Kart

Sammenlign flybilletter til Newcastle

Newcastle er en av de største byene i England og ligger i den nordøstlige delen av landet. Byen klamrer seg fast langs nordsiden av elven Tyne som huser hele sju bybroer.

Newcastle er kanskje ikke først og fremst kjent for å være vakker, selv om Grey Street har blitt kåret til Storbritannias mest pittoreske gate. Men mye har skjedd med byen, som en gang var en viktig handels- og industri by. I dag råder gallerier, fancy restauranter, barer, konsertlokaler og boutique hotell. Og i havneområdet hvor skipsverftene lå på rekke og rad, er det nå et yrende liv fult av studenter, shopping og flott arkitektur. Dette er en by hvor du kan og vil ha det gøy.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å dra til England.

Sesong

Newcastle kan fint besøkes året rundt, men på vinteren kan det bli skikkelig surt og kaldt, så du fjør best i å satse på våren eller sommeren.

Reise rundt

Newcastles gode kollektivtilbud, både når det gjelder tog, buss, undergrunn og ferger, gjør det veldig enkelt å komme seg fra a til å.

Åpningstider

Butikker holder åpent hele uka fra 09.00 – 17.30, (inkludert søndag). I tillegg er det langåpent torsdager og fredager.

Tips

Hvis ikke tips er inkludert på regningen, er det høflig å gi 10 – 15% både på restauranter og når du tar drosje. På puben er det ikke nødvendig å gi driks.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulat har adresse 14 Grey Street, Newcastle Upon Tyne, NE1 6AE.
Telefon: 0191 2326358

 

Severdigheter (topp 5)

1. Havneområdet. Havneområdet har sett store forandringer over årenes løp og det pulserende livet er her, med alle sine restauranter, barer kjente bygninger, er så absolutt verdt å få med seg. Og synet av de sju broene som krysser elva Tyne har blitt kjennemerket til Newcastle. Høydepunkter inkluderer Gateshead Millenium Bridge, den eneste broa i verden som vipper, samt berømte Tyne Bridge og Swing Bridge, som begge lar båter passere på hver side.

2. Newcastle Castle. Slottet dateres tilbake til 1178 og er et av de fineste eksemplarene i Storbritannia på stein fra romertiden. Området var tidligere dominert av et romersk fort, en angelsaksisk kirkegård, samt det originale 'New Castle 'som har gitt byen navnet. Fra toppen av slottet har du en fabelaktig utsikt over byen.

3. Grey Street og Grainger Town. Dette er byen historiske hjerte hvor hele 40% av bygningene i området er av historisk og arkitektonisk betydning, og flere hus her enn i noen av by, bort sett fra London og Bath, er fredede.

4. Intu Metrocentre. Europas største innendørs shopping og underholdningskompleks er rett og slett shopping heaven, med alt fra kjente kjeder til pop-up butikker. Og når du er ferdig med å handle, kan du kose deg på kino eller ta deg noe å spise på et av de 50 spisestedene.

5. Sage Gateshead. Byens konserthus har også blitt byens nye landemerke. I tillegg til forestillinger, kan du også stikke innom og se på øvinger, nyte utsikten over til andre siden av elven eller bestilld deg en drink i en av de fem barene.

 

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 300 000

Valuta

Britiske pund (GBP)

Telefon

+44

Religion

Kristendom

Tidsforskjell

- 1

Offisielt språk

Engelsk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Newcastle

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Newcastle: Newcastle.
Delta, Air Austral, KLM Cityhopper, Qatar Airways, KLM, Singapore Airlines, Qantas og Island Air flyr alle direkte til Newcastle.
Billigste måned å fly til Newcastle er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.