Kart

Sammenlign flybilletter til Hà Nội

Å fly til Hanoi blir stadig mer populært blant nordmenn, og andre turister som lar seg friste av den fargerike og travle byen nord i Vietnam. Den spennende hovedstaden er en millionby med støyende gater og en rik kulturhistorie. Hanoi er i dag en fredelig, moderne smeltedigel med beboere fra alle verdenshjørner, men den har opplevd årevis med okkupasjon og bombing, noe som har satt spor både i bybildet og i det smaksrike kjøkkenet. Det er verdt å forstå mer av Vietnams interessante historie, og Hanois flotte museer gir et godt innblikk i landets mange epoker. Mens du er på ferie i Hanoi bør du smake deg gjennom de rike mattradisjonene, og det er lite som er så ferskt og velsmakende som maten du får servert i de trange og travle bakgatene i byen. Legg merke til den franske innflytelsen på det vietnamesiske kjøkkenet, og la smaksløkene utforske lekre impulser fra forskjellige kulturer på Hanois mange fortauskafeer. Den spennende gamlebyen i Hanoi er det perfekte stedet å oppdage både mat og religion, og her finner du hundrevis av vakre, utsmykkede templer og pagoder. Få også med deg de gamle legendene med fargerike drager, for eksempel på vanndukketeateret eller templene som omgir innsjøene i Hanoi sentrum. Reis til Hanoi med et åpent sinn, og få med deg strålende minner på flyet hjem.

Sesong

Hanoi ligger nord i Vietnam, på den nordlige halvkule, som betyr at den har fire årstider som er noenlunde på samme tidspunkt som våre årstider. Hvis du vil nyte varmt og behagelig vær når du flyr til Hanoi bør du unngå den kalde vinteren fra desember til februar. Selv om det ikke blir mindre enn ti grader er luftfuktigheten, vinden og dårlig isolasjon i husene med på å gjøre vinteren her ekstra kjølig. Sommermånedene kan bli veldig varme, med opptil 40C, og det er også midt i regnsesongen. Du blir fort våt i Hanoi om sommeren, enten av svette eller regn! De beste månedene å fly til Hanoi er i april og mai eller oktober og november, så se etter billige flybilletter til Hanoi da, og bestill i god tid så du kan finne gode tilbud på hotell også.

Offentlig transport

Alle som besøker Hanoi legger merke til de mange motorsyklistene. I den tette trafikken er motorsykkel og vanlige sykler de mest effektive fremkomstmidlene, og de er både økonomiske og artige å reise rundt i byen med. Når du ankommer Hanoi er det umulig å unngå sykkeldrosjene ’cyclo’, som tilbys til alle turister. Det er både spennende og vel verdt prisen å leie disse for en rundtur i byen. Det går rimelige busser til alle severdighetene i Hanoi, og bussnettverket dekker stort sett hele byen. Du kan også ta drosje for å komme deg rundt mens du er på reise i Hanoi, men det er lurt å avtale en fast pris på forhånd, da taksametrene ofte blir manipulert.

Åpningstider

Hanoi er et spennende sted å handle. Tekstiler, sko, klær og håndverksprodukter er typiske varer du kan finne et godt utvalg av i Hanois mange butikker og på de livlige markedene hvor det er morsomt å prute. Du kan gjøre gode kjøp på silke, håndlagede sko, rispapirvarer og fargerike tradisjonelle klær med intrikate broderier og mønstre. Butikkene i Hanoi er stort sett åpne til klokken 20.00 mandag til lørdag, og mange er også åpne på søndager. Noen steder stenger i lunsjpausen mellom klokken 12.00 og 14.00, og markedene kan ha ulike åpningstider. Museer er stort sett stengt på mandager, og mange lukker også for lunsj. De fleste kontorer i Hanoi og Vietnam generelt er åpne mellom 08.00 og 17.00, med lunsjstengt mange steder. Templer og pagoder over hele Hanoi er som oftest åpne hele uken.

Tips og driks

Tradisjonelt sett er tipsing relativt nytt i Hanoi, og har kommet med økende turisme. I dag er det vanlig å tipse på restauranter, drosjer og på guidete turer til Hanois severdigheter, men det er ikke obligatorisk. Det er vanlig å tipse mellom 5-10% dersom du har fått god service og du er fornøyd. Dersom du tar drosje til eller fra flyplassen i Hanoi er det fint å tipse noen ekstra dollar om du får god hjelp med bagasjen, og taxisjåføren er flink og effektiv.

Nødinformasjon

Nødnummeret til politiet i Hanoi er 113, mens du når brannvesenet på 114. Trenger du ambulanse mens du er på reise i Hanoi kan du ringe 115.

Severdigheter

1. Gamlebyen i Hanoi: Nord i byen ligger Hanois gamleby, der trange gater fulle av fortausrestauranter og gateservering skaper liv og røre i det gamle handelssenteret. Hundrevis av pagoder og templer ligger tett i tett, og her får du virkelig en opplevelse av hjertet i Hanoi.

2. Ho Chi Minh-mausoleet: Det siste hvilestedet til Vietnams tidligere kommunistleder og frihetskjemper, Ho Chi Minh, er et stort monument midt på Ba Dinh-plassen midt i Hanoi. Bygningen har blitt kåret til et av verdens styggeste monumenter, men det er et fascinerende sted. Besøk også Ho Chi Minh-museet ved siden av mausoleet.

3. Litteraturtempelet: Van Mieu ligger i gamlebyen i Hanoi og er et vakkert og historisk byggverk. Det var Vietnams første universitet da det ble grunnlagt for nesten tusen år siden, og det fredelige området inspirerer til læring og refleksjon med sine hageanlegg, statuer og haller.

4. Hoa Lo-fengselet: Under den franske kolonitiden ble dette fengselet brukt til å sperre inne politiske fanger, og under Vietnamkrigen holdt Nord-Vietnam krigsfanger her. I dag er det et tankevekkende museum på stedet.

5. Hoan Kiem-innsjøen: Sør for gamlebyen i det sentrale distriktet ligger en av Hanois populære severdigheter, den kjente innsjøen Hoan Kiem. På en holme midt i innsjøen ligger et gammelt tempel som er bosted for store skilpadder, og parkområdet rundt Hoan Kiem er populært for morgengymnastikk, badminton og pikniker.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 8 millioner

Valuta: Vietnamesiske dong (VND)

Landkode: +84

Religion: Tradisjonell vietnamesisk religion er buddhisme med elementer fra konfusianisme og taoisme

Tidssone: Fem timer foran Norge sommertid, seks timer om vinteren. UTC +7

Offisielt språk: Vietnamesisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Hà Nội

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.