Kart

Sammenlign flybilletter til Australia

Flybilletter til Australia

Australia er verdens sjette største land og det enorme kontinentet har noe for alle. Du får fantastiske naturopplevelser: fra regnskog og strender til ørken og fjell, med et rikt dyreliv og sjeldne arter. Med et varmt klima og en avslappet livsstil er surfing og grilling populært, og selv i storbyene foregår mye av livet ute i gatene, parkene og på strendene.

Visum

Norske borgere må ha elektronisk visum for å reise til Australia. Det er gyldig i opptil tre måneder. Om du er under 31 år kan du få arbeidsvisum for inntil 12 måneder. Vær oppmerksom på strenge karanteneregler for hva du kan ha med deg inn i landet!

Sesong

Fordi Australia er så stort er klima og sesong avhengig av hvor du befinner deg. Årstidene er motsatt av i Norge. Jevnt over er det varmt med sterk sol – husk solkrem!

Flyplasser

De viktigste flyplassene i Australia er: Sydney Melbourne Brisbane Perth Adelaide

Offentlig transport

Fly er ofte er det foretrukne transportmidlet mellom de større byene på grunn av avstandene. Flere busselskaper kjører langdistanseruter mellom populære turistdestinasjoner, særlig på østkysten. De lange togreisene som krysser kontinentet er heller en (dyr) turistattraksjon enn effektiv transport, men absolutt en opplevelse. For lokaltrafikk og innenfor de største byene er lokaltog bra, og buss og trikk er stort sett bra utbygd.

Informasjon og nødnummer Norsk representasjon, ambassade og mer informasjon finner du her. 000 er det generelle nødnummeret i Australia.

Vanlig kontortid for offentlige kontorer og banker er 09.00 til 16.00 mandag til fredag. Butikker er som oftest åpne fra 9.00 til 17.30, også i helgene, med lengre åpningstider for matbutikker og shoppingsentre.

Fem feriefavoritter

1. Melbourne: Australias nest største by er manges favoritt – den er avslappet, kulturell og har sinnsykt god kaffe.

2. Great Barrier Reef: Verdens største korallrev strekker seg over 2300 kilometer og er hjem til tusenvis av korall- og fiskearter.

3. Sydney: Det berømte operahuset og Sydney Harbour er bare noen av høydepunktet i Australias største by, der du også kan besøke verdenskjente strender, spise mat fra hele verden, stå på rollerblades gjennom gatene og gå deg vill i den botaniske hagen.

4. Uluru: Også kjent som Ayers Rock, og Australias geografiske og spirituelle senter. Her har aboriginene valfartet i tusenvis av år, og den knallrøde steinen som stikker opp i et flatt landskap har en magisk tiltrekningskraft. Prøv en tre-dagers-tur med overnatting i ørkenen!

5. Fraser Island: Dette er verdens største sandøy. Med vakre innsjøer, hvite strender og tropeskoger er det ikke rart turistene flokker hit for å oppleve naturen, roen – og kanskje en seiltur.

Kjappe fakta

Hovedstad: Canberra

Areal: 7 692 024 km²

Innbyggertall: Cirka 23 000 000

Valuta: Australske dollar (AUD)

Landkode: 61

Tidssone: Det er tre tidssoner i Australia. De ligger mellom 7 og 9 timer foran Norge ved norsk sommertid, og 9 og 11 timer norsk vintertid.

Religion: Over 60% av befolkningen er kristne, mens 20% sier at de ikke tilhører noen religion. Resten er fordelt over en rekke trosretninger.

Offisielt språk: Engelsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.