Kart

Sammenlign flybilletter til Alghero

Alghero er en by som ligger nordvest på Sardinia, Italias nest største øy. Det er også det travleste feriestedet i området og innbyggertallet nesten firedobles i høysesongen mellom juli og august. Men byen har allikevel klart å ivareta sin unike personlighet og regnes for å være den vakreste middelalderbyen på øya.

Med et middelaldersk sentrum, en vakker marina, flotte sandstrender, historiske severdigheter og mange gode restauranter og barer, vil en tur til Alghero aldri bli kjedelig. Byen byr på en uslåelig kombinasjon av historie, arkitektur, kultur, shopping, god mat og vin, samt en uimotståelig sjarme og atmosfære. Dessuten er den et godt utgangspunkt for å utforske strendene og andre naturperler i området rundt, mens også resten av Sardinia.

 

Visum

Norske statsborgere behøver ikke visum ved innreise til Italia

Sesong

De blir aldri spesielt kaldt på Sardinia, men det betyr ikke at det er optimalt strandvær hele året. Klimaet er veldig typisk for en middelhavsøy med nesten 300 dager med sol i løpet av året. Vinteren og høsten er regntid i Sardinia, men det kan komme noe regn i løpet av våren også. Den beste tiden å besøke Sardinia avhenger av hva du ønsker å gjøre mens du er her. Prisene går opp i høysesongen (juli og august). Utenom sesong er det fullt mulig å sikre seg en rimelige ferie.

Reise rundt

Gamlebyen i Alghero er fin å utforske til fots, men det går busser på tvers av byen som gjør det enkelt å komme seg til de ulike bydelene. Du kan kjøpe billetter på alle autoriserte forhandlere (tobakks- og aviskiosker) og på billettkontoret på ”G. Manno” som ligger på hjørnet av Via Catalogna and Via Cagliari. Husk å validere billetten når du går ombord på bussen. Taxi er også et alternativ. En annen bra måte å komme seg rundt i byen på er med sykkel.

Åpningstider

Åpningstidene i Alghero er avhengig av hvilken tid det er på året. På sommeren holder butikkene åpent mandag til lørdag, fra 09:00 – 13:00 og 17:00 – 20:30. I gamlebyen holder de fleste butikker åpent helt til 23:00. Nesten alle matvarebutikker har åpent hele dagen, også på søndager. På vinteren holder butikkene åpent mandag til fredag, fra 09:00 – 13:00 og 16:30 – 20:00 (eller 16:00 – 20:30). Noen butikker i gamlebyen har også åpent på søndag hvis det er helligdag.

Tips

Du trenger ikke å tipse i Italia da service er inkludert i regningen, men er du fornøyd er det likevel normalt å gi 10%.

Nødnummer

Politi 113, ambulanse 118, brann 115

Ambassade

Det nærmeste norske konsulatet ligger i Cagliari og har adresse: Via Roma 121, 09124 Cagliari. Telefon: + 39 070 66 82 08.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Chiesa di San Francesco. Algheros fineste kirke er arkitektonisk imponerende. Den ble opprinnelig bygget i katalansk gotisk stil på 1300-tallet, men etter at den delvis kollapset i 1593 fikk den en ansiktsløftning. Innvendig er det alteret av marmor og en noe merkelig treskulptur av en veldig tynn Kristus som får fokuset. Via sakristiet kommer du til et vakkert kloster.

2. Gamlebyen. En spasertur i Algheros sjarmerende Centro Storico er en fin måte å komme i takt med byens avslappede rytme. De smale, brosteinsbelagte gatene, fullpakket med butikker, barer og restauranter, åler seg nedover mot havna. Omgitt av furuskog og grønne åser ligger gamlebyen idyllisk til og er uten tvil Sardinias mest pittoreske gamleby.

3. Piazza Civica. Rett på innsiden av Port a Mare (”Sjøporten”) ligger torget som før fungerte som det administrative sentrum i byen. Her møttes spanske aristokrater for å diskutere viktige saker vedrørende imperiet. I dag er det turister som flokker hit for å spise, drikke og kikke i de eksklusive butikkvinduene.

4. Neptuns grotte. Grotten, som ble oppdaget av lokale fiskermenn på 1800-tallet, er et fascinerende syn. Du kan ta båt fra havna i Alghero og rett til inngangen til grotta som ligger en meter over havet. Inne i grotta venter fantastiske steinformasjoner.

5. Torre di Porta Terra. Tårnet er det eneste som er igjen etter det som en gang var porten inn til gamlebyen. I dag huser tårnet en bokhandel i første etasje. Går du høyere opp, vil touch-skjermer ta deg med på en virtuell reise gjennom Algheros historie. Toppetasjen byr på panoramarautsikt over byen og havna.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Nesten 50 000

Valuta

Euro

Telefon

+39

Religion

Katolsk (ca. 90%)

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Italiensk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Alghero

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.