Kart

Sammenlign flybilletter til Sharm el-Sheikh

Sharm-el-Sheik, også kalt ”Sharm”, ligger på sørspissen av Sinaihalvøya i Egypt. Kun en kort flytur fra Europa og med sol og varme hele året, har stedet blitt et populært alternativ til, for eksempel, Gran Canaria.

Men ”Sharm” er ikke byens eneste kallenavn. Den blir også referert til som Midtøstens Las Vegas på grunn av alle kasinoene, luksushotellene og utelivet. Dog er byen først og fremst kjent for å være et dykkeparadis.

Visum

Det er visumplikt ved innreise til Egypt. Dette ordnes på flyplassen ved ankomst. Husk også at passet ditt må være gyldig i minimum 6 måneder etter ankomst.

Sesong

Å feriere i Egypt kan du gjøre hele året, men fra juni til august kommer temperaturene opp i 40 grader. Beste tiden å reise på er vår og høst.

Reise rundt

Både taxi (rimelig) og minibusser (ennå rimeligere) er de mest vanlige fremkomstmidlene.

Åpningstider

Om vinteren har butikkene åpent lørdag til torsdag fra 09.00 – 18.00. På sommeren holder de åpent 09.00 –  12.00 og 17.00 - 20.00. Noen butikker har åpent på fredag. Disse endres under muslimske høytider og helligdager.

Tips

I Egypt er det vanlig å tipse da lønningene er lave og tips blir regnet som en del av inntekten. På hoteller og restauranter legges ofte rundt 12 prosent servicegebyr på regningen, men det er vanlig å gi rundt fem prosent ekstra. Også taxisjåfører forventer å få tips, 10 prosent er ikke uvanlig. 

Nødnummer

123 for ambulanse, 122 for politi, 125 for brann 

Ambassade

Den norske ambassade har adresse 8 El Gezirah Street, Zamalek, Kairo. Telefon: +2 02 2735 3340

Severdigheter (topp 5)

1. Dykking. Sharm-el-Sheik er et mekka for dykkere og med en vanntemperatur på 20 grader er det ikke rart at folk kommer langveis fra for å utforske den vakre undervannsverden. Det er mange dykkesentre å velge mellom, ofte med skandinaviske instruktører. 

2. Opplev ørkenen. Det er flere måter å oppleve ørkenen på, det viktigste er at du gjør det. Om du legger ut på sanddynene med en firehjuling, en firejultstrekker eller på ryggen av en kamel, er opp til deg. Et besøk til en beduinleir bør du få med deg, og hvis du har mulighet, nyt en soloppgang eller solnedgang.

3. Old Market. Old Market er navnet på gamlebyen og den mest autentiske delen av Sharm-el-Sheik. Området er rikt på kultur og fullt av fager, lukter og lyder. Markedet er populært både blant lokalbefolkningen og trister og her finner du alt mellom himmel og jord.

4. Katarina-klosteret og Sinaifjellet, eller ”Moses-fjellet”, som det også blir kalt da det erher Moses skal ha møtt Gud og fått De Ti Bud. Klosteret er fremdeles i drift og en tur opp til toppen av fjellet byr på en fin opplevelse.

5. Dagsturer. Det går dagsturer til både Kairo, Luxor og Kongenes dal hvis du har fått nok av sol og strand og har behov for en god dose kultur og antikk historie.

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 40 000

Valuta

Egyptisk pund

Telefon

+20

Religion

Islam

Tidsforskjell

+1

Offisielt språk

Arabisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Sharm el-Sheikh

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.