Kart

Sammenlign flybilletter til Catania Fontanarossa

Catania ligger på Sicilias østkyst og er øyas nest største by etter Palermo. Byen har vulkanen Etna som nærmeste nabo i vest og vakre Middelhavet i øst. Det er en livlig by med barer, kafeer, biltuting og trange gater, og den har mange kulturelle attraksjoner.

Selv om førsteinntrykket er trafikkstøy og kaos (dette er ikke en by du ønske å kjøre bil i), så blir det fort glemt når du tusler gjennom byens UNESCO-vernede sentrum. Nydelige bygninger, torg og tårn setter fort standarden. Det myldrer av studenter som liker å ha det moro og det skorter ikke på steder å spise og drikke.

 

Visum

Norske statsborgere behøver ikke visum ved innreise til Italia

Sesong

Den beste tiden å besøke Sicilia er fra mai til juni og september til oktober. Da er temperaturen behagelig og ikke like intens som i sommermånedene. Men husk at april og juni er da ”alle” skolebarna drar på skoletur til museer og andre viktige steder i byen. Planlegger du en ferie hit i juli eller august, vil du kjempe med færre folkemengder (det er italienerens fellesferie), men du vil også risikere å oppleve at mange butikker er stengt. Dessuten kan temperaturene i denne perioden tredobles.

Reise rundt

Sentrum er lite og det enkleste er å ta beina fatt. Det er mulig å ta buss, og bussbilletten koster ikke mye, men du risikerer å vente lenge. Busselskapet heter AMT og operere med flere ruter på kryss og tvers av byen.

Åpningstider

Åpningstider på Sicilia kan variere og være ganske forvirrende for turister. De fleste butikker i sentrum holder åpent mandag til lørdag fra 09:00/10:00 til 20:00/21:00. Noen butikker stenger dørene mellom 13:00/13.30 – 16:00/16:30. Nesten alle matvarebutikker holder åpent hele dagen, også på søndager.

Tips

Du trenger ikke å tipse i Italia da service er inkludert i regningen, men er du fornøyd er det likevel normalt å gi 10%.

Nødnummer

Politi 113, ambulanse 118, brann 115

Ambassade

Det norske konsulatet ligger i Palermo og har adresse Via Emerico Amari 8, 90139 Palermo. Telefon: +39 091 33 38 50.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Fiskemarkedet. Catanias markeder er ren underholdning. Det beste showet i byen får du på fisketorget som finner sted hver morgen bak Piazza del Duomo. Se fiskermennene og deres fangst av alt fra sverdfisk og reker til muslinger, blåskjell, kråkeboller og andre rare skapninger fra undervannsverdenen.

2. Piazza del Duomo. Torget ligger i hjertet av byen og er omgitt av imponerende bygninger i barokkstil. Det ble oppført på UNESCOs verdensarvliste for noen år siden. Her holder også Fontana dell’Elefante (Elefantfontenen) hus: Catanias mest kjente monument.

3. Vulkanen Etna. Vulkanen ligger rett utenfor byen og er umulig å overse. Den puster og pester, hoste og harker, og røyk, aske og lava spyttes ut med jevnlig mellomrom. Du kan besøke den på egenhånd med bil eller bli med på en guidet tur.

4. Via Etnea: Catanias største handlegate er oppkalt etter Etna. På en klar dag kan du se vulkanen fra enden av gata. Via Etnea er stappfull av moderne kjøpesentre, barer og fortauskafeer. Her myldrer det av liv hver eneste dag, men spesielt på lørdag da kjøpeglade sicilianere tar turen til byen for å fornye garderoben sin.

5. Teatro Romano & Odeon. Teateret ligger i gamlebyen og fra utsiden ser det ut som en hvilken som helst butikk. Bak den moderne fasaden skjuler det seg ruiner fra et romersk amfiteater. Det ser kanskje ikke veldig imponerende ut i dag, men i det 2. århundre f.Kr. kunne teateret huse opp til 16000 tilskuere. Det var bare Colosseum i Roma som var større.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 315 000

Valuta

Euro

Telefon

+39 095

Religion

Katolsk (ca. 90%)

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Italiensk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Catania Fontanarossa

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Catania: Catania Fontanarossa.
Delta, SkyUp Airlines, Oman Air, Transavia France, KLM, Olympic Air, transavia og Danish Air Transport flyr alle direkte til Catania Fontanarossa.
Billigste måned å fly til Catania Fontanarossa er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.