Kart

airBaltic flybilletter

airBaltic er Latvias nasjonale flyselskap. Selskapet ble stiftet i 1995 som et samarbeid mellom SAS og den latviske stat. Staten eier nå nesten 100% av selskapet. airBaltic er i dag et lavprisselskap som flyr til over 60 destinasjoner direkte fra Riga, der flyselskapet har sin hovedbase. airBaltic har destinasjoner i Europa, Midt-Østen, Russland og CIS. De flyr over 3 millioner passasjerer i året med sine 25 fly. airBaltic har codeshare-avtaler med en rekke flyselskaper, inkludert SAS, Aeroflot, Alitalia og Brussels Airlines.

airBaltics internasjonale fordelsprogram PINS gir passasjerer med flyselskapet muligheten til å samle poeng når de kjøper flybilletter og ved enkelte varekjøp. Barn kan begynne å samle PINS hos airBaltic når de er så unge som 2 år, og de får sitt eget Young Pilot-kort. 

Hvorfor fly med airBaltic?

Forfriskninger ombord

Som mange andre lavprisselskaper har airBaltic mat og drikke til salgs om bord for reisende på økonomiklasse. En variert meny med mulighet til å forhåndsbestille er tilgjengelig, eller du kan kjøpe varm og kald drikke, snacks og småretter fra airBaltic Cafe om bord på flyet. For reisende på Business Class er en velkomstdrink, et treretters måltid, kaffe, te og valgfri drikke inkludert. På businessklasse får du også aviser, teppe og pute. Alle reisende har mulighet til å kjøpe parfyme, gaver og taxfreeprodukter om bord. Flymagasinet Baltic Outlook er tilgjengelig for alle reisende, og her finner du interessante artikler om reisemål og relaterte emner på engelsk.

Bagasjeinformasjon

Hos airBaltic har alle passasjerer et kolli håndbagasje inkludert i prisen. Håndbagasjen kan være på maksimalt 55 cm x 40 cm x 20 cm, og ikke veie mer enn 8 kilo. Dersom du reiser på Business-klasse får du i tillegg ett ekstra kolli håndbagasje med deg uten å betale ekstra. Alt du ønsker å ha med deg om bord, inkludert laptop, kamera og lignende må få plass i den tillatte håndbagasjen. I tillegg kan du ta med en pose taxfreevarer fra flyplassen. Hvor mye innsjekket bagasje du kan ha med, avhenger av airBaltic-billetten din. Sjekk oppdatert informasjon på flyselskapets nettside. På Basic-billetter er det ikke bagasje inkludert i prisen, men du kan betale for bagasje når du bestiller billetter fra €24.99 for et kolli på 20 kilo. Det er billigst å bestille bagasje på nett samtidig som du bestiller flybilletten din, og det koster mest dersom du betaler for ved gaten. Dersom du reiser på Economy Smart eller Elite kan du ha med ett kolli på opptil 20 kilo gratis, og for reisende på Business-klasse er hele 3 kolli bagasje på til sammen 60 kilo inkludert i prisen. Sportsutstyr kommer i tillegg, og koster €34.99 per kolli, for reisende som ikke reiser på Business-klasse. Dersom du er PINS-medlem kan du få ekstra bagasje inkludert i tillegg.

Slik sjekker du inn

Hos airBaltic kan du sjekke inn på nett fra 72 timer før avgang, inntil 1 time før flyet går. Skriv ut ombordstigningskortet ditt hjemme og gå til bag drop eller rett til sikkerhetskontrollen om du reiser uten innsjekket bagasje. airBaltic lar deg også sjekke inn på mobilen, og da trenger du ikke ombordstigningskort, du kan bare bruke mobiltelefonen som billett. Det er også mulig å sjekke inn på flyplassen dersom du betaler €10, eller dersom du reiser på Economy Elite eller på Business. På Riga flyplass er det mulig å bruke innsjekkingsautomat gratis for alle passasjerer. Du må sjekke inn senest 40 minutter før avgang, eller 30 minutter dersom du er Businessklasse-passasjer. Siste frist for å levere bagasje er også 40 minutter før flyavgang, eller 30 minutter for reisende på Business. Enkelte flyplasser har andre frister.

Sitteplassinformasjon

Du kan bestille seteplass med airBaltic når du bestiller billetten din, eller opptil 72 timer før avgang. Fra €2.99 kan du velge sete slik at du får sitte ved siden av reisefølget ditt, eller du kan velge seter med ekstra beinplass for en ekstra avgift. I tillegg kan du bestille et ekstra sete ved siden av deg dersom du ønsker ekstra plass. Dette koster det samme som din egen billett, uten skatter og avgifter – minimum €50 på direktefly.

Avgifter og rabatter

airBaltic er et lavprisselskap der du må betale ekstra avgifter for en rekke tjenester. Dersom du vil endre tidspunkt eller navn på billetten din koster det €50, og avbestilling med refusjon koster €100. Dersom du reiser på Business Elite eller Economy Elite er dette gratis. Du kan betale €14.99 for Business Class innsjekking for å spare tid i kø, og det er også mulig å få fast-track i sikkerhetskontrollen på Riga flyplass. Dette koster €10 for reisende på Basic eller Economy, og er inkludert i prisen på Business. Spedbarn under 2 år får 90% rabatt, og barn mellom 2 og 11 år får 25% rabatt på voksenbilletter. Barna må være innenfor aldersgrensene ved retur-reisetidspunktet.

Punktlighet

airBaltic har høye punktlighetstall, og innførte i 2009 en ’tidlig ankomst-garanti’, som gir passasjerer ekstra fordeler dersom flyselskapet mot formodning skulle være forsinket.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i mai 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

airBaltic

5,0/5
Basert på 4878 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.