Kart

Sammenlign flybilletter til İzmir

Izmir er en havneby i Vest-Tyrkia og den tredje største i landet. Den har lenge vært sentrum for handel, men har også blitt en attraktiv turistmål rik på historie og med mye fin natur,

Med sin arabiske, greske, armenske og jødiske arv, er İzmir ganske ulik fra resten av Tyrkia; i så stor grad at tyrkere ofte betrakter folk fra Izmir med en viss grad av mistenksomhet. İzmir har vært, og er fortsatt, en liberal by med med en avslappet stemning og mens barer andre steder i landet holder stengt under Ramadan, er det ”business as usual” i Izmirs vannhull.

 

Visum

Norske statsborgere trenger turistvisum. Dette kan du søke om og betale på nettet. Dette visumet kan du bruke ved flere innreiser så lenge det er innen 180 dager og oppholdene til sammen ikke er lenger enn 90 dager. Husk at det kun er de med ordinært, rødt pass som kan søke om elektronisk visum på nett og at passet må være gyldig i mins 60 dager etter sisumets utløp.

Sesong

Sommeren er varm og fin og det er da de fleste nordmenn velger å reise hit, selv om det sikkert også har noe å gjøre med fellesferien på gjøre- Den beste tiden er kanskje på våren og høsten da det er varmt nok, men ikke stekende hett.

Reise rundt

Å ta taxi er det letteste er og beste alternativet, og ikke er det dyrt heller. Det går busser óg, men det er ikke bestandig like lett, for en utenifra, å vite hvilken buss en skal ta og til hvor.

Åpningstider

Butikker holder stort sett åpent mandag til lørdag, fra 09.00 – 19.00. 

Tips

Det er høflig å gi servitører, hotellpersonale, massører på spa og liknende 5 – 10% i driks.

Nødnummer

Brann 110, Ambulanse 112, Politi 155

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse Cumhuriyet Bulvarı No:296,
Sarı

& Karcıoğlu Center,
Kat:1 D:103.  Telephone: +90 (232) 421 9280

 

Severdigheter (topp 5)

1. Kemeraltı-markedet. Markedet ligger i hjerte av Izmir og er det perfekte stedet å gå seg vill i et par timer. Dette er prute-himmelen og her kan du gjøre masse kupp, spesielt når det gjelder skinnvarer, smykker og klær.

2. Strender. Trass i at Izmir er et industrielt og kommersielt området er du ikke langt fra sand og fint vann. En kort kjøretur vestover og du kommer til et området kjent for sin ”postkort” utsikt og nydelige sand-strender. Feriestedene Cesme, Alacati og Altinkum er/har noen av de beste strendene ved Egeerhavet.

3. Izmir klokketårn. En favoritt blant besøkende er det vakre klokketårnet som ligger på et pittoresk torg hvor du kan du sitte å se på folk mens du nipper til en avkjølende drink. Området er veldig fotogent, og på motsatt side av klokketårnet er det utsikt over sjøen, så her er det bare å ta fram kameraet og knipse i vei.

4. Agora. Agora, ble bygget for Alexander den stor og var møteplassen hvor alt av handel og politisk og religiøs aktivitet fant sted. Markedet ble ødelagt i et jordskjelv i 178 e.Kr., men gjenreist kort tid etter av den romerske keiser Marcus Aurelius. Rekonstruerte søyleganger, kamre og buer gi deg en god ide hvordan et markedet så ut i romertiden.

5. Konak Pier. Den tidligere slitte og slitne kaja, har blitt renovert og omgjort til et elegant shoppingområdet som kun selger dyre designermerker. Men hvis du ikke har råd til summen på prislappen, så koster det ingenting å rusle rundt og kikke. På kveldene våkner de mange populære restaurantene til live – bestill deg er bord å få med deg både god mat, en fin atmosfære og en flott utsikt.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 4 millioner

Valuta

Tyrkiske lire (TRL)

Telefon

+ (90) 232

Religion

Islam

Tidsforskjell

+ 1 time

Offisielt språk

Tyrkisk?

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av İzmir

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.