Kart

Sammenlign flybilletter til Haugesund

Når du kommer med fly til Haugesund på Karmøy flyr du inn til en liten, men sjarmerende by. Sentralt på Sør-Vestlandet ligger regionssenteret Haugesund med sin internasjonale flyplass, en liten og kompakt by som knytter sammen vestnorsk shipping, industri og rederivirksomhet med forbindelser i inn- og utland. Kulturbyen Haugesund er vertskap for flere kjente festivaler, og mange reiser til Haugesund for å få med seg den norske filmindustriens svar på Oscarutdelingen, Den norske filmfestivalen, med sine Amandapriser. Det er også populært å besøke Haugesund under den livlige Sildajazzen som bringer musikk og internasjonale turister til den tradisjonsrike og godt bevarte byen. Haugesund har et lite, men spennende bysentrum og gode forbindelser med den vakre naturen på Haugalandet og Ryfylke. Med gode bade- og fiskemuligheter på den rike kysten utenfor Haugesund, spennende aktiviteter og nydelige turmuligheter ligger alt til rette for en aktiv ferie i byen og nærområdet.

Sesong

Haugesund har et mildt vestlandsvær, og byen ligger skjermet mot havet av Karmøy og øyene vest for byen. Det er hyggelig å besøke Haugesund året rundt, selv om det kan bli kaldt og vått om høsten og vinteren. De fleste velger å fly til Haugesund i sommermånedene, og det er definitivt høysesong under Filmfestivalen og Sildajazzen i august.

Offentlig transport

Bussene fra Tide er det mest effektive offentlige transportmidlet i Haugesund, og bussrutene dekker hele sentrum og nærområdene rundt byen. Haugesund har et lite sentrum, så det er fint å utforske byen til fots, men bussene er også en god og rimelig måte å ta seg rundt på. Når du kommer med fly til Haugesund lander du på flyplassen 14 kilometer utenfor byen, og det går flybuss direkte fra terminalen inn til sentrum. Kystbussen kjører også forbi flyplassen, og har et stopp utenfor flyterminalen. Det er også mulig å ta taxi til og fra flyplassen i Haugesund, og du kan enten bestille drosje på forhånd, eller praie en på gaten i byen dersom du trenger det.

Åpningstider

Gågaten i Haugesund heter Skaregaten, og her finner du et godt utvalg butikker og moteforretninger. Både store og små butikker, kafeer og restauranter gjør at Haugesunds sjarmerende sentrumsgate er et spennende sted å handle. Sidegatene har også mye å by på, og du kan dessuten finne flere større kjøpesentre utenfor Haugesund sentrum. Alle butikkene er åpne mellom 10.00 og 18.00 på hverdager, og til 16.00 på lørdager, mens flere åpner tidligere og enkelte har åpent lengre. Kjøpesentrene er stort sett åpne til 21.00 på hverdager og til 18.00 på lørdag, mens de fleste steder er stengt på søndager.

Tips og driks

Det er som ellers i Norge ikke obligatorisk å tipse, men det har blitt vanlig å legge igjen tips på kafeer og barer i Haugesund dersom servicen har vært god. Når du går ut for å spise er det opp til deg om du vil gi tips. Rundt 10% er hyggelig, men det er også helt greit å bare runde opp på regningen. Dersom du går på restaurant med en større gruppe i Haugesund legges det ofte til et servicegebyr på regningen, og da er det ikke nødvendig å tipse i tillegg. Det er heller ikke nødvendig å tipse i taxi, men du kan runde opp til nærmeste femti- eller hundrelapp for å gjøre det enkelt. Det settes stor pris på av taxisjåførene i Haugesund.

Nødinformasjon

De norske nødnumrene tar deg direkte til nødtjenesten du trenger. Dersom du befinner deg i et nødstilfelle mens du er på reise i Haugesund kan du ringe 110 for å nå det lokale brannvesenet, 112 for politi og 113 for ambulanse eller akutt medisinsk hjelp.

Severdigheter

1. Haraldshaugen: Dette riksmonumentet er lokalt kjent som Haraldsstøtten. Det ble reist i 1872, på tusenårsjubileet etter slaget ved Hafrsfjord, da Norge ble samlet til et rike. Gravhaugen der Harald Hårfagre skal være begravet har en 17 meter høy granittstatue på toppen, og regnes som et av Haugesunds fremste klenodier.

2. Steinsfjellet: Fra toppen av Steinsfjellet får du en kjempefin utsikt over Haugesund og omlandet, og det går mange gode turstier fra utsiktspunktet på fjellet til topper og hytter i området rundt.

3. Avaldsnes: Avaldsnes hevder å være Norges fødested, og dette maktsenteret fra vikingtiden er i dag et opplevelsessenter der du kan utforske vikinghistorie og lokal byggeskikk fra vikingtiden. Nordvegen Vikingsenter på Avaldsnes ligger på Karmøy, et kvarter unna Haugesund med bil.

4. Røvær: Den fredete fyrstasjonen på Røvær utenfor Haugesund ligger på en liten øy som er kjent for å ha bare 110 innbyggere og kun en bil. Det idylliske øysamfunnet er et spennende sted å besøke, og fyret er et godt eksempel på boforholdene til fyrvertene frem til det ble automatisert på 70-tallet.

5. Haugesund Billedgalleri: I sentrum av Haugesund ligger kunstgalleriet som viser frem lokale og internasjonale kunstnere i vakre omgivelser. Hagene rundt galleriet har spennende skulpturer, og galleriet huser også en hyggelig kafe.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 40.000

Valuta: Norske kroner (NOK)

Landkode: +47

Religion: Kristendom

Tidssone: Den norske tidssonen er GMT+1

 

Offisielt språk: Norsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Haugesund

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.