Kart

Sammenlign flybilletter til Antalya

Antalya er Tyrkias største internasjonale ferieby på kysten, med mange resorts og et velutviklet tilbud til de mange turistene som besøker byen. Den største attraksjonen er så klart de mange flotte sandstrendene, og du vil ikke måtte lete lenge etter et fint sted å legge badehåndkleet. Du kan også stikke litt utenfor byen for å utforske fiskelandsbyer og sjarmerende små bukter og strender med færre turister. Om sommeren kan du ta et avbrekk fra soling og bading for å se på sandslottkonkurranse på Lara-stranden, der enorme sandskulpturer skapes av bare vann og sand.

Sesong

Over 300 soldager i året og 3000 soltimer gjør Antalya til et populært reisemål for solhungrige nordmenn. Med rundt 30-45 grader i luften og godt over 20 grader i sjøen kan høysommeren være i varmeste laget, mens mai og juni, september og oktober kan være helt perfekt. Vinterstid er det stille i Antalya, som først og fremst er en sommerdestinasjon.

Offentlig transport

Buss og trikk er de vanligste transportformene. Mange private minibusser, Dolmuşer, gjør det enkelt å komme seg rundt.

Åpningstider

Butikkene i Antalya er vanligvis åpne mellom 9.00 og 20.00, mens kjøpesentre gjerne holder åpent mellom 10.00 og 22.00. Bank, post og offentlige kontorer er åpne fra 08.30-12.30 og 13.00-16.30.

Tips og driks

Det er ikke strengt nødvendig å tipse, men på restaurant kan det være greit å tipse rundt 10% av regningen om du er fornøyd med servicen.

Nødinformasjon

Nødnumrene er 112 for ambulanse/sykehus, 155 for politi og 110 for brann. Den norske ambassaden og informasjon for nordmenn i Tyrkia finner du her.

Severdigheter

1. Hadrian’s port: Til minne om den romerske generalen Hadrian, står denne romerske triumfbuen ved inngangen til gamlebyen, og det er kanskje Antalyas mest populære fotomotiv.

2. Gamlebyen Kaleici: Den godt bevarte gamlebyen med små, koselige tyrkiske og greske hus med røde tak og smale, brostensbelagte gater har gode restauranter og små kafeer.

3. Lycian-veien: En 500 kilometer lang turiststi er blant de bedre fotturene i verden. Med spektakulært kystlandskap, antikke ruiner fra den lysiske perioden, og oppgraderte deler som også kan utforskes på sykkel er det fint å ta turen hit når du er lei av å ligge på stranden.

4. Aspendos: Utenfor byen ligger det best bevarte amfiteatret i Tyrkia, og det brukes den dag i dag som konsertarena på grunn av den suverene akustikken, over 2000 år etter at det ble bygget.

5. Saat Kulesi: Det opprinnelig romerske klokketårnet er lett å få øye på fra hele byen, og var opprinnelig en del av bymuren. Start byvandringen din her for å få med deg det beste av Antalyas historiske monumenter.

Overnatting

Det er i hovedsak to områder med et stort utvalg hoteller å velge mellom når du reiser til Antalya: midt i gamlebyen eller i strandsonen ved Lara. Hotellene i gamlebyen Kaleici har både sjel og sjarm, og du finner alt fra små gjestehus til luksuriøse boutiquehoteller. Lara tilbyr 4- og 5-stjerners hotellpakker, gjerne all-inclusive, og resorter med større hotellkomplekser. Det er også mulig å finne andre hoteller utenfor disse to områdene, gjerne med færre turister samlet på et sted. Hos Skyscanner kan du sammenligne hoteller i Antalya for å finne det beste hotelltilbudet for deg. Her kan du sjekke pris, beliggenhet, fasiliteter og anmeldelser fra tidligere gjester, slik at du vet hva du får før du bestiller.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Rundt en million innbyggere

Valuta: Tyrkiske lira (TRY)

Landkode: +90

Religion: Nesten 99% av befolkningen er registrert som muslimer

Tidssone: UTC +2, en time etter Norge

Offisielt språk: Tyrkisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Antalya

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Antalya: Antalya.
KLM, Singapore Airlines, Novair, Severstal Aircompany , Norwegian, Czech Airlines, Azur Air og TUI flyr alle direkte til Antalya.
Billigste måned å fly til Antalya er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.