Kart

Sammenlign flybilletter til Alta

Alta er en av Norges nordligste byer og inngangsporten til Finnmark. Den fikk bystatus i år 2000 og kalles Nordlysbyen av den grunn at byen assosierer seg med noe av det vakreste naturen har å by på: Nordlyset.

Alta by ligger i Alta kommune som tar opp 15 kilometer av kystlinja. I tillegg til fantastisk natur og fiske, har området óg et blomstrende næringsliv, butikker og kulturtilbud i stort mangfold.

Visum (include this at all seeing as it’s Norway)

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise rundt i sitt eget land.

Sesong

Kommer helt an på hva du ønsker å få ut av oppholdet. Vinteren varer fra desember til februar, våren fra mars til mai, sommeren fra juni til august og høsten fra september til november. På sommeren er dagene ekstra lyse og lange i nord, men de på vinteren kan de bli litt for korte og kalde.

Reise rundt

Hvis du skal reise rundt i Alta er det letteste å hoppe på en buss. Men hvis været er ok er byen kjekk å utforske fra sykkelsetet også.

Åpningstider

De fleste butikker holder åpent mandag til fredag fra kl. 09.00 eller 10.00 – 16.00 eller 17.00 og lørdag 10.00 – 15.00. Kjøpesentre har gjerne mandag til fredag til 20.00 og lørdag til 10.00. Torsdager har mange butikker langåpent.  

Tips

Ansatte i serviceindustrien i Norge setter pris på tips og du burde legge igjen et sted mellom 6 og 10% avhengig av hvor fornøyd du er. Det er vanlig å runde opp beløpet på regningen.

Nødnummer

Ambulanse 113, politi 112 og brann 110

Ambassade (include this at all seeing as it’s Norway)

 

Severdigheter (topp 5)

1. Verdensarv. Visste du at to av syv norske oppføringer på UNESCOs verdensarvliste finnes i Alta? En av dem er

helleristningene i Hjemmelufta som er rundt 2000 – 6000 år gamle.

2. Sorrisniva Iglooo Hotel. Ishotellt bygges opp hver vinter og er laget av is. Det er alltid mellom 4 og 7 minusgrader, men du vil ikke fryse av den grunn, Reinskinn, soveposer og varm drikke holder deg god og varm. De har til og med et kapell i tilfelle du skulle ønske å gifte deg.

3. Nordlyset. Et besøk til Alta gir deg ingen garanti for å se nordlyset, men det øker i hvert fall sjansene betraktelig da byen har en såkalt høy treffprosent – den blir ikke kalt Nordlysbyen uten grunn. Det finnes ulike turer du kan bli med på som gir deg muligheten til å jakte på dette spektakulære fenomenet sammen med en gjeng andre nordlys-fan.

4. Hundesledekjøring. Alta er så absolutt det rette stedet å bli med på hundesledekjøring. Du kan velge om du vil bli med på en smaketur, en dagstur eller en lengre tur over flere dager. Du får både oppleve hvordan det er å være passasjer og hvordan det er å håndtere en flokk med huskyer. Det er en flott måte å komme tett på naturen.

5. Nordlyskatedralen. Katedralen, som åpnet i 2013, ligger ved siden av Rica Hotell Alta og blir regnet for å være et av Norges mest spennende nybygg, både på utvendig og innvendig.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Nesten 20 000

Valuta

NOK

Telefon

+47

Religion

Kristendom

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Norsk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Alta

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.