Kart

Sammenlign flybilletter til Kristiansand Kjevik

Kristiansand kaller seg blant annet barnas by, og lokker med en rekke opplevelser for den yngre garde. Alt fra den utrolig populære Dyreparken i Kristiansand, som er Norges nest mest besøkte attraksjon, til badeland og flere lekeland, barnevennlige museum og familievennlige strender både i og utenfor sentrum, trekker barnefamilier til Norges sydligste storby. Du kan bunkre opp i Abra Havn utenfor Dyreparken, eller overnatte på de mange sentrumshotellene i Kristiansand. For de voksne er det også en rekke fristende aktiviteter i byen. Spennende spisesteder og fiskemarkedet på Fiskebrygga, kulturopplevelser på Kilden, turmuligheter i Ravnedalen, Baneheia og Odderøya-områdene, dykkersport i skjærgården, et imponerende kanonmuseum og masse shoppingmuligheter er bare noen av tipsene til et vellykket opphold i Kristiansand. I tillegg er byen hjem til en rekke populære festivaler, særlig i sommersesongen, og flere nasjonale og internasjonale musikere og artister besøker Kristiansand i løpet av året.

Sesong

Kristiansand er en utpreget sommerby, med mye godt vær fra mai til september. De mange sandstrendene og kystområdet rundt byen lokker til bading, og badetemperaturen ligger ofte på rundt 20 grader. Om vinteren er det færre turistattraksjoner åpne, men det er fortsatt mye å gjøre i Kristiansand, og du slipper kø på populære steder som Dyreparken, som holder åpent hver dag hele året.

Offentlig transport

Busser fra Agder Kollektivtrafikk dekker hele Kristiansand-regionen, og buss er en rask og effektiv måte å komme seg rundt både i Kristiansand sentrum og områdene rundt. Bykjernen i Kristiansand er relativt liten, så det går også fint an å ta seg fram til fots, eller på sykkel – flere sykkelstier er bygget ut, og lokalbefolkningen sykler ofte og mye. Du kan ellers ta drosje for å komme deg rundt i Kristiansand sentrum, selv om det kan være en dyr fornøyelse. Det går både tog og flere regionsbusser til Kristiansand fra både Øst- og Vestlandet, og Kristiansand er dessuten et knutepunkt for fergetrafikk både til Danmark og resten av Europa. Du kommer deg enkelt med fly til Kristiansand fra de fleste byer i Norge, og Kjevik flyplass ligger bare 16 kilometer utenfor Kristiansand sentrum.

Åpningstider

Butikkene i Kristiansand har vanligvis åpent fra 09.00 eller 10.00 til 17.00 eller 18.00, og mange har langåpent på torsdag. På lørdager er de fleste butikker åpen fra 09.00 til 16.00. I sommersesongen finner Posebymarkedet sted hver lørdag i Posebyen mellom 11.00 og 16.00. Utenfor byen ligger flere store shoppingsentre, blant annet Sørlandssenteret som er Norges sydligste kjøpesenter. Kjøpesentrene i Kristiansandsområdet er generelt åpne til 21.00 på ukedagene og til 19.00 på lørdager. Bankene i byen er åpne mellom 09.00 og 15.00, mens offentlige kontorer stort sett stenger klokken 16.00.

Tips og driks

Vanlige tipsregler for Norge gjelder i Kristiansand. Legg gjerne igjen tips om du har fått god service eller du er særlig fornøyd med måltidet. Opptil 10% er hyggelig, men ikke obligatorisk. Det er også fint å legge tips i tipsglass på kafe og i bar om du går ut i Kristiansand.

Nødinformasjon

Dersom du befinner deg i en nødsituasjon mens du besøker Kristiansand ringer du 112 for å nå politiet, 110 for brannvesen eller 113 for ambulanse.

Severdigheter

1. Dyreparken i Kristiansand: Norges nest mest besøkte attraksjon, og alle barns favoritt. Her kan du treffe både Kaptein Sabeltann og eksotiske dyr, du kan prøve Tømmerrenna eller besøke Kardemomme by. Det ligger et stort badeland vegg i vegg, og du kan kjøpe kombibillett for å få med deg begge steder, også over flere dager.

2. Bystranda: Midt i Kristiansand sentrum ligger Bystranda, en barnevennlig sandstrand som frister både voksne og barn når temperaturen øker. Nærmeste nabo er badelandet Aquarama der man kan plaske i vannet og bade av hjertens lyst året rundt.

3. Kilden: Kultursenteret Kilden er Kristiansands fremste scene, hvor det settes opp både teater, konserter, opera og dans. Den nyoppførte bygningen er et flott arkitektonisk tilskudd til bybildet i sentrum.

4. Fiskebrygga: Det tidligere fiskemottaket er omgjort til et populært fiskemarked og en rekke førsteklasses spisesteder og barer. Se på folkelivet og opplev sørlendingenes gjestfrihet mens du ser på båtlivet i havna.

5. Ravnedalen Naturpark: I naturskjønne Ravnedalen kan du gå tur, se på det mangfoldige plantelivet eller mate svanene. Mange forlover seg også på den romantiske Kjærlighetsstien, og dersom alt dette har gitt deg stor appetitt kan du ta turen innom Café Generalen for en matbit – de hevder blant annet å ha Norges beste hamburgere.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 86 000

Valuta: Norske kroner (NOK)

Landkode: +47

Religion: Kristendom

Tidssone: UTC +1

Offisielt språk: Norsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Kristiansand Kjevik

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.