Kart

Sammenlign flybilletter til Stuttgart

Stuttgarter den sjette største byen i landet og hovedstaden i den tyske delstaten Baden-Württemberg i det sørvestlige Tyskland. I motsetning til mange andre tyske byer ligger Stuttgart spredt utover et større område og her finner du både vintre-kledde fjell, vingårder og elven Neckar, noe som overrasker mange da folk flest gjerne tenker bil og industri når Stuttgart blir nevnt – byen er tross alt fødestedet til Mercedez of Porche.

I tillegg til å bli regnet som en av verdens fire bil-hovedsteder, så ligger byen langt framme både når det gjelder vitenskap og høyteknologi. Det er også en universitetsby med to universiteter og hele åtte høgskoler. Det er en by hvor natur og industri møtes på midten og hvor kunst, kultur, pølser og øl florere fritt.

 

Visum

Visum er ikke påkrevd for Nordmennsom reiser til Tyskland.

Sesong

Den travleste sesongen er fra mai til slutten av oktober, når været er på sitt beste. Her blir det heller aldri for varmt da byen ligger i skyggen av fjell. Vær årstid har sin sjarm, sies det, og det er helt klart tilfellet med Stuttgart, men hvis du ikke er så veldig glad i snø og kulde burde du kanskje unngå byen mellom desember og mars da snør det masse og er blir kaldt som bare det.

Reise rundt

Stuttgarts offentlige transport består av undergrunn, tog og trikk,og alt er integrert, hvilket betyr at en billett kan brukes på både buss og tog. Når det er sagt, så er sentrum såpass lite at det ikke er noe problem å ta seg rundt til fots.

Åpningstider

De fleste butikker har åpent mandag til lørdag, fra 09.00 – 19.00/20.00. Noen shoppingsentre har åpent på søndag også.

Tips

10% i driks er vanlig å gi hvis du er fornøyd med service.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart. Telefon: 0711 - 911 2 88 88.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Shclossplatz. Schlossplatz er det største torget i Stuttgart og byens største stolthet; og det er kanskje ikke så rart, for slottsplassen er virkelig en refleksjon av byens kulturelle rikdom. I midten står en statue av Kong Wilhelm Jubilee Column og ruvende over torget står det majestetiske Neues Schloss; Duke Karl Eugen von Württembergs svar på Versailles som i dag huser statlige departementer. Shclossplatz er også hjem til utendørs arrangementer og konserter.

2. Mercedes-Benz Museum. Fra utsiden ser museet ut som noe fra fremtiden og er med på å gi bybildet et futuristisk utseende. På innsiden venter en kronologisk tur gjennom historien til Mercedes-Benz imperiet, fra fortid til nåtid. Se opp for legender som 1885 Daimler Riding Car; verdens første bensindrevne kjøretøy, og Lightning Benz som brøt alle rekorder med sine 228km / t på Daytona Beach i 1909.

3. Wilhelma zoologiske og botanisk hage. Parken er like stor som 40 fotballbaner og huser mer enn 10.000 dyr, eksotiske planter, kunstutstillinger, samt mange grønne, fine områder hvor du kan slappe av.

4. Karlshöhe utkikkspost. Karlshöhe ligger 342 meter over byen og er noe av det beste Stuttgart har å by på. Den fineste ruten opp er gjennom vinrådene, og på toppen blir belønnet med en flott utsikt over byen. På dagen selges det pølse og øl, mens på kvelden står en vakker solnedgang åå menyen.

5. Königstrasse. Denne pene og rene én kilometer lange gågata som begynner på togstasjonen er stedet å shoppe. Men til høyre og venstre for Königstrass finner du óg mange interessante butikker.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 600 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 49

Religion

Romersk-katolsk

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Tysk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Stuttgart

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Stuttgart: Stuttgart.
Israir, Delta, Air Austral, KLM, Vueling Airlines, Nouvelair, eurowings og Alitalia flyr alle direkte til Stuttgart.
Billigste måned å fly til Stuttgart er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.