Kart

Sammenlign flybilletter til Melbourne

Melbourne

Å fly til Melbourne tar sin tid, men det er absolutt verdt reisetiden når du ankommer denne kreative, varme og varierte byen helt sør i Australia. Melbourne er på mange måter den mest europeiske av de australske byene, med sine trivelige smug og smågater, italienske kafeer, åpne markeder, greske restauranter og skranglete trikker som går i rute gjennom byen. Europeiske innvandrere har satt sitt preg på Melbourne, men byen er også utpreget australsk, takket være den avslappede stemningen, de flotte strendene og det utpreget australske friluftslivet. I Melbourne skjer det meste utendørs, særlig i de varme sommermånedene. Store sportsarrangementer som Australian Open, hesteløpene i Melbourne Cup og Formel 1-racet i Albert Park trekker til seg mange turister. Dersom du foretrekker å være aktiv selv kan du reise til Melbourne for å surfe, spille golf, seile eller drive all mulig slags vannsport. For de mindre sportsinteresserte har Melbourne også mye å by på, fra vakker natur både i og utenfor byen, spennende bydeler som fargerike Chinatown, alternative Fitzroy og den tradisjonelt jødiske St. Kilda, der noen av byens beste bakerier ligger. Den vakre Yarra-elven går tvers igjennom byen, og ved breddene her ligger utallige restauranter, kjøpesentre og kasinoer. Med et flotte museer, konsertarenaer og kunstgallerier har Melbourne også et uslåelig kulturliv, så kast deg på et fly til Melbourne så snart du har sjansen.

Sesong

Med beliggenhet helt sør i Australia, på den sørlige halvkule, har Melbourne motsatt årstider av Norge. Det sies ofte at Melbourne har fire årstider på en dag, og i motsetning til enkelte steder nord i landet kan det bli både kaldt og vått i Melbourne. Sommeren er høysesong, men med temperaturer opptil 30-35 grader i desember og januar kan det bli både svett og travelt. Det er bedre å fly til Melbourne mellom mars-mai og september-november, da temperaturene er mer behagelige, det er herlig å bade, og du slipper å stå i turistkøer overalt. Du finner billigere flybilletter til Melbourne i disse periodene enn midt på sommeren, mens det også er gode tilbud på fly og hotell i Melbourne da.

Offentlig transport

Melbourne har et moderne, velutviklet og turistvennlig transportsystem. Du må imidlertid skaffe deg et reisekort, et myki card, som du får kjøpt i turistinformasjonen. Dette bruker du på både buss, trikk og tog i Melbourne og omegn, og turistversjonen av kortet gir deg også rabatter på en rekke av Melbournes severdigheter. Dersom du bare vil utforske sentrum av Melbourne kan du ta gratis trikk som går i en fast rute rundt byen, eller en sightseeing-buss med guide. Dersom du skal besøke bydelene utenfor Melbourne sentrum er tog et raskt og effektivt alternativ, og myki-kortet dekker også nærområdene. For transport til og fra flyplassen i Melbourne er flybuss et godt alternativ, eller du kan ta taxi.

Åpningstider

Australia er et dyrt land, og Melbourne er intet unntak. Det er forholdsvis dyrt å handle i Melbourne, men du finner et godt utvalg av spennende varer, særlig klær, design- og interiørprodukter, musikk og kunst. Melbourne har mange unike laneways, med kontinentale kafeer, små designforretninger og uavhengige butikker. I tillegg finner du store kjøpesentre og rimelige fabrikkutsalg der du kan gjøre relativt gode kjøp. De fleste butikkene er åpne mandag til fredag mellom 09.00 og 17.00, mens noen åpner fra 10.00 til 18.00. På lørdag og søndag stenger butikkene i sentrum av Melbourne enten klokken 16.00 eller 17.00. Kjøpesentre og større factory outlets er som oftest åpne til klokken 19.00, mens mange har langåpent til 21.00 på fredager. Dagligvareforretninger i Melbourne har kveldsåpent stort sett hele uken, mens offentlige kontorer og banker kun er åpne fra 09.00 til 16.00 mandag til fredag.

Tips og driks

Melbourne har en overflod av restauranter og spisesteder, og byen er særlig kjent for sin fantastiske kafekultur, inspirert av italienske innvandrere. Hvorvidt du skal tipse er opp til deg; det er ikke obligatorisk å legge igjen tips i Melbourne, men det er stadig mer vanlig og de fleste gir rundt 10% på restauranter. Det er ikke nødvendig å tipse på barer og kafeer, men legg gjerne igjen myntene, og hvis du tar taxi kan du med fordel la sjåføren beholde vekslepengene.

Nødinformasjon

Dersom du befinner deg i en nødsituasjon er det australske nødnummeret 000 for både brannvesen, politi og ambulanse.

Severdigheter

1. Federation Square: Lokalbefolkningen i Melbourne enten elsker eller hater den modernistiske Federation Square. Området består av to åpne torg og et senter under stilige glasstak. Kino, teater, kunst, restauranter, tai-chi og ølsmaking er bare noe av tilbudene i dette flerbrukssenteret der det stadig dukker opp nye aktører.

2. Royal Botanic Gardens: Melbournes botaniske hage regnes blant verdens beste, og de er populære både blant turister og lokale. Ta med deg en piknik til de flotte plenene hvor det vises kino i friluft om sommeren, eller utforsk det rike og varierte plante- og dyrelivet. De godt vedlikeholdte hagene har noe for både små og store.

3. Queen Victoria Market: I hjertet av Melbourne ligger det populære markedet ’Queen Vic’, som dekker to kvartaler og er fullt av boder og butikker både inne og ute. Her selges alt fra frukt og grønnsaker, delikatesser og ferskvarer til klær, håndverk, musikk og antikviteter. Ta deg tid til å vandre rundt, og smak deg gjerne frem!

4. Eureka Tower: Med sine nesten 300 meter er Eureka Tower Melbournes høyeste bygning. Oppe fra observasjonsdekket som er konstruert i glass fra gulv til tak får du en uslåelig utsikt over Melbourne by, særlig ved solnedgang.

5. Great Ocean Road: En av verdens vakreste kjøreturer er den 243 km lange Great Ocean Road som starter et lite stykke sør for Melbourne. Veien går langs sørkysten av Australia, gjennom regnskog, forbi de flotte klippeformasjonene The Twelve Apostles, og med en rekke andre severdigheter på reisen.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 4,5 millioner

Valuta: Australske dollar (AUD)

Landkode: +61

Religion: Kristendom

Tidssone: 10 timer foran Norge ved norsk vintertid, åtte timer ved norsk sommertid. UTC +11

Offisielt språk: Engelsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Melbourne

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.