Kart

Sammenlign flybilletter til Bremen

Bremen er hovedstaden til delstaten som lyder samme navn og som ligger nordvest i Tyskland. Det er en havneby på nærmere 600 000 innbyggere, hvilket gjør den til landets tiende største. Bremen er en moderne by hvor kultur og økonomi har fått mulighet til å blomstre samtidig som innbyggerne er stolte av å vise frem sin arv og fortid.

Med en lang historie som Hansaby, har Bremen både tradisjonelle og uvanlige attraksjoner å by på. Fra shopping, utstillinger, teater og musikaler, dett er en by som appellerer til mange. Den har dessuten et fortjent rykte på deg for å være blant landets mest åpne og gjestfri steder, og kombinert med et sjarmerende middelaldersentrum og en avslappet atmosfære er Bremen en by du kan slapp helt hvis du ønsker det, eller du kan hive seg rundt å bli med på all moroa.

 

Visum

Ikke påkrevd for Nordmenn.

Sesong

Bremen er grei å besøke når som helst på året, men kle deg for i takt med været.

Reise rundt

Bremen er nok mest praktisk å utforske til fots, selv om det bør nevnes at byen er en Tysklands mest sykkelvennlige byer. Dessuten går det både buss, trikk og taxi.

Åpningstider

De fleste butikker har åpent mandag til lørdag, fra 09.00 – 19.00/20.00. Noen shoppingsentre holder åpent på søndag.

Tips

10% i driks er vanlig å gi hvis du er fornøyd med servicen.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: 253 Summer Street, Suite 203Boston, MA 02210, Telefon: (617) 423 2515

 

Severdigheter (topp 5)

 

1.    Kunsthalle. For kunstelskere er nok høydepunktet i Bremens kunstverden (Kultumeile (Cultural Mile/kulturmil)  Bremens Kunsthalle, som presenterer/byr på en stor permanent samling (av) malerier, skulpturer og kobber gravering(?) fra middelalderen og fram til nåtiden(?), så vel som skiftende/ulike utstillinger som blir byttet/byttes ut med jevne mellomrom. Galleriets stolthet er at det har/huser mesterverk som er over 600 år gamle(?).

2.    Markedsplassen. Hele torget, som ligger i hjertet av byen, er en utstilling av kunst og håndverk; fra kirker (som for eksempel St. Peters Katedralen) og tårn til balkonger og statuer, blant annet den berømte bronsestatuen ”Bymusikantene i Bremen”.

3.    Schnoor. Denne delen av Bremens sentrum var en gang byens maritime kvartal før det ble det byens horestrøk. Men i løpet av årene har området forandret seg til en sjarmerende labyrint av restauranter, kafeer og butikker. Det er populært blant turister, men lokalbefolkningen óg liker seg godt her. Navnet "Schnoor” er nordtysk for "tråd" og refererer til måten hyttene her ble byget på 14- og 1500-tallet.

4.    Botanisk hage. Er du glad i grønt og planter bør du ta turen til Botanika hvor du bkant annet kan Her kan du blant annet oppleve eksotiske asiatiske natur. Inngang til selve rododendronparken, hvor du finner 2000 rododendrons og asalea, er gratis. Ta trikk 4 til Horner Kirche.

5.    Shopping. Shopping i denne byen er en ren fornøyelse og noe for enhver smak. Vi kan blant annet nevne Weserpark shoppingsentersom faktisk er en av Tysklands største og Weserflohmarkt; et loppemarked med hundrevis av salgsboder. I tillegg finnes det flust av butikker for deg på jakt etter trendy klær, antikviteter og håndarbeid med.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Rundt 550 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 49

Religion

Protestantisk og katolsk kristendom

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Tysk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Bremen

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.