Kart

Sammenlign flybilletter til Norge

Norge

Norge er et populært og velkjent reisemål for både norske og utenlandske turister. Norgesferie er fortsatt en av våre viktigste ferietyper, og det er ikke uten grunn at Norge er kjent som et vakkert, spennende og unikt ferieland både her hjemme og ute i verden. Norgesferien kan by på midnattssol, fjord og fjell, badestrender og kulturskatter. Vi har naturopplevelser som det er vanskelig å finne maken til, fra Prekestolen og Torghatten til Lofoten og Lindesnes fyr. Mektige severdigheter i Norge, som Vøringsfossen, Nordkapp, Hardangervidden og Holmenkollen bringer frem kameraet fra den mest standhaftige turist. Vi reiser på ferie til Norges spennende attraksjoner med liv og lyst. Landets lange historie kan utforskes på Norges utallige museer, i stavkirker, på Bryggen i Bergen eller på opplevelsessentre med vikinger og vikingskip. Å reise rundt i Norge med enten bil, buss, tog eller fly tar deg fra kyst og skog til fjell og vidder, et variert og spennende landskap som setter preg på folk og kultur. Bergstaden Røros, Atlanterhavsveien på Sunnmøre og rolige sørlandsbyer har hver sin personlighet, men er like spennende på hver sin måte. Oslo lokker til seg turister med kulturopplevelser på den flotte norske operaen i Bjørvika, besøk til Nobels Fredssenter og skulpturene i Vigelandsparken, mens nærheten til fjorden og marka gjør at du ikke er langt unna naturen, selv midt i storbyen. Bestill fly til Norges mange spennende byer, lei bil eller bestill overnatting, så kan du også oppleve de mange utenlandske turistenes fascinasjon over Norge som et av verdens beste ferieland.

Visum

For informasjon om hvem som trenger visum og øvrige innreiseregler til Norge, se nettsidene til UDI.

Sesong

For mange turister er Norge et helårsland. Sommerferien er særlig populær, da dagene er lange og lyse, man kan nyte den flotte norske naturen og oppleve midnattssolen langt mot nord. Det er vanskeligere å finne billige flybilletter til norske byer i høysesongen midt på sommeren, og hotellprisene kan være høyere. Enkelte steder kan overnatting være fullstendig fullbooket av norske og internasjonale turister. Mai, juni og september er ofte billigere, og du kan være heldig med været i hele Norge i disse månedene, samtidig som dagene er lange og lyse. Mange reiser også til Norge for å stå på ski eller oppleve vintersportsaktiviteter, og desember til februar er populære for skisport, snowboard og nordlyssafari. De større byene er populære helårsdestinasjoner, og mange reiser til Norge for å få med seg spennende festivaler eller kulturarrangementer året rundt.

Flyplasser

Norge er et langstrakt land med en rekke regionshovedsteder og fokus på distriktspolitikk. Dermed er det også mange flyplasser i Norge, og flere mindre flyplasser som er viktige for både turisme og lokalt næringsliv. De største og viktigste flyplassene i Norge er rundt våre største byer, og det er i tillegg mange små flyplasser langs kysten og i innlandet. De travleste norske flyplassene er: Flyplasser i Oslo Bergen flyplass Trondheim flyplass Stavanger flyplass Tromsø flyplass Bodø flyplass Ålesund Vigra flyplass

Offentlig transport

Kollektivtransporten i Norge er rask og effektiv, særlig sett i internasjonal målestokk. På lengre distanser er tog det raskeste alternativet til fly i Norge, mens det også finnes mange langdistansebusser. Nord i Norge og på vestlandskysten der det ikke er utbygd jernbane er buss og rutebilselskaper viktige kommunikasjonsformer. Alle norske byer har et godt kollektivtilbud, med buss som det viktigste transportmidlet. I mindre byer er busstasjonen gjerne nær jernbanestasjon eller fergehavnen, og mange steder kan du bruke samme billett på flere transportformer. Byer som Oslo, Bergen og Trondheim har også bane og lokaltog. Det går både hurtigbåt og ferge i kyststrøkene, og Hurtigruten er fortsatt en populær transportform, særlig nord i landet. Taxi er relativt dyrt i Norge.

Informasjon og nødnummer

Det er tre nødnummer i Norge. Ring 110 for brannvesen, 112 for politi og 113 for medisinsk nødhjelp. Hver av de ulike nødetatene kan sette deg over til de andre dersom du befinner deg i en nødsituasjon mens du er på reise i Norge.

Fem feriefavoritter

1. Geirangerfjorden: Norge har mange flotte fjorder, og Geirangerfjorden regnes av mange som selve juvelen. Bratte fjellsider med gamle fjellgårder, klart fjordvann og høye fossefall gjør Geirangerfjorden til en av landets best besøkte severdigheter.  

2. Bryggen i Bergen: Den karakteristiske hanseatiske Bryggen er blant Bergen og Norges mest besøkte og fotograferte turistattraksjoner. De fargerike byggene står på Unescos verdensarvliste, og det er fortsatt næringsvirksomhet i tillegg til museum og restauranter i de verneverdige bryggeloftene.

3. Nidarosdomen: Norges nasjonalhelligdom stammer fra 1000-tallet, og den dag i dag er bevarte deler av den vakre, forseggjorte katedralen over 800 år gamle. Den utsmykkede fasaden med skulpturer og utskjæringer og Nidarosdomens glassmalerier er blant attraksjonene, mens mange av de mange besøkende også får med seg en konsert med kirkemusikk.

4. Lofoten: Langstrakte Lofoten i Nordland er blant Norges mest populære reisemål og verdens flotteste øygrupper. De ville og vakre øyene byr på storslått natur, godt fiske, sjarmerende fiskerlandsbyer og bratte klipper med et frodig fugle- og planteliv. Overnatt i rorbu, dra på spekkhoggersafari eller prøv sykkeltur i Lofoten.

5. Flåmsbanen: Den 20 kilometer lange jernbanestrekningen gjennom Flåmsdalen er blant verdens vakreste togreiser. Fra toget får du panoramautsikt over det spektakulære Vestlands-landskapet mellom Myrdal og Aurland med vill og storslått natur.

Kjappe fakta

Hovedstad: Oslo

Areal: Ca. 385 000 km²

Innbyggertall: Ca. 5 millioner

Valuta: Norske kroner (NOK)

Landkode: +47

Tidssone: UTC+1

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Norsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.