Kart

Sammenlign flybilletter til Kristiansund

Kristiansund er en bykommune på Nordmøre i Møre og Romsdal og er en by som strekker seg over tre øyer. Det er en historisk klippfisk by som den dag i dag tyr til havet for å tjene til livets opphold. Selv om fangsten kanskje ikke er like stor lenger, så blir betydelige mengde av verdens klippfisk fortsatt bearbeidet her.

Kristiansund spiller også en viktig rolle i å betjene det norske oljefeltet i Nordsjøen ved å stille hoteller, barer og restauranter til disposisjon for oljearbeidere mellom arbeidslagene. Byen har lang tradisjon i å ønske besøkende velkommen og innbyggerne er kjent for å være gjestfrie og imøtekommende. Byen er dessuten et utmerket utgangspunkt for å utforske regionen.

 

Sesong

Værmessig er våren og sommeren (mellom april og august) den fineste tiden å reise.

Reise rundt

Buss er best! Det går også ferjer som knytter byen med øyene rundt og selv om du ikke skal noe bestemt sted, så er det verdt turen for utsiktens skyld.

Åpningstider

Butikker i Norge har normalt åpent mandag til fredag, fra 09.00 – 16.00 og lørdag fra 10.00 – 14.00. Torsdag er langåpent. Kjøpesentre har lengre åpningstider.

Tips

Her til lands er det ikke like normal å tipse som ellers i Europe da lønningene I Norge er mye høyere. Det vanlige er å runde opp eller gi 10% hvis du har fått veldig bra service. Det er heller ikke vanlig å gi taxisjåfører driks.

Nødnummer

Ambulanse 113, brann 110 og politi 112

 

Severdigheter (topp 5)

1. Norsk klippfiskmuseum. Museet, som ligger på Milnbrygga, guider besøkende gjennom 300 år med torskeeksportindustri iKristiansund. Her får du se fotografier som framstiller hvordan klippfisk foregikk på tradisjonelt vis. Kristiansund produserer den dag i dag klippfisk på samme måte, dog i mer moderate mengder.

2. Grip. Grip er en bitteliten naturskjønn øy én kilometer ut i Atlanterhavet. Fiskeværet, med sine trange koselige gater og fargerike hus, har blitt et sommersted for kristiansundere. På sommeren går det daglig båt fra Kristiansund brygge og turen tar ca. 45 minutter –  guiding er med på kjøpet.

3. Kirkelandet kirke. Kirken er byens hovedkirke og ble reist i 1964 for å erstatte den som ble ødelagt av Nazi bomber. Den har en veldig enkel og nøktern design som bryter med tradisjonell arkitektur.

4. Nordmøre Museum. Nordmøre Museum har ansvar for flere museer i Kristiansund og Møre og Romsdal fylke. De ligger, for det meste, i historiske bygninger som i seg selv er verdt et besøk, heldigvis får en kanskje si, da de visstnok operere med meget begrensede åpningstider - eller kun ved avtale.

5. Atlanterhavsbadet. Dette er et badeland for hele familien med stupeanlegg, bølgebasseng, varmebasseng og egen familieavdeling, vannslie, badstue med mer. Det ligger rett ved siden av Kristiansunds idrettsanlegg og har en kafé.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 25 000

Valuta

Norske kroner (NOK)

Telefon

+47

Religion

Kristendom

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Norsk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Kristiansund

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.