Kart

Sammenlign flybilletter til Dubrovnik

Reisefavoritten Dubrovnik kalles ofte Adriaterhavets perle, og denne vakre kystbyen med bymurer fra middelalderen, myke sandstrender og knallblått hav frister til gjentakelse etter første besøk. Dubrovnik har bare 50 000 innbyggere og et kompakt bysentrum innenfor imponerende bymurer, men den lille byen ønsker turister hjertelig velkommen til en av de peneste byene på Adriaterhavskysten. Hele sentrum står på Unescos verdensarvliste, og selv om store deler av Dubrovnik ble skadet under uavhengighetskrigen i Kroatia fra 1991 til 1995 er nå det meste gjenoppbygget og reparert. Du kan fortsatt se spor etter kulehull i noen av middelalderbyggene i gamlebyen. Dubrovniks nydelige gamleby er bilfri og turistvennlig, med gater av lys marmor og lave steinhus tett i tett, der du finner koselige kafeer og sjarmerende småbutikker. Om sommeren fylles bysenteret av turister og besøkende som vil oppleve kultur og natteliv, og kanskje Dubrovnik-festivalen i juli. Like utenfor bymurene ligger det flere herlige sandstrender, så hvis du flyr til Dubrovnik kan du både få med deg byferie og strandferie i ett. Byen er også et godt utgangspunkt hvis du vil leie bil i Dubrovnik og utforske Adriaterhavet og kystbyene i nærheten.

Sesong

Sommeren er den mest populære tiden å besøke middelhavsbyen Dubrovnik, og byen kan bli ganske full av turister fra hele verden. Temperaturene kan ligge godt over 30 grader hele juli og august, og det kan også bli høy luftfuktighet i sentrum. Den beste tiden å reise til Dubrovnik er mai eller september, da temperaturene er behagelige, rundt 20-25 grader, og det er litt færre turister.

Offentlig transport

Det er busser som er det viktigste offentlige transportmidlet i Dubrovnik. Byen har hverken trikk, tog eller metro. Bussene knytter gamlebyen sammen med distriktene rundt, og du kan også ta buss fra havneområdet til byportene. Bykjernen og særlig gamlebyen er imidlertid så liten og kompakt at det beste er å komme seg rundt mellom Dubrovniks attraksjoner til fots. Du kan ta taubanen opp fjellsiden for å få en fantastisk utsikt over byen. Dersom du vil ta taxi i Dubrovnik bør du være forberedt på at det er relativt dyrt, og at det kan være smart å late som om du er kjent i byen for å unngå å betale høyere turistpriser.

Åpningstider

De fleste butikker i Dubrovnik er åpne mellom 9.00 om morgenen og 19.00 eller 20.00 om kvelden. Mange er åpne hele uken, men mindre butikker kan stenge på søndag. I Dubrovniks gamleby er det mange turistbutikker, og de større kjøpesentrene utenfor byen kan ha noe lengre åpningstider. På det mest kjente markedet i Dubrovnik selges frukt og grønnsaker og noen suvenirer, og det er åpent mellom 07.00 og 13.00 mandag til lørdag.

Tips og driks

Det er ikke nødvendig å tipse i Dubrovnik, men mange turister tipser rundt 10% på restauranter, og runder opp til et passende beløp når de går på kafe. Mange lokale legger bare igjen noen kuna når de har vært ute, men det er opp til deg om du vil tipse: det settes uansett stor pris på og du får kanskje bedre service neste gang. Legg gjerne igjen tips til rengjøringspersonalet på hotellet ditt også, og rund opp regningen når du tar taxi i Dubrovnik.

Nødinformasjon

Det nasjonale nødnummeret i Kroatia er 112. I Dubrovnik bruker de også egne nødnummer for de forskjellige etatene, og det er 192 for politi, 193 for brannvesen og 194 for ambulanse. Kystvakten når du på 195 om du skulle befinne deg i en nødsituasjon til sjøs.

Severdigheter

1. Gamlebyen: Den Unesco-beskyttede gamlebyen har sett både krig og bombing, men i dag er den et senter for Dubrovniks turistopplevelser. Gå i de sjarmerende marmorgatene, få med deg den vakre Onofriofontenen og gatemusikantene rundt, og utforsk Jødekvartalet der du også finner det interessante Krigsfotogalleriet.

2. Bymurene: Ta deg en spasertur på Dubrovniks bymurer, som til sammen utgjør 6 kilometer med murer rundt hele byen. Her oppe får du flott utsikt både over gamlebyen og kysten, og du kan la deg imponere over historien til murene som ble påbegynt på 1200-tallet.

3. Fransiskaner-klosteret På 1300-tallet ble dette munkeklosteret bygget like innenfor bymurene, og i dag har de både museum og apotek med medisiner fra munkenes egen hage. Ved en annen byport ligger Dominikanerklosteret som blant annet huser det som tidligere var et av verdens største bibliotek.

4. Rector-palasset: Et gotisk renessansepalass hvor det i dag settes opp klassiske konserter i det flotte atriet. Tidligere var dette både guvernørbolig, rettsal og fengsel, men i dag finner du en utstilling over Dubrovniks storhetsperiode.

5. Banje: Denne flotte sandstranden ligger bare et steinkast fra gamlebyen, og her kan du nyte Adriaterhavet fra myk sand eller leie solstoler og parasoller fra East-West like ved.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 3 300 000

Valuta: Kroatisk kuna (HRK)

Landkode: +385

Religion: Romersk-katolsk

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

 

Offisielt språk: Kroatisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Dubrovnik

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.