Kart

Sammenlign flybilletter til Thessaloniki

Thessaloniki, historisk kjent som Tessalonika, Salonika eller Tessaloniki, er den nest største byen i Hellas og hovedstaden i regionen Sentral-Makedonia. Det er også landets’ nest største økonomiske, industrielle, kommersielle og politiske sentrum, og et viktig transportknutepunkt for resten av Sørøst-Europa. Med en historie på over 2300 år, er det en av Europas eldste byer.

Byen er kjent for sine festivaler, arrangementer og pulserende kulturliv, og regnes for å være Hellas 'kulturelle hovedstad” med årlige arrangementer som Thessaloniki internasjonale filmfestival. Byen er hjem til mange bemerkelsesverdige bysantinske monumenter, samt flere romerske, ottomanske og sefardisk jødiske strukturer.

 

Visum

Norske borgere er visumfrie til Hells så lenge det gjelder et begrenset opphold. Visumfrihet gir ikke rett til å søke arbeid.

Sesong

Den beste tiden å besøke Thessaloniki er fra mars til mai eller september til november. Da unngår du de kaldeste og varmeste månedene. Begge sesongene har moderat vær og en passe mengde turister.

Reise rundt

Offentlig transport i Thessaloniki  er veldig bra og består av et meget godt buss-nettverk. Dette nettverket tar deg rundt omkring i byen så vel som til andre områder utenfor bygrensa. Sentrum er forresten veldig kompakt og lett å komme seg rundt til fots.

Åpningstider

De offisielle åpningstidene er mandag til fredag, fra 09:00 – 21:00 og lørdag fra 09:00 – 20:00. Men i praksis er det mange butikker som fortsatt operer etter de gamle åpningstidene og har stengt mandag, onsdag og lørdag etter 15:00 og har siesta tirsdag, torsdag og fredag mellom 14:00 og 17:00.

Tips

På restauranter blir det som oftest lagt til 15 % på regningen, men det er vanlig å gi 5% ekstra. Når du tar taxi, bør du også gi noe driks, mens hotellpersonale og andre servicemedarbeidere forventer ca. 12 – 15 % på toppen av regningen.

Nødnummer

Brann 199, ambulanse 166, politi 100

Ambassade

Den norske ambassaden ligger i Aten og har adresse: 23, Vas Sofias avenue, GR-106 74 Aten 
Tlf : +30 210 7246173.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Det hvite tårnet. Thessaloniki sitt landemerke ligger nede ved strandpromenaden og har litt av en blodig historie bak seg, blant annet 1826 massakren av opprørske janitsjarer. Selv om tårnet ble hvitkalket for å prøve å glemme den uhyggelige historien, har navnet stått uforandret.

2. Shopping. Folk i Thessaloniki vet å shoppe og mange kommer hit på helgetur kun for å legge igjen penger og ta med seg hjem alt fra elektronikk til klær. Her finner du både varehuskjeder og små eksentriske butikker, så uansett hvilken shopping-svakhet du har, vil den garantert bli tilfredsstilt.

3. Kaffe og gatemat. I Thessaloniki går det sport i kaffedrikking og byen skal visstnok ha flere kaffebarer per innbygger enn noe annet sted i verden, så her bør det være noe for enhver smak, bokstavelig talt. Og du er nødt til å prøve den berømte gatematen. Hvert land har sin egen gatemat som de er stolte av, Hellas likeså. Videre regnes Thessaloniki for å være landets kulinariske hovedstad, og på grunn av alle studentene, kan du finne mye godt for en billig penge. Ta en tur til Dimitriou Gounari gågate og smak deg frem til din favoritt.

4. Arkeologisk museum. Hellas er stappfull av gamle gjenstander og mange av dem holder hus i Thessaloniki. På det arkeologiske museet kan du se masse flotte ting fra byens forhistoriske, makedonske og romerske sivilisasjon. Museet er ikke stort – og hvis du ikke er verdens største historie-elsker, kan du enkelt gjøre besøket unna på en time.

5. Strandpromenaden. Strandpromenaden er kanskje byens viktigste turistattraksjon. En gåtur langs sjøsiden er det beste tidsfordriv en varm sommerkveld. Gjør som de lokale og ta deg god tid på å fullføre den 4,5 kilometer lange turen.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Rundt 340 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 30 231

Religion

Gresk-ortodoks

Tidsforskjell

+ 1 time

Offisielt språk

Gresk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Thessaloniki

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Thessaloniki: Thessaloniki.
Ellinair, Delta, Gulf Air, Transavia France, Olympic Air, KLM, transavia og Singapore Airlines flyr alle direkte til Thessaloniki.
Billigste måned å fly til Thessaloniki er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.