Kart

Sammenlign flybilletter til Bordeaux

Bordeaux er en flott og moderne havneby i sør-vest Frankrike og en del av landets sjette største byområdet. Bordeaux har gjennomgått store forvandligere de siste 15 årene. Det som en gang var en shabby og sliten by fremstår nå som ren og pen, med et flott kollektivsystem, fine gågater og nyoppusset arkitektur. Faktisk har halvparten av byen stått oppført på UNESCOs verdensarvliste siden midten av 2007, hvilket gjør byen til det største urbane område som står oppført på listen over verdens kultur- og naturarv.

Det første folk tenker når de hører Bordeaux er vin, og det er kanskje ikke så rart med tanke at på at byen er hovedstad for verdens største vinindustri, og verdens viktigste vinmesse arrangeres her. Det er ingen tvil om at dette er et mekka for både vin-og matelskere med restauranter i toppklasse og nok cafeer og bistroer til å mette både lokalbefolkningen og de mer enn to millioner turister byen får besøk av hvert år.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Frankrike.

Sesong

Det er aldri feil å besøke Bordeaux. Hver årstid har sin sjarm og sine attraksjoner. Byen er preget av mildt klima året rundt, men våren er kanskje den aller fineste tiden å dra dit. Sommeren kan bli veldig varm og dessuten hender det at restauranter stenger midtsommer – restauranteier ønsker ferie de også.

Reise rundt

Trass i at Bordeaux ikke er verdens største strekker den seg utover et relativt stort område. Sentrum er greit å utforske til fots, men skal du bevege deg i utkanten av byen er det godt å vite at det finnes både buss og trikk. En tur-retur billett, gyldig i en time og inkludert overganger, koster rundt ti kroner (avhengig av kursen selvfølgelig). Billetter kan du få kjøpt på trikkestoppene og på turistkontoret.

Åpningstider

Butikkene holder normalt åpent tirsdag til lørdag, fra 09:00/10:00 – 19:00. Noen butikker stenger i lunsjen mellom 12:30 – 14:00/15:00.

Tips

På restauranter og i barer er det vanlig at 15% blir automatisk lagt til regningen, men det forventes allikevel at du legger igjen tips. Tar du taxi, bør du gi 10%.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Rés. Gazaillan ”B”, 10 Rue des Acacias, 33170 Gradignan. Telefon: +33 5 56 89 25 19

 

Severdigheter (topp 5)

1. Vin. Navnet Bordeaux forbindes med vin, og regionen produserer over 800 millioner flasker med det som påståes er den fineste vinen i verden. Det ville nesten vært en fornemmelse å ikke nyte et glass vin eller to når en først er i byen. Den beste måten å lære om, og smake på, Bordeaux-vin er bli med på vinsmaking og besøke vingårder.

2. St. André-katedralen. Bordeaux har ikke bare en eller to, men hele tre katedraler. Den største og mest majestetiske av dem er St. Andre-katedralen bygget på 1000-tallet. Den står midt i hjertet av byen og inneholder vakre kunstverk fra hele Europa.

3. Esplanade des Quinconces. Et av de høyeste monumentene i Bordeaux er Esplanade des Quinconces. Den ble bygget på 1800-tallet til minne om girondineren, en politisk gruppe under den store franske revolusjon. På toppen av monumentet står en statue som representerer frihet og løsrivelse fra undertrykkelse. På bunnen står to fantastiske fontener som skildrer Poseidon i sin vogn trukket av seks bevingete hester.

4. Grand Théâtre de Bordeaux. På dette teateret har folk sett operaer, balletter og andre musikalske innslag i nesten 250 år. Omtrent hver kveld står en forestilling oppført. Selv om du ikke får sett et show mens du besøker Bordeaux, bør du allikevel legge turen innom teateret som er en av de mest innovative og vakre bygningene i hele Frankrike.

5. Museum for samtidskunst (CAPC Musée d'Art Contemporain). Det som en gang var et lager for råvarer som kaffe, kakao, peanøtter og vanilje, huser i dag Bordeaux’ museum for samtidskunst. Inngang til den permanente samlingen er gratis, mens det er cover charge for midlertidige utstillinger.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 250 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 33

Religion

Frankrike er offisielt ikke-religiøst og anser religion som en privatsak. Den tradisjonelle religionen er katolsk

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Fransk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Bordeaux

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Bordeaux: Bordeaux.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Singapore Airlines, Kenya Airways, Nouvelair, Air Mauritius og Norwegian flyr alle direkte til Bordeaux.
Billigste måned å fly til Bordeaux er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.