Kart

Sammenlign flybilletter til Santa Cruz de Tenerife

Tenerife er et strålende feriemål på Kanariøyene, særlig for familier med barn. Det egner seg imidlertid for alle som ønsker seg en avslappende ferie med sol og strand, samtidig som muligheten for aktiviteter og naturopplevelser ikke er langt unna. Tenerife er den største av Kanariøyene, og det er også den grønneste og flotteste øya, beliggende vakkert til utenfor Afrikas kyst. Midt i det frodige landskapet ligger det imponerende Teide-fjellet, som er Spanias høyeste. Flott utsikt og en rekke turstier med forskjellig vanskelighetsgrad kan friste når du har ligget lenge på Tenerifes mange deilige strender. Det tar ca. 6 timer å fly til Tenerife fra Oslo, og da stiger du ut i et tropisk paradis godt tilrettelagt for turisme. Fra sandstrendene i sør til de sjarmerende kanariske byene i nord kan Tenerife by på feriemoro for hele familien.

Sesong

Det sub-tropiske klimaet på Tenerife betyr at det er vanlig med over 20C året rundt. På Tenerife er høysesongen om vinteren, da mange nord-europeiske turister drar hit for å unngå kaldt vær hjemme. Om sommeren er det populært blant spanjoler som vil komme seg unna varmen hjemme. Dersom du drar på sommerferie til Tenerife er hotellene billigere, og solen varmer hele dagen, og på grunn av monsunvindene er vanlig sommertemperatur bare høyt på 20-tallet istedenfor langt over 30 som det ellers ville vært på de breddegrader.

Offentlig transport

Den mest praktiske transportformen på Tenerife er buss. Bussnettverket TITSA er velutviklet og dekker alle destinasjoner på Tenerife. Du kan ta buss fra de to flyplassene på Tenerife til alle hjørner av øya, eller du kan hoppe i en taxi. Drosjer er praktiske, men det kan bli dyrt, særlig om du bor på hotell på en av resortene langt unna flyplassene som ligger nord eller sør på øya. Det er mulig å ta buss mellom de to flyplassene også, det tar ca. 50 minutter. Det er også gode muligheter for å leie bil på Tenerife for å utforske øya i ditt eget tempo.

Åpningstider

I turistområdene er de fleste større butikker og kjøpesentre på Tenerife åpne fra 10.00 til 22.00. Mange butikker, og de fleste utenfor turistbyene, har stengt i siestaen fra 13.30 til 16.30, men er lenge åpne om kvelden. Det er vanlig med søndagsåpent der turistene ferdes. Banker er generelt åpne fra 8.00 eller 8.30 om morgenen til 14.00 mandag til fredag, mens enkelte filialer er åpne til 20.00 på torsdager. De større postkontorene er åpne til 20.00 på hverdager, mens mindre kontorer stenger klokken 14.30.

Tips og driks

På Tenerife er det vanlig å tipse ’mer eller mindre’ (mas o menos) 10% når du går ut for å spise på de mange restaurantene på øya. I kafeer og barer er det fint å legge igjen noen mynter når du går, men her tipses det mindre enn på etablerte spisesteder. Taxisjåfører tar gjerne imot tips, men det er opp til deg hvor mye: rund opp taxiregningen, og be om å få igjen en passelig sum, så er alle glade. Dersom du har tatt taxi fra Tenerife Reina Sofia-flyplassen eller Tenerife Sur-flyplassen kan du også tipse litt ekstra for hjelp med kofferter, mens hotellansatte vanligvis ikke forventer tips.

Nødinformasjon

På Tenerife kan du ringe 112 for alle nødstilfeller, så overfører operatøren deg til brann, ambulanse eller politi etter behov.

Severdigheter

1. Loro Parque: Denne berømte dyreparken på Tenerife har både papegøyer og spekkhoggere, og for de som tør er haitunnelen en av trekkplastrene i den familievennlige og spennende parken.

2. Teide: El Teide, det hvite fjellet, ligger sentralt på Tenerife. Den 3700 meter høye vulkanen, som fortsatt er aktiv, tilbyr gode muligheter for fjellturer, både fra foten av fjellet om du føler deg veldig sprek, eller fra parkeringsplassene langs fjellsiden. Det er også en taubane som kan ta deg helt til toppen.

3. Siam Park: Loro Parque eier også badelandet Siam Park, Tenerifes største badeanlegg. Dekorert i siamesisk stil, med badebassenger, vannsklier og massevis av underholdning for hele familien: men vær oppmerksom på kø i høysesongen.

4. Tenerife Auditorium: Dette ikoniske konsertbygget minner kanskje mest om Operahuset i Sydney. Tenerife Auditorium ligger i Santa Cruz de Tenerife nord på øya, med en flott utsikt mot sjøen.

5. Masca-dalen: Halvannen times kjøretur unna turistmylderet på populære Playa des Americanas ligger den vakre Masca-dalen som byr på turterreng, små landsbyer og imponerende naturopplevelser.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 900 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +34

Religion: Romersk-katolsk

Tidssone: En time etter Norge, UTC +0

Offisielt språk: Spansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Santa Cruz de Tenerife

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.