Kart

Sammenlign flybilletter til Trondheim

Trondheim, Norges tredje største by, ligger midt i trivelige Trøndelag. Trondheim er et jovialt sted som ønsker besøkende velkommen til en regionshovedstad med et rikt tilbud til både fastboende og turister. Trønderhovedstaden preges i dag av de mange studentene som drar til Trondheim for å oppleve godt fagmiljø og et unikt studentmiljø ved NTNU og Studentersamfundet, og kulturscenen er dermed rik og variert. I Trondheim finner du mange rimelige utesteder og hyggelige kafeer, samt et kulturtilbud som spenner fra sport og religion til historie og musikk. Ta et dypdykk i byens lange historie på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum, besøk Munkholmen eller få med deg en Rosenborgkamp på Lerkendal Stadion. Ta den berømte sykkelheisen Trampe opp til Kristiansten Festning for å få god utsikt over byen, og om du kommer med fly til Trondheim kan du reise innom den rike musikkinstrumentsamlingen på Ringve museum på vei fra Værnes flyplass.

Sesong

Trøndelag har et relativt mildt klima, men det kan være fuktig og kaldt, og været kan være ustabilt, selv om sommeren ofte er fin og varm. Trondheim ligger ganske langt nord, så vinteren varer lenger enn sør i landet, ofte med en del snø, og det er ofte gode skiforhold. Som turistby er Trondheim særlig populær å besøke om våren og sommeren, da den frodige naturen er på sitt grønneste. Juli og august er høysesong, og byen har mye å tilby turister og besøkende, for eksempel under Olavsfestdagene i slutten av juli, eller Martnan i juni.

Offentlig transport

Det offentlige transportnettverket i Trondheim drives av AtB og dekker hele kommunen og store deler av Sør-Trøndelag fylke. Bussene i sentrum er regelmessige og praktiske, og du kan betale på bussen, med mobil eller på billettautomat. Det er også mulig å kjøpe transportkort som dekker buss, trikk, båt og lokaltog. Trikken i Trondheim knytter sammen sentrum med ytre bydeler og turområdet ved Gråkallen, og er en sjarmerende opplevelse i seg selv. Det går også båt mellom havna i Trondheim og flere turistattraksjoner, som Munkholmen, Hitra og Frøya.

Åpningstider

Butikkene i Midtbyen i Trondheim er vanligvis åpne mellom klokken 10.00 om morgenen til 18.00 om kvelden på hverdager, med åpningstid til klokken 16.00 eller 18.00 på lørdager. Kjøpesentrene, inkludert Trondheim Torg, holder åpent til klokken 20.00 på hverdager og 18.00 på lørdag. Bankene er vanligvis åpne mellom 09.00 og 15.30, mens postkontoret i Trondheim sentrum er åpent fra 09.00 til 17.00.

Tips og driks

På restauranter i Trondheim inkluderes det som oftest service på regningen, og det er ikke nødvendig å tipse, selv om det er fint å legge til rundt 10% om du er fornøyd, både på restaurant og kafé. Det er også hyggelig å runde opp når du tar taxi.

Nødinformasjon

Det norske nødnummeret er 112 for brann, ambulanse og ulykker. Politi når du på 110.

Severdigheter

1. Nidarosdomen: Trondheims vakre katedral er Olav den Helliges gravkirke, en nasjonalhelligdom og Norges kroningskirke, i tillegg til å være en populært turistattraksjon. Den gotiske domkirkebygningen ble påbegynt i 1070, og har en spennende arkitektur med mye historie.

2. Bakklandet: Den sjarmerende trehusbebyggelsen på Bakklandet huser kafeer, restauranter, unike butikker og historisk interessante smågater og parker fra Trondheims første forstad. Et av de mest populære stedene å besøke er vertshuset Baklandets Skydsstation som serverer bacalao og vafler.

3. Rockheim: Norges nasjonalmuseum for populærmusikk ble åpnet i Trondheim i 2010, og viser frem Norges musikkhistorie fra 50-tallet til i dag, med mange trønderske artister godt representert.

4. Solsiden: Når været er fint sitter store deler av Trondheims befolkning med en utepils ved en av de mange barene på Solsiden, og når solen ikke skinner er det populære kjøpesenteret fortsatt populært. Badelandet Pirbadet med utsikt over Trondheimsfjorden ligger heller ikke langt unna.

5. Studentersamfundet: Norges største studentsamfunn holder til i et lett gjenkjennelige rødt, rundt bygg ved Elgeseter bro. Samfundet fungerer som kultursenter og utested i studieåret, og som interrailsenter i sommerferien.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 180 000

Valuta: Norske kroner (NOK)

Landkode: +47

Religion: Lutheransk statskirke

Tidssone: UTC +1

Offisielt språk: Norsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Trondheim

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.