Kart

Sammenlign flybilletter til Phuket

Phuket er Thailands største øy, og et fantastisk sted å besøke. Her finner du kritthvite strender, et pulserende natteliv, luksuriøse spa og trendy barer. Phuket-øyen har også skjønn natur med tropisk regnskog og fantastiske dykkemuligheter, og du kan besøke vakre templer og moskeer for å få litt sjelelig ro når du har jet-settet blant severdigheter, utesteder og strandliv en stund. Phuket har god tilknytning til fastlandet, både med båt og fly til Bangkok eller Singapore, i tillegg til daglige avganger til de fleste større flyplasser i Asia. De fleste flyr til Phuket sentrum, og blir i området hvor infrastrukturen er godt utbygget for turisme. Her finnes det mengder av hoteller, restauranter og flotte strender. Resten av øyen er lite utforsket av turister, men om du tar turen utenfor de mest frekventerte områdene har Phuket både tradisjonelle landsbyer, velbevart regnskog og imponerende klipper å by på til den eventyrlystne turist. Bare vær forsiktig dersom du leier bil – trafikksikkerheten er ikke det Phuket er mest kjent for.

Sesong

Klimaet på Phuket er varmt med høy luftfuktighet året rundt, og temperaturen varierer mellom 21C og 34C. I monsunsesongen om sommeren, fra mai til oktober, regner det som oftest om ettermiddagen og kvelden, mens det er sol og klart på dagtid. November til februar regnes som det beste tidspunktet å besøke Phuket, med solfylte dager, kjølig bris og lavere luftfuktighet ellers i året. Temperaturen i vannet ligger på rundt 26-28 grader, så bading er perfekt, og du kan prøve deg på surfing og vannsport uten våtdrakt.

Offentlig transport

Transportsystemet på Phuket er lettere kaotisk, og lite utviklet utenfor Phuket sentrum. Tuk-tuk-taxier dominerer gatene, og disse kan være pågående og uorganiserte – sørg for å avtale pris på forhånd dersom du ikke kjører med taksameter. Det går noen busser fra Phuket til strender og typiske turistdestinasjoner, mens leiebil er det beste alternativet om du vil utenom allfarvei, men vær oppmerksom på at mange er aggressive sjåfører.

Åpningstider

Generelt er åpningstidene i Phuket mellom 10.00 eller 11.00 og 22.00 hele uken for butikker, mens kontortid for offentlige kontorer er mellom 9.00 og 17.00 på hverdager, og 9.00 til 12.00 på lørdag. Bankene er åpne mandag til fredag mellom 9.30 og 3.30.

Tips og driks

Det er ikke forventet at du tipser i Thailand, men med lave lønninger settes det stor pris på om du runder opp taxiregningen eller legger igjen ekstra mynter på restaurant. Det er også hyggelig å gi rundt 20-50 baht til hotellansatte og rengjøringspersonale, og du blir ofte tatt ekstra godt vare på om du viser takknemlighet ved å legge igjen driks.

Nødinformasjon

Nødnummer til turistpolitiet i Phuket er 1155. Vanlig nødnummer til politi er 191, og brannvesen når du på 199.

Severdigheter

1. Phang Nga-bukten: Ta en båttur i bukten blant klippetårn som står rett opp av det klare vannet. Fans kjenner gjerne James Bond Island igjen fra ’Mannen med den gyldne pistol’, noe som betyr høy turisttrafikk – prøv å dra tidlig om morgenen for å unngå folkemengdene.

2. Gamlebyen i Phuket. Tradisjonelle kinesiske og buddhistiske templer, utsmykkede bygninger fra kolonitiden, sjarmerende kafeer og amulettmarkedet er bare noen av attraksjonene i bydelen med mengder av historie.

3. Patong: Den kanskje mest kjente av strendene i Phuket, og beryktet for fest og natteliv. Gå langs Soi Bangla for å få en smak på alt det Patong kan tilby, fra nattklubber og restauranter, til ladyboys og neonbelyste barer.

4. Wat Chalong: De buddhistiske Wat-templene er rikt dekorert, utrolig vakre, og ønsker besøkende hjertelig velkommen. I Wat Chalong kan du lære mer om buddhisme, og du kan besøke flere templer i området, i tillegg til Big Buddha som sitter på toppen av en bakke, der det er imponerende utsikt over landskapet rundt.

5. Phra Taew National Park: Hvis du vil komme deg unna turistkjøret er den rolige, grønne nasjonalparken et herlig sted å utforske.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca 500 000 på Phuket-øyen

Valuta: Thai Baht (EUR)

Landkode: +66

Religion: Hovedreligionen er buddhisme, mange praktiserer også daoisme, og 35% av befolkningen er muslimer.

Tidssone: 6 timer foran Norge, UTC +7

Offisielt språk: Thai 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Phuket

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.