Kart

Flybilletter til Ibiza

Ibiza by ligger på Ibiza øy som er en del av øygruppa Balearene; en region som ligger under Spania. Byen er viden kjent for et utsvevende natteliv, og det er ikke uten grunn at så fort folk hører ”Ibiza”, så tenker de fest og fyll. Og, jovisst, her er det så absolutt mulig å danse og drikke mer eller mindre 24 timer i døgnet. Men Ibiza by her mer å by på enn diskoteker og ville fornøyelser.

Ibiza hovedstad er en livlig, sjarmerende by med muligheter for sightseeing. Her, i den koselige gamlebyen ligger Europas eldste borg og en flott katedral. Shoppingmulighetene er det heller ingenting å si på og byen har et meget godt utvalg av spisesteder. Havneområdet er så absolutt også verdt å nevne.

Dessuten er byen er et godt utgangspunkt for å leie bil og utforske resten av øya som er full av overraskelser.

 

Visum

Norske statsborgere tenger ikke visum for å dra til Spania.

Sesong

Det blir aldri veldig kaldt på Ibiza, men turistsesongen er mellom mai og oktober, og ønsker du ”garantert” sol og sommer, bør du satse på en gang fra og med juni mellom til og med september.

Reise rundt

Hvis ikke du velger å ta bena fatt, er buss det beste alternative. Det gjelder også hvis du ønsker å komme deg til andre deler av øya.

Åpningstider

I tråd med øyas avslappede atmosfære åpner ikke butikkene her før sånn i 11-tida, så fremt det ikke er snakk om en av de store kjedebutikkene – de åpner gjerne 10.00. Markedene åpner ofte rundt 09.00. Siestaen er mellom 14:00 og 18:00 en gang og mange butikker holder åpent så lenge som midnatt og 01:00 på natta.

Tips

De er vanlig å gi mellom 10 – 15% hvis du er fornøyd med servicen du får. Tar du taxi er det ikke nødvendig å gi tips annet enn å eventuelt runde opp til neste hele beløp.

Nødnummer

Ambulanse 061, brann 080, politi 091 eller 092

Ambassade

Det nærmeste norske konsulatet ligger på Mallorca og har adresse: C/ Bonaire 16, 2. 07012 Palma de Mallorca. Telefon: +34) 971 710 809

 

Severdigheter (topp 5)

1. Gamlebyen (Dalt Vila) i Ibiza er bevis på at byen dreier seg om mer enn bare fest og moro. Her oser det av sjarme, små trange gater, koselige restauranter og vakre bygninger, blant annet en flott katedral fra 1300-tallet som ruver stolt over byen. Og bymuren står på UNESCOsliste over verdens kultur- og naturarv. Jo lenger opp og inn i gamlebyen du kommer, jo mer stille og rolig er det og herfra er utsikten over resten byen flott.

2. Havna. Ta en tur ned til eksklusive Ibiza Marina, en av de beste i Middelhavet, og se på alle yachtene du bare kan drømme om å har råd til. Det som på dagtid er en pulserende luksus-havn, forvandles løpet av ettermiddagen om til en stor chill-out lounge hvor nyte noen av de fineste solnedgangene på øya med et glass vin i hånda og god mat på tallerken. Når kvelden og natten kommer frembrudd, våkner party atmosfæren til live.

3. Formentera.Ta med deg håndkle og solkrem og hopp på den 20 minutter lange båtturen fra Ibiza til Formentera: Et middelhavsparadis. Her venter glitrende klart vann, kritthvite strender, uberørt natur og veldig rolig tempo. Det er litt som Ibiza for 30 år siden.

4. Natteliv og uteliv Om ikke umulig, så er det vanskelig å dra til Ibiza uten å få med seg noen form for festing. Og her er det noe for enhver smak. Vannparty, skumparty, cocktailbarer, puber og steder du kan ta det helt rolig, som, for eksempel, kjente Cafe del Mar. Hvis du vil, kan du fint holde det i gang 24 timer i døgnet. Noen av de største nattklubbnavnene er Amnedia, Pacha og Space.

5. Hippiemarked. Ibiza har flere av dem. Det beste er, i følge mange, Es Cana Punta Arabi som ligger i Es Canar og er åpent hver onsdag. Her kan du gjøre et kupp på blant annet klær, smykker og vesker. Et annet marked er Las Dalias i San Carlos som er åpent hver lørdag.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Nesten 50 000

Valuta

Euro

Telefon

+34

Religion

Katolsk

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Spansk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Ibiza

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Ibiza: Ibiza.
Delta, KLM Cityhopper, Transavia France, KLM, transavia, Norwegian, Czech Airlines og Air Malta flyr alle direkte til Ibiza.
Billigste måned å fly til Ibiza er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.