Kart

Sammenlign flybilletter til Island

De siste årene har Island gått gjennom dramatiske økonomiske utfordringer og kommet overraskende godt ut av det. Sagalandet med den storslagne naturen har både varme kilder, aktive vulkaner og imponerende isbreer, og Islands hovedstad Reykjavik er blant Europas hippeste hovedstader.

Visum

Du trenger ikke visum for å fly til Island, og det er i prinsippet passfrihet mellom de nordiske landene – men ta med gyldig pass, ellers kan du få problemer på flyplassen.

Sesong

Island ligger på nordligere breddegrader enn store deler av Norge, og klimaet kan sammenlignes med et kaldere kyst-Norge. Det er gjerne mørkt og kaldt vinterstid, mens somrene kan være varme, vakre og lyse hele natten. Det er best å besøke islendingene mellom april og september, selv om desember og januar byr på fantastiske muligheter for å se nordlys i de lange nettene. Ta med badetøy hele året for bading i de varme kildene.

Flyplasser

Det er ikke mer enn en håndfull kommersielle flyplasser på Island, og det er kun tre flyplasser som har har særlig betydning for turister: Reykjavik - Keflafik Internasjonale flyplass Akureyri Reykjavik innenriksflyplass

Offentlig transport

Det finnes ikke tog på Island, men du kan bruke buss for å komme deg rundt de fleste steder. Bil er imidlertidig den foretrukne transportformen, og det enkleste ettersom mange lokalruter går sjelden.

Informasjon og nødnummer Norsk ambassade og informasjon finner du her. Nødnummeret er 112.

Butikker er stort sett åpne mellom 9.00 og 18.00 i uken, og til 15.00 på lørdager, mens større kjøpesentre holder åpent lenger og også i helgene. Bankenes kontortid er fra 09.15 til 16.00 mandag til fredag.

Fem feriefavoritter

1. Reykjavik: Hovedstaden på Island pulserer av kreativitet, med kule barer, interessante museer, gode kafeer og spennende shopping. Utelivet er berømt for fester som varer hele natten, særlig i de lyse sommernettene. Besøk restauranten på toppen av glasskuppelen

Perlan, den storslagne Hallgrimskirkjan, kunstmuseet og noen av de arkeologiske utstillingene som viser deg Islands historie og vikingarv. 2. Den blå lagune: Utenfor Reykjavik finner du den berømte varme kilden Bláa lónið eller Den Blå Lagune. I det mineralrike vannet som naturlig er rundt 38 grader er det både behagelig og helsefremmende å ta seg et dypp.

3. Geysir og Vatnajøkull: Den kjente og «originale» Geysir er ikke lenger aktiv, men du kan se naboen Strokkur sprute ut varmt vann nesten hvert 10. minutt. Besøk også nasjonalparken rundt isbreen Vatnajøkull for å se landets høyeste fjell og Europas største foss, Dettifossen.

4. Hvalsafari: Hopp på en sightseeing-båt som tar deg med rundt i havnen utenfor Reykjavik, der du kan se flere forskjellige hvaler, og som oftest også delfiner og seler. Noen av turoperatørene tilbyr fiskemuligheter. 5. Þingvellir: Besøk verdens eldste parlament og se nærmere på demokratiets historie.

Kjappe fakta

Hovedstad: Reykjavik

Areal: 103 001 km².

Innbyggertall: Cirka 325 000

Valuta: Islandsk króna (ISK)

Landkode: 354

Tidssone: Island ligger en time foran Norge.

Religion: Religion har lite betydning i dagliglivet for islendingene, men størstedelen er registrert som kristne. Germanisk hedendom er den nest største trosretningen.

Offisielt språk: Islandsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.