Kart

Sammenlign flybilletter til Tyskland

Tyskland

Det blir stadig mer populært å fly til Tyskland på ferie, enten det er en kjapp storbyweekend, en sporty ferie i den tyske naturen, eller kulturelt påfyll du er ute etter. Tyskland har tradisjonelt vært populært som bilferieland, og vi elsker de tyske veiene. Opplev de mange aspektene ved Tyskland på nært hold ved å leie bil og utforske både by og land. De tyske storbyene er blant Europas hippeste, og særlig Berlin kan by på en moderne blanding av mote, kultur, shopping og arkitektur. Å vandre gatelangs i de flotte tyske byene Tyskland kan også by på natur i verdensklassen, med alpefjell, dype skoger, elvene Rhinen, Elbe og Donau, og vakre innsjøer som Konstanse-sjøen. Prøv lokal vin fra Mosel-dalen, eller la deg inspirere av Tysklands store tenkere i universitetsbyene Freiburg og Heidelberg. Tyskland har også en lang og interessant historie, med middelalderslott som det vakre Neuschwanstein-slottet, historiske hansabyer som Hamburg og Lübeck, og historiske spor etter to verdenskriger. Når du bestiller flybilletter til Tyskland har du uendelig mange opplevelser foran deg, så mange velger å komme igjen og igjen.

Visum

Nordmenn har visumfri innreise til Tyskland, men selv om begge landene er med i Schengen-samarbeidet må du ha med deg pass når du flyr til Tyskland. Dersom du skal oppholde deg i landet i mer enn tre måneder må du registrere deg hos tyske myndigheter innen en uke etter ankomst til Tyskland.

Sesong

Tyskland er et flott ferieland hele året. Avhengig av hva du er ute etter på ferien din kan du sannsynligvis finne et sted i Tyskland som dekker ferieønskene. Storbyferie til Hamburg, Berlin, Frankfurt og München kan du gjøre når som helst på året, bare du kler deg etter været. Tyskland har et typisk nord-europeisk klima, og sommeren er definitivt høysesong for turister. Fra mai til september er det stor sjanse for å få godt vær, men det kan være vanskelig å finne hotell og trangt om plassen på de største severdighetene i Tyskland om du reiser i juli og august. Desember er også veldig populært, særlig til de tyske reisemålene med julemarkeder. Hvis du vil sikre deg billige flybilletter til Tyskland er mars til mai og oktober til november gode tidspunkt å reise på. Bestiller du i god tid på forhånd er det ofte mulig å få svært rimelige hotell i Tyskland da også.

Flyplasser

Det er mange flyplasser i Tyskland, og flere av de største byene, som Berlin, Frankfurt og Hamburg har opptil flere lufthavner. Når du reiser med fly til Tyskland er det lurt å sjekke hvor flyplassen ligger og hvordan du kommer deg inn til byen eller hotellet ditt med offentlig transport, da det kan være langt fra enkelte flyplasser inn til byen, mens andre ligger sentralt til. Her er de mest populære flyplassene i Tyskland: München flyplass Flyplasser i Berlin Flyplasser i Frankfurt Flyplasser i Düsseldorf Stuttgart flyplass Köln flyplass Flyplasser i Hamburg

Offentlig transport

Tyskerne er kjent for å ha et godt og effektivt kollektivsystem, og det offentlige transportnettverket er omfattende, veldrevet og rimelig, så ryktet er vel fortjent. Å reise rundt i Tyskland med tog, buss eller bil er populært, og veiene er svært gode. Busser finner du overalt, og bussene tar deg både til severdighetene i Tysklands byer og mellom byer og regioner i hele landet. U-Bahn og S-Bahn frakter pendlere og turister, og Deutsche Bahn-togene eller innenriksfly er de raskeste transportformene hvis du vil reise rundt i landet. Det er også populært å leie bil i Tyskland.

Informasjon og nødnummer

Tyskerne har 110 som nødnummer til politiet, mens 112 er nummeret du ringer om du trenger ambulanse eller brannvesen når du reiser i Tyskland.

Det er populært å shoppe i Tyskland, og for oss nordmenn er det et rimelig land å handle, samtidig som om utvalget er enormt. Særlig Berlin og Hamburg er populære shoppingdestinasjoner i Tyskland, men også Frankfurt, München og Lübeck har mye å by på. Blant Tysklands mest populære attraksjoner er de mange julemarkedene som finner sted i hele desember, så om du flyr til Tyskland rundt juletider må du få med deg disse, hvor du lett kan handle julegaver til hele familien. Åpningstidene for butikker i Tyskland er generelt fra 09.00 eller 10.00 om morgenen til 18.00 eller 20.00 om kvelden, mandag til fredag. Lørdag stenger det meste enten 14.00 eller 18.00, mens kjøpesentre er ofte åpne lenger. Banker og offentlige kontorer i Tyskland har åpent fra 09.00 til 17.00 mandag til fredag.

Fem feriefavoritter

1. Riksdagen i Berlin: Den flotte riksdagsbygningen i nyrenessanse-stil med sine spektakulære glasskupler er et arkitektonisk mesterverk, i tillegg til et historisk viktig bygg. I nærheten ligger Berlins mest kjente landemerke, Brandenburger Tor, med tung symbolverdi. Mens du er i Berlin må du selvsagt også se Berlinmuren.

2. Kølnerdomen i Köln: Kølnerdomen er en enorm gotisk katedral i Köln som ligger ved Rhinen. Det er kirken med verdens største fasade, og tårnene var tidligere verdens høyeste byggverk. I dag fascinerer det storslåtte bygget de mange turistene som besøker Kölns viktigste severdighet hvert år.

3. Neuschwanstein-slottet: Eventyrslottet til Ludvig II ligger i Bayern og er en av Tysklands fremste turistattraksjoner. Med sine klassiske kupler, flotte spir og et rikt dekorert interiør har Neuschwanstein-slottet inspirert mange kunstnere, og det sies å være Walt Disneys favorittslott.

4. Frauenkirche i Dresden: Etter å ha blitt ødelagt i bombingen av Dresden under andre verdenskrig ble den flotte Frauenkirche gjenoppbygget, med en av verdens største kirkekupler på nesten 100

meter. Dresden er ellers interessant å besøke for å se den lange gjenreisningen av byen som ble totalskadet under krigen.

5. Oktoberfest i München: En av Tysklands mest populære attraksjoner er den årlige Oktoberfesten, Münchens storslagne ølfestival som byr på drikke og musikk, tradisjonelle antrekk og sosialt samvær. Ølhallene i München er for øvrig populære året rundt.

Kjappe fakta

Hovedstad: Berlin

Areal: Ca. 357 000 km²

Innbyggertall: Ca. 80 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +49

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Tysk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.