Kart

Sammenlign flybilletter til Egypt

Egypt

Å fly til Egypt er en drøm for mange eventyrlystne turister. Med sin lange historie og fascinerende fortid er en reise til Egypt mer enn bare sol og varme, selv om du selvsagt kan velge å tilbringe Egypt-ferien ved Rødehavets forlokkende strender. I tillegg til de kjente og kjære feriefavorittene Sharm el-Sheikh og Hurghada ved Rødehavet har Egypt mange storartede attraksjoner. Pyramidene i Giza er det eneste av antikkens syv underverker som fortsatt består, og hit er det mange reisende som stadig drømmer om å dra. Fra storbyens fargerike kaos i Kairo, Afrikas største by, kan du utforske Egypts historiske arv ved å reise nedover Nilen på et tradisjonelt elvecruise. Storhetstiden til egypterne er fortsatt fullt synlig i tidligere maktsentre som Luxor og Memfis, med templer, gravmonumenter og enorme statuer. Varme og ørken ligger like ved de frodige dalene langs Nilen, og på Sinai-halvøyen er det mye fascinerende å se. I dag drar mange turister som flyr til Egypt direkte til de populære badestedene Hurghada og Sharm el-Sheikh, der strandliv, dykking og sol frister. Finn billige billetter til Egypt med Skyscanner og utforsk den egyptiske magien med egne øyne.

Visum

Som norsk statsborger trenger du visum for å reise til Egypt. Det er mulig å søke om visum på forhånd ved den egyptiske ambassaden eller konsulatet, eller du kan kjøpe det når du ankommer med fly til Egypt. Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter innreise. Få mer informasjon fra den egyptiske ambassaden i Oslo.

Sesong

Egypt har et varmt og tørt klima nesten hele året. Enkelte steder helt nord i landet kan det bli kjølig om vinteren, men i store deler av Egypt er det varmt året rundt, for eksempel i feriefavorittene Sharm el-Sheikh og Hurghada er varmt året rundt. Store deler av Egypt er dekket av Sahara-ørkenen, og i ørkenområdene kan det bli opptil 50 grader om dagen, mens nettene kan være iskalde. Høysesongen for turister i Egypt er mellom oktober og april, da temperaturene i store deler av landet er fristende for norske vinterturister. Bestill flybilletter til Egypt i god tid på forhånd, og prøv å unngå høysesongen om du kan. Det er mye lettere å finne billige billetter mellom mars og mai og i september-november. Juni, juli og august er stort sett uutholdelig varmt, særlig sør i landet og i storbyene som Kairo, Alexandria og Luxor.

Flyplasser

Egypt er et stort land, og med lange avstander er det mange som velger å fly mellom de viktigste byene i landet. Det egyptiske hovedflyselskapet er EgyptAir, som tilbyr rimelige flybilletter innad i Egypt. Det kan være en effektiv måte å slippe timevis i varme busser hvis du skal reise mellom Kairo og Sinai-halvøyen eller ta fly fra Alexandria til den populære feriedestinasjonen Hurghada, for eksempel. De mest populære flyplassene i Egypt er: Sharm el-Sheikh flyplass Kairo flyplass Hurghada flyplass Flyplasser i Alexandria Aswan Daraw flyplass

Offentlig transport

Veisystemet i Egypt er godt utviklet og det er et bra offentlig transportsystem med buss og tog, i tillegg til de populære båtene som trafikkerer Nilen. En del av opplevelsen når du er på ferie i Egypt er å oppleve en båtreise på Nilen, så det bør du få med deg. Ellers er det buss som er den viktigste formen for kollektivtransport, og bussene dekker stort sett hele landet og alle de viktige severdighetene i Egypt. Bestill billett på forhånd. Kairo og Alexandria har egne bussnettverk for transport innad i byen. Det er også et godt utbygd tognettverk i Egypt, men togsettet er gammelt og trenger vedlikehold, så det er vanligst å velge buss eller innenriksfly for å reise rundt i landet. Du kan også leie bil i Egypt, men vær oppmerksom på at trafikken kan være ganske kaotisk, og det er mange gater uten navn, så det er ikke alltid så greit å navigere.

Informasjon og nødnummer

Fordi det er mange turister som reiser i Egypt har egyptiske myndigheter opprettet et eget turistpoliti, som du kan nå på nummer 126. Nummeret til det vanlige politiet i Egypt er 122, ambulanse er 123 og det egyptiske brannvesenet når du på 180.

Egypt er et spennende sted å handle, og det er særlig markedene og soukene som er populære blant turister som flyr til Egypt for å ha med seg noe unikt hjem igjen. Markedenes åpningstider varierer, mens vanlige butikker generelt er åpne fra 08.00 eller 09.00 til klokken 22.00 om kvelden. Enkelte forretninger kan være stengt på fredager og søndager. Når du handler på markeder i Egypt er det vanlig å prute, så vær ikke redd for å ta frem forhandlingsteknikkene. Turistsuvenirer er vanlig, men det er også mye flott lokalt håndverk og egyptiske varer å kjøpe med seg fra ferien i Egypt, blant annet flotte tepper, tekstiler, klær og sko, lærvarer, smykker, vannpiper og krydder.

Fem feriefavoritter

1. Pyramidene i Giza: Av antikkens syv underverker er de flotte pyramidene i Giza de eneste gjenværende. Disse overveldende og storslåtte pyramidene ligger i Giza-nekropoliset like utenfor Kairo, og er et must på ferien i Egypt. Besøk innsiden av Keopspyramiden og ta bilde av Sfinksen.

2. Kongenes Dal: På vestbredden av Nilen, ikke langt fra byen Luxor ligger denne unike gravlunden med storslagne kalksteinsklipper. Her finner du over femti gravmonumenter og klippegraver der flere berømte faraoer, blant annet Tut-ank-Amon fant evig hvile.

3. Nilen: Den mektige Nilen, verdens lengste elv, skjærer gjennom ørkenlandskapet i Egypt med sine frodige bredder og historisk viktige transportfunksjon. Langs Nilen ligger oldtidens store maktsentre, og fortsatt i dag er et elvecruise på Nilen blant de største opplevelsene du kan ha i Egypt.

4. Det egyptiske museum i Kairo: I det historiske museet i Kairo finnes verdens største samling av antikviteter fra oldtidens Egypt, og de enorme utstillingene viser frem det beste av egyptisk kultur, historie og kunst.

5. Templene i Luxor og Karnak: Dagens Luxor ligger der oldtidens Theben var hovedstad i Egypt frem til romertiden. I tillegg til Kongenes Dal byr Luxor-området også på det omfattende tempelkomplekset Karnak og Luxortempelet med sine søyler, sfinkser, obelisker og statuer av Ramses II.

Kjappe fakta

Hovedstad: Kairo

Areal: Ca. 1 000 000 km²

Innbyggertall: Ca. 82,5 millioner innbyggere

Valuta: Egyptiske pund (EGP)

Landkode: +20

Tidssone: 1 time foran Norge, UTC+2.

Religion: Islam

Offisielt språk: Arabisk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.