Kart

Sammenlign flybilletter til Hurghada

Hurghada ble grunnlagt på begynnelsen av 1900-tallet og ligger ved Rødehavet. Det som før var en liten fiskerlandsby, er i dag først og fremst en badeby og et av Egypts mest populære reisemål, spesielt populær blant dykke- og badeglade reisende.

Byen kan framstå som noe ”sliten” og har kanskje ikke all verdens å by på annet enn at den har Rødehavet som nærmeste nabo, men det i seg selv kan være mer enn nok. Dette er himmelen for de som liker å surfe, snorkel, dykke eller bare bade, og strendene er flotte. Hurghada er, sammenliknet med, for eksempel, Sharm el-Sheik, mer ekte. Det er en mer ordentlig by med en større andel lokale innbyggere og mer lokal sjarme.

 

Visum

Det er visumplikt ved innreise til Egypt. Dette ordnes på flyplassen ved ankomst. Husk også at passet ditt må være gyldig i minimum 6 måneder etter ankomst.

Sesong

Med 360 soldager i året kan duferiere i Egypt omtrent når som helst, men fra juni til august kommer temperaturene opp i 40 grader og det lan for noen være litt i varmeste laget. Beste tiden å reise på er vår og høst.

Reise rundt

Både taxi (billig) og minibusser (ennå rimeligere) er de mest vanlige fremkomstmidlene.

Åpningstider

Om vinteren har butikkene åpent lørdag til torsdag fra 09.00 – 18.00. På sommeren holder de åpent 09.00 –  12.00 og 17.00 - 20.00. Noen butikker har åpent på fredag. Disse endres under muslimske høytider og helligdager.

Tips

I Egypt er det vanlig å tipse da lønningene er lave og tips blir regnet som en del av inntekten. På hoteller og restauranter legges ofte rundt 12 prosent servicegebyr på regningen, men det er vanlig å gi rundt fem prosent ekstra. Også taxisjåfører forventer å få tips, 10 prosent er ikke uvanlig.

Nødnummer

Ambulanse 123, politi 122, brann 125

Ambassade

Den norske ambassade har adresse 8 El Gezirah Street, Zamalek, Kairo. Telefon: +2 02 2735 3340

 

Severdigheter (topp 5)

1. Dykke- og bademuligheter. I umiddelbar nærhet ligger Rødehavet og venter på deg med sine perfekte snorkle- og dykkeforhold. Det krystallklare vannet er også deilig å bare bade i eog fungerer som den perfekte lekeplass for all slags vannsport.

2. Shopping i Ad-Dahar distriktet. Det er i denne delen av byen at ”souken” ligger og her finner du mange sjarmerende lokale butikker hvor rimelige antikviteter og annet er til salgs. Forbered deg på pruting og litt mas.

3. New Marina. Havnepromenaden byr på en oppgradert og mer moderne utgave av Hurghada. Her kan man nyte frisk sjøluft, beundre alle de råflotte yachtene og slappe av med en drink på en av de mange restaurantene. Her finnes også et veldig godt utvalg butikker.

4. Hvis du ikke ønsker å dukke hodet ditt under vann, kan du alltids besøke akvariet, som ligger nord for det offentlige sykehuset, hvor du kan beskue en fascinerende samling fauna og flora fra Rødehavet.

5. Dagsturer. Hurghada er et perfekt utgangspunkt for utflukter til både Kairo, Luxor og Kongenes dal hvis du har fått nok av sol og strand og har behov for en god dose kultur og antikk historie. Men det tar noen timer med buss. Eller hva med en ørkentur i en SUV?

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 250 000

Valuta

Egyptisk pund

Telefon

+20

Religion

Islam

Tidsforskjell

+1

Offisielt språk

Arabisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Hurghada

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.