Kart

easyJet flybilletter

easyJet er et av Europas største lavprisselskaper. Det lett gjenkjennelige britiske flyselskapet har blitt kåret til det mest populære i Storbritannia flere år på rad, og frakter årlig over 60 millioner passasjer. easyJet ble stiftet i 1995 av Sir Stelios Haji-Ioannou for å tilby rimelige flyreiser i Storbritannia og Europa. De reiser i dag på over 600 ruter i over 30 land i Europa, Afrika og Asia. easyJet er Europas nest største lavpris-flyselskap, bare slått av Ryanair.

Flyselskapet har over 8000 ansatte, inkludert 2000 piloter og 4500 kabinansatte i de oransje flyene. easyJet dekker store deler av Europa, og de hevder at hele 300 millioner mennesker bor innen en time fra en av easyJets flyplasser. Hovedbasen til selskapet er London Luton, og selskapet har over 200 Airbus-fly i trafikk. Noen av de viktigste flyplassene til selskapet er London Gatwick, Edinburgh, Paris Charles de Gaulle og Roma Fiumicino.

I tillegg til flybilletter, har easyJet også hoteller og bilutleie som en del av driften. Du kan sammenligne priser på hotell og leiebil fra easyJet hos Skyscanner. 

Hvorfor flyve med easyJet?

Bagasjeinformasjon

De fleste lavprisselskaper har strenge regler for hva som er tillatt av medbragt bagasje, og easyJet er intet unntak. Sjekk alltid nettsiden til flyselskapet før du reiser for oppdatert informasjon om hvilke bagasjeregler som gjelder. Som en tommelfingerregel kan du ha med et stykk håndbagasje gratis på alle easyJet-fly. Håndbagasjen kan være maksimalt 56 cm x 45 cm x 25 cm, inkludert hjul og håndtak. Dersom du har håndbagasje på opptil 50 cm x 40 cm x 20 cm er du garantert at bagasjen får plass inne i flykabinen, selv på travle fly. Det er ingen vektbegrensning på håndbagasje hos easyJet, så lenge du selv kan løfte den opp på bagasjehyllen. For innsjekket bagasje må du betale, og bagasjeavgiftene avhenger av reiserute, størrelse og vekt på bagasjen, samt om du bestiller den på nett eller på flyplassen. Innsjekket bagasje kan maksimalt være 275 cm totalt (lengde + bredde + dybde). Hver passasjer med easyJet kan ha med et kolli på opptil 20 kilo, men det er mulig å betale ekstra for overvekt, for opptil 32 kilo totalt.

Avgifter og rabatter

easyJet opererer med en rekke avgifter i tillegg til grunnprisen på billetten. Sjekk disse med flyselskapet før du bestiller for oppdatert informasjon. Alle billetter har et avbestillingsgebyr på £30 GBP, og det koster £35 å endre navn på billetten. Dersom du vil endre reisetidspunkt koster det £35 i tillegg til eventuell prisforskjell. Det er alltid billigere å gjøre endringer og bestillinger på nett, fordi det koster ekstra å gjøre dette på flyplassen. Bagasje koster mellom £10-45 per kolli avhengig av reiserute og om du bestiller på nett eller på flyplassen. Du kan ha med deg opptil 20 kilo innsjekket bagasje per person. Ved overvektig bagasje betaler du £3 per kilo over 20 kilo dersom du bestiller på nett, eller £10 per kilo på flyplassen. easyJet har også egne priser for spesialbagasje. Du kan bestille seteplass, med og uten ekstra beinplass på flyet, mot et ekstra gebyr. Barn under 2 år kan reise for en fast, lav pris dersom de sitter på fanget til en voksen. Det er ingen barnerabatter for barn i eget sete.

Slik sjekker du inn

Med easyJet kan du sjekke inn på nett fra 30 dager før flyavgang, til opptil 2 timer før flyet reiser. Du kan også sjekke inn på returflyet ditt, så lenge det er mindre enn 30 dager til avgang. Online innsjekk er gratis. Hvis du reiser med kun håndbagasje kan du sjekke inn på nett og gå rett til gaten. Dersom du reiser med innsjekket bagasje sjekker du inn på nett, og på flyplassen leverer du bagasjen din til bag drop-desken. Denne stenger 40 minutter før avgang på de fleste reiser, og 60 minutter før avgang for enkelte flyplasser i Afrika og Midtøsten. Du kan også sjekke inn på mobil med easyJet, og ved å bruke den gratis easyJet-appen trenger du ikke skrive ut ombordstigningspass.

Sitteplassinformasjon

easyJet har introdusert reserverte sitteplasser på alle flyene sine, og det er mulig å betale ekstra for å få spesielle seter, med og uten ekstra beinplass. Standard størrelse på setene er ca. 72,5 cm fra seteryggen til setet foran, og setene er 44 cm mellom armlenene. Dersom du bestiller sete med ekstra beinplass får du også Speedy Boarding hos easyJet og kan gå om bord på flyet først.

Forfriskninger ombord

Som mange andre lavprisselskaper inkluderer ikke easyJet noen forfriskninger om bord på flyet i prisen, men det er mulig å kjøpe drikke og snacks, alkoholholdig drikke, kalde og varme småretter, samt taxfreeprodukter om bord på flyet. easyJets magasin om bord heter ’The Traveller’ og det er et engelskspråklig magasin med interessante artikler om reisemål og ferieinspirasjon. Du kan også kjøpe enkelte aviser. easyJet har dessuten øretelefoner, tepper og puter til salgs på lengre reiser.

Punktlighet

easyJet er det mest punktlige flyselskapet fra hovedbasen på London Luton, og det ble rangert som en av de 20 mest punktlige flyselskapene i Europa i 2013. 84% var mindre enn 15 minutter forsinket.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i mai 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

easyJet

5,0/5
Basert på 87693 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.