Kart

Sammenlign flybilletter til Manchester

Fotball- og industribyen Manchester har ikke vært en utpreget turistdestinasjon før de siste årene, da folk for alvor har fått øynene opp for byens musikkmiljø, shoppingmuligheter, kulturopplevelser og, ikke for å glemme, fotballstjerner. Manchester ligger nord i England og lokker ingen med været, men til gjengjeld er det nok av aktiviteter å henge fingrene i, både inne og ute. Noen av Storbritannias beste kjøpesentre ligger i Manchester, og byens utelivssenter Canal Street har live musikk, konserter, barer og nattklubber som holder deg underholdt til langt på natt. Og hvis du overhodet er interessert i fotball kan hjembyen til Manchester United og Manchester City by på fotballopplevelser i verdensklasse – enten du heier på hjemmelaget eller bortelaget.

Sesong

Klimaet i Manchester er ikke så ulikt det norske, med milde somre og kjølige vintre. Det regner litt året rundt, og luftfuktigheten i området er relativt høy. Vintrene blir ikke veldig kalde, og sommertemperaturen kommer stort sett ikke opp i mer enn 20-25 grader pluss. Det er populært å besøke Manchester i fotballsesongen fra august til mai, og desember er også bra, da Manchester kan by på gode shoppingmuligheter.

Offentlig transport

Manchester har et godt utbygd transportnettverk, med særlig fokus på buss og trikk. Du kan kjøpe billetter som gjelder på både buss og trikk, og du kan ta en gratis buss til noen av de mest populære turistattraksjonene i byen. Manchester sentrum er relativt liten i utstrekning, så du kan besøke mange av de viktigste stedene til fots. Det er også lokaltog som tar deg til attraksjoner i området rundt Manchester.

Åpningstider

Butikker i Manchester holder generelt åpent mellom 09.00 og 18.00 mandag til lørdag, og mange har lengre åpningstider på torsdagskvelden. En rekke butikker, særlig kjøpesentre og større kjedebutikker, er også åpne på søndager, vanligvis mellom 12.00 til 18.00. Banker og offentlige kontorer er åpne mellom 09.30 og 15.30 eller 17.00 mandag til fredag.

Tips og driks

Det er forventet at du tipser rundt 10% dersom du er fornøyd med servicen på restauranter i Manchester. Mange tipser også litt på kafeer og barer. Dersom et servicegebyr er inkludert i regningen er det ikke nødvendig å tipse ekstra. Rund gjerne opp på regningen i taxi også, eller legg til et pund eller to når du betaler.

Nødinformasjon

Nødnummeret i Manchester er 999, men du kan også ringe 112 for å nå utrykningstjenestene brann, ambulanse og politi. Dersom du trenger hjelp fra politi, men det ikke er en nødsituasjon kan du ringe 101.

Severdigheter

1. Old Trafford: Uavhengig av hvilket fotballag du heier på er et besøk på det legendariske Manchester United-stadionet Old Trafford en opplevelse. Her har noen av Premier Leagues største kamper funnet sted, og på fotballmuseet kan du ta en titt på gamle bragder.

2. Manchester Museum: Storbritannias største universitetsmuseum drives av University of Manchester og har over 4.5 millioner gjenstander innen arkeologi, antropologi og zoologi på utstilling.

3. Canal Street: Den berømte Canal Street er senter i Manchester Gay Village og et fargerikt sted å gå på byen. Mange kafeer, restauranter, barer og puber preger området, som også har grønne parker og masse uteservering.

4. Lowry Centre: Teater- og gallerikomplekset The Lowry ligger i nærheten av BBCs senter i Salford, like øst for Manchester sentrum. Her finner du teaterforestillinger og utstillinger som viser det beste av britisk kultur.

5. Manchester Cathedral: I den flotte katedralen kan du høre konserter, få en guidet tur eller bare oppleve roen og åndelig fred under vakre, dekorerte tak.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 2 500 000

Valuta: Britiske pund (GBP)

Landkode: +44

Religion: Storbritannia er kristent, men relativt sekulært. En stor minoritet i Manchester er muslimer.

Tidssone: 1 time før Norge, UTC

Offisielt språk: Engelsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Manchester

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Manchester: Manchester.
Oman Air, Nouvelair, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer, TUI, Thai Airways og Garuda Indonesia flyr alle direkte til Manchester.
Billigste måned å fly til Manchester er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.