Kart

Sammenlign flybilletter til Palermo

Palermo ligger på nordvest kysten av Sicilia og er øyas største by med litt over 650 000 innbyggere. Byen er kaotisk og kan til tider virke som den henger litt på halvt hold. Den er vakker og skitten, moderne og gammel, rotete og organisert. Den er kompleks, den er interessant og den er fascinerende.

Den beste måten å bli kjent med byen er til fots. Da vil du på nært hold oppleve en by påvirket av ulike kulturer; et resultat av å ha blitt invadert gjentatte ganger. Det er en by i stadig endring hvor museer, arabiske kupler og imponerende statuer skinner om kapp med høylytt trafikk, trykkende by-varme og livlige markeder på hvert gatehjørnet.

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum, men du må ha gyldig pass da dette er eneste godkjente identifikasjonsform for nordmenn.

Sesong

Hele året egentlig, men været er varmest mellom april og oktober og tørrest mellom juni og september. 

Reise rundt

AMAT er et nettverk av tog og buss som du kan bruke for å reise rundt i byen. Billetten er gyldig i 2 timer. Alternativt kan du hoppe inn i en taxi, men koster mer. Avtal alltid pris på forhånd.

Åpningstider

Butikkene har vanligvis åpent kl. 08.00 eller 09:00 – 13:00 og 16:00 eller 17.00 – 21:00, mandag til lørdag. I de travleste gatene holdes det også åpent i lunsjen og de fleste butikkene er åpne den første søndagen i måneden.   

Tips

Service er inkludert i regningen, men det er likevel normalt å legge igjen et tips på 5 - 10%. Det samme gjelder taxi.

Nødnummer

118 for ambulanse, 113 for politi/nødhjelp, 115 for brann

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse Via Emerico Amari 8. Telefon: +39 091 33 38 50 

Severdigheter (topp 5)

1. Palermo katedralen. Palermos praktfulle katedral, som ble fullført på 1300-tallet, ligger i hjertet av byen og er et imponerende spekter av ulike arkitektoniske stiler.

2. Teatro Massimo. Teateret er ikke bare Italias fremste operahus, men også Europas største. Hvis du ikke ønsker å se en operaforestilling, kan du slenge deg på en guidet tur i stedet, de arrangeres hver dag, utenom mandag. Teateret er, som mange vet, kjent fra den siste scenen til Gudfaren 3.

3. Shopping. Er det italienske designerklær du er ute etter er Palermo byen og Viaale della Libertá gata for deg. Men det er på utendørsmarkedene du finner lokale rariteter av både det spiselige og ikke-spiselige slaget. På det største og mest populære markedet av dem alle, La Vucciria, kan du jakte på alt fra fersk sjømat og urter til suvenirer og håndverk.

4. Spise og drikke. Pizza og pasta, ricotta og sjømat, Palermo er ikke noe dårligere enn resten av Sicilia når det gjelder å mette magen. Og glem ikke å spise is. Italia har verdens beste is, sies det, og Sicilia har Italias beste, så da kan du bare tenke deg hvor god den er! Av drikke florere det, selvfølgelig, av lokal vin. 

5. Strender. Flere av Sicilias strender ligger i nærheten av Palermo inkludert Mondello, Aspra, Cefalu, San Vito de Lo Capo, Isola delle Femmine og Arenella. Mondello er den største stranden i Palermo, og er den som ligger nærmest, mens Cefalu og San Vito Lo Capo er begge omtrent en time unna Palermo sentrum.

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 650 000

Valuta

Euro

Telefon

+39 (områdekode er 091 – inkluder null)

Religion

Romersk-katolsk

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Italiensk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Palermo

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.