Kart

Sammenlign flybilletter til Pula

Pula er en vakker skjærgårdsby på halvøya Istria i Kroatia og er landets fremste største. Det er en travel, moderne og kommersiell by som har klart å holde på sitt vennlige småbypreget og sin hyggelige atmosfære. Den er kjent for vin, fiske og bygging av skip og har en godt bevart gamleby. Kun en kort busstur unna ligger en rekke strender på Verudela-halvøya i sør.

Pula kan faktisk føles litt som en miniversjon av Roma. Blant kroatisk musikk, estetikk og livstil, står romersk arkitektur og smiler. Skilter viser gatenavn både på kroatisk og italiensk og kroatisk gjestfrihet og åpenhet er godt blandet med italiensk skinke og andre godsaker. Byen fungerer uten tvil som en bro mellom Hellas og Italia, men den er også en forbindelse mellom Balkan og EU, øst og vest; mange vil si at byen er den beste av to verdener.

 

Visum

Nordmenn trengerikke visum for å reise til Kroatia for turistopphold på inntil 90 dager.

Sesong

Høysesongen er mellom april og september da det er da været er på sitt beste og vannet kan skryte av behagelige temperaturer.

Reise rundt

Pula er lite og kan lett utforskes til fots. Ellers er det buss som gjelder. Taxi kan du også ta – det beste er å enten gå til taxisentralen i sentrum eller ringe etter en. Husk at hvor mye du betaler for turen avhenger av hvilken sone du kjører i.

Åpningstider

Butikkene holder vanligvis åpent mandag til lørdag, fra 09:00 – rundt 18:00. Matbutikker, kjøpesentre og enkelte større butikker har lengre åpningstider og stenger ofte ikke før 21:00. En del kjøpesentre har også åpent på søndag. Banker har åpent mandag til fredag, fra 08:00 - 18:00 og på lørdag fra 09:00 - 12:00.

Tips

Service er ofte inkludert i regningen, men rund gjerne oppover til neste nærmeste beløp. Gi driks til taxisjåføren, mannen bak baren, og lokale guider.

Nødnummer

112

Ambassade:

Den norske ambassaden ligger i Zagreb og har adresse Grand CentarHektorovićeva 2 / 3rd floor
10 000 Zagreb
Croatia. Telefon: +385 1 6273 800

 

Severdigheter (topp 5)

1. Det romerske amfiteateret. Pulas mest berømte og imponerende syn er det romerske amfiteateret som er blant Middelhavets best bevarte romerske ruiner. Det som en gang huset gladiatorkamper er i dag vert for ulike konserter samt den årlige filmfestivalen. Her er det plass til opp til  20.000 tilskuere.

2. Sergianbuen. Den majestetiske buen ble reist i år 27 f.Kr. for å minnes tre brødre i den mektige Sergius familien og hadde en gang rollen som Pulas byport.

3. Forum og Augustus-tempelet. Forum var Pulas møteplass fra antikkens tid og gjennom middelalderen, og på sett og vis er den det i dag også med barer, kafeer og restauranter hvor folk kan møtes for å prate, spise og drikke. Her ligger også Augustus-tempelet som er de eneste synlige, men godt bevarte, restene fra romertiden i Forum og som blant annet har en samling vakre skulpturer.

4. Verudela. Har du lyst på litt sjø og strand mellom by-aktivitetene bør du begi deg til Verduela; en halvøy ca. 5 kilometer sør for Pula sentrum. Her er vannet vakkert og strendene fylt med myke rullesteiner. Av andre strender å velge mellom kan blant annet Briono, Ambrela og Histira nevnes.

5. Det arkeologiske museet. Museet har to etasjer med  arkeologiske funn fra hele Istria. De permanente utstillingene tar for seg tiden før middelalderen, men fokuset er på perioden fra det 2. århundre f.Kr. til det 6. århundre e.Kr.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 60 000

Valuta

Kroatisk Kuna (HRK)

Telefon

+385

Religion

Romersk-katolsk (nesten 90%)

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Kroatisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Pula

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.