Kart

Sammenlign flybilletter til Zagreb

Kroatias spennende hovedstad Zagreb er et reisemål som burde oppleves av langt flere. Denne elegante storbyen er en voksende turistattraksjon som lokker med både kultur, natur og arkitektur. Zagreb er en smeltedigel av gamle bygg fra Habsburg-dynastiets storhetstid, fasjonabel shopping, brune kneiper og fortauskafeer på hvert hjørne. Her foregår mye av det sosiale livet utendørs, i byens mange flotte gater, på kafeene eller ved bredden av den vakre Jarun-innsjøen. Når du reiser til Zagreb blir du tatt godt imot av gjestfrie kroater, som kan fortelle deg om de beste utestedene, konsertopplevelsene eller handlegatene. Mange som reiser til Kroatia velger å dra rett til kysten og de mange badedestinasjonene, men kombiner strandferien med en kulturell storbyopplevelse i flotte Zagreb for den ultimate ferien. Her kan du få kulturell føde på de mange kunstgalleriene og museene, handle både designerklær og håndverk for en billig penge, og danse til tidlig på morgenen i Zagrebs mange spennende utesteder. Gå ikke glipp av Zagrebs spennende severdigheter når du besøker Kroatia!

Sesong

Zagreb ligger i innlandet i Kroatia, og klimaet er et temperert fastlandsklima. I Zagreb får du varme somre med opptil 30 grader, mens vintrene er kalde og kan ha flere minusgrader. I fjellene nord for byen er det mye snø om vinteren, mens det ofte kan være tåke mellom oktober og november. De beste tidspunktene å besøke Zagreb på er mellom juni og august, da sommeren er på sitt varmeste, eller om våren da byen er spesielt vakker. Det blir ikke fryktelig fullt av turister selv i høysesongen, da mange lokale drar til kysten i Kroatia som bare ligger et par timer unna Zagreb. Hvis du vil ha billige flybilletter til Zagreb er høsten et godt alternativ, da både fly og hotell er billigere, mens det fortsatt er mye sosialt liv i gatene.

Offentlig transport

I Zagreb går det flotte, moderne trikker både ofte og effektivt, og trikkene fra ZET er det viktigste fremkomstmidlet i sentrum. Buss dekker resten av byen utenfor sentrum, og det er derfor både rimelig og enkelt å komme seg rundt til de mange turistattraksjonene i Zagreb med offentlig transport. Det er for øvrig også fint mulig å utforske Zagreb til fots, mens taxi er et greit alternativ om du har mange handleposer. Fra flyplassen i Zagreb kan du ta buss eller etablerte taxier som det er lurt å bestille på nett før du ankommer Zagreb.

Åpningstider

Like utenfor gamlebyen i Zagreb er det mange flotte butikker, og det er gode shoppingmuligheter både i butikkene i Zagreb sentrum og på kjøpesentrene i og like utenfor byen. Designerklær og merkevarer er relativt billig, og du finner også mye god og billig mat og drikke i tillegg til tradisjonelt håndverk og suvenirer. De fleste butikker holder åpent mellom 09.00 og 18.00 mandag til lørdag, selv om noen kan stenge tidligere på lørdagene. Supermarkeder og kjøpesentre er åpne til 21.00. Hvis du trenger å gå i banken mens du er i Zagreb er de åpne fra 08.00 til 18.00 mandag til fredag, og 09.00 til 12.00 på lørdager. Restauranter er åpne lenge om kvelden, men flere holder stengt på søndager.

Tips og driks

Lokalbefolkningen i Zagreb pleier ikke å tipse veldig mye, men runder gjerne opp når de betaler på restaurant eller kafe. Det er blitt mer vanlig at turister tipser rundt 10% av regningen når de spiser ute, men det er ikke forventet. I de fleste tilfeller er det mest vanlig å tipse i kontanter, ikke med kort selv om du betaler med det. Dersom du tar taxi i Zagreb bør du sørge for at de kjører med taksameter. Det er vanlig, men ikke obligatorisk å tipse i taxi, det enkleste er å runde opp til nærmeste hele tier. Hvis du kommer med fly til Zagreb og tar taxi inn til byen kan du gjerne tipse litt ekstra om taxisjåføren hjelper deg med bagasjen.

Nødinformasjon

I Kroatia er det nasjonale nødnummeret 112, så hvis du befinner deg i en nødsituasjon mens du er på ferie i Zagreb ringer du dette nummeret. Du kan også ringe 94 for ambulanse, 93 for brannvesen og 92 for å komme direkte til politiet i Zagreb.

Severdigheter

1. Gamlebyen Gradec: I den vakre gamlebyen i Zagreb ligger middelalderbygningene tett i tett, og de romantiske brosteinsbelagte gatene har gasslykter som hver kveld tennes av vektere.

2. Jarun-innsjøen: Sør i Zagreb finner du den populære innsjøen Jarun, der det er deilig å svømme, vindsurfe eller ro i båt eller kano. Mange lokale tar med seg piknik og tilbringer hele helgen langs breddene av innsjøen.

3. Mimaramuseet: Bygningen som huser dette fremragende kunstmuseet er blant Kroatias vakreste bygg, og kunstverkene er fra Europas fremste mestere.

4. Gågatene i Bogovićeva og Tkalčićeva: Zagreb er full av kafeer og kaffebarer, og i de populære gågatene er det fullt av folk som sitter på fortausbordene og nyter kaffen sin. Dette er Zagrebs sosiale senter, med butikker, kafeer og et yrende liv både dag og natt.

5. Medvednica-fjellet: Zagreb ligger ved foten av Medvednica-fjellet, som er et populært utfartssted for turister og lokalbefolkning som vil ut i frisk luft. Om sommeren er det mange flotte turstier i området, og om vinteren er skibakkene i verdensklasse.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 800 000

Valuta: Kroatiske kuna (HRK)

Landkode: +385

Religion: Kristendom

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Kroatisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Zagreb

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Zagreb: Zagreb.
Israir, Qatar Airways, KLM, Vueling Airlines, Norwegian Air International, eurowings, Norwegian og Croatia Airlines flyr alle direkte til Zagreb.
Billigste måned å fly til Zagreb er januar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.