Kart

Sammenlign flybilletter til Bologna International

Bologna er den største byen og hovedstaden i Emilia-Romagna regionen i Italia. Det er den syvende mest folkerike byen i Italia og tilhører en stor metropol med rundt én million innbyggere.

Bologna er en universitetsby med politiske meninger, historiske skatter og et kjøkken som er kjent verden rundt; den regnes av mange for å være landets kulinariske hovedstad. Politikerne her har vært flinke til å ta vare på byens særpreg, hvilket gjør Bologna til en autentisk Italiensk opplevelse. Her kan du ta livet med ro, nyte vakker arkitektur og spise god mat til du sprekker.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Italia.

Sesong

Våren og sommeren er å foretrekke da det kan bli kaldt og til og med snø på vinteren. Husk at august ofte betyr ferie for Italienerne og da er mange butikker stengt.

Reise rundt

Bologna er liten nok til å utforske til fots. Alternativt kan du ta buss eller taxi.

Åpningstider

Butikker holder vanligvis åpent mandag til lørdag fra 09.00 – 13.00 og 15.30 – 20.00, mens kjøpesentre har lengre åpningstider. De fleste stenger tidligere på torsdager.

Tips

Service er inkludert i regningen og derfor forventes det ikke at du tipser, men er du fornøyd er der allikevel høflig å gi rundt 10%.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulat har adresseIndirizzo: Via del Cane n° 8 interno 8 40124 Bologna. Telefon: +39 051 5883631

Severdigheter (topp 5)

1.    Le Due Torri. (Bolognas søstertårn) Søstertårnene, to av byens 20 gjenværende tårn, har blitt byens viktigste symbol. Den høyeste av dem er 97,6 meter og hvis du bestemmer deg for å bestige de 498 trappetrinnene, blir du belønnet med en flott utsikt og en fin oversikt over Bologna.

2.    Universitetsplassen. Bologna kan skryte av å huse Europas eldste universitet som stammer fra 1100-tallet. Universitetsområdet huser dessuten massevis av museer av interesse, flere av dem gratis; et bra alternativ til alle kirkene du garantert komme til å besøke.

3.    San Petronio Basilica. Verdens femte største kirke skjuler en interessant historie. Selv om konstruksjonen ble påbegynt i 1390, ble ikke kirken vigslet før i1954. Den har også vært mål for to terrorangrep, i 2002 og 2006. Og sist, men ikke minst, så har vitenskapen fått plass i denne religiøse bygningen; soluret som ble brukt til å oppdage uregelmessigheter i den julianske kalenderen, hvilket førte til innføringen av skuddåret.

4.    Pinacoteca Nazionale. Byens viktigste kunstgalleri inneholder en samling malerier av Bolognesiske kunstnere fra 1300-tallet og oppover, inkludert flere lerreter av Carracci fetterne Agostino og Annibale.

5.    Spise og drikke. Dette er Italias hovedstads-kjøkken tross alt, så pass på å få med Bolognas spesialitet som er Tagliatelle Ragu. Prøvesmak også regionens utmerkede utvalg av ost, pasta, pølser og skinker. Og nyt et glass lokal hvitvin til.

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 400 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+39

Religion

Katolisme

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Italiensk

 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Bologna International

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Bologna: Bologna International.
KLM, transavia, Vueling Airlines, Air Arabia Maroc, Air Moldova, Alitalia, eurowings og Czech Airlines flyr alle direkte til Bologna International.
Billigste måned å fly til Bologna International er februar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.