Kart

Sammenlign flybilletter til Reykjavík

Lille Reykjavik er et av Europas hippeste reisemål. Den islandske hovedstaden har noen av de beste kafeene, de mest spennende utestedene, de mest spesielle turistattraksjonene, og en generelt avslappet holdning som gjør at det er lett å føle seg velkommen til Islands hjerte. Reykjavik kan by på både luksus og natur, og mange velger å kombinere bad i de berømte varme kildene med spabehandlinger, eller hvalsafari med shopping i de eksklusive, små forretningene i Reykjaviks hovedgater. Det tar ikke mer enn to og en halv time å fly til Reykjavik fra Oslo, og byen er perfekt for en storbyweekend – om enn i liten skala. Opplev det berømte utelivet og prøv islandske spesialiteter på gourmetrestaurantene i byen. Lei bil i Reykjavik og utforsk sagaøya på egen hånd, eller hiv deg på en av de mange dagsturene som fokuserer på alt fra Snorres kongesagaer til vulkaner og varme kilder. Reykjaviks mange fargerike hus og lange sommernetter inviterer deg på opplevelsesreise!

Sesong

Island og Reykjavik har et kjølig klima, men det er forholdsvis mildt takket være Golfstrømmen. Temperaturene ligger rundt 10-15 grader også om sommeren, og vinterstid kan det bli kaldt, men det er som oftest ikke veldig mange minusgrader. Reykjavik har skiftende vær, så pakk med deg både vindtett og regntøy selv om du drar om sommeren. Uansett når du flyr til Reykjavik bør du for øvrig huske badetøy, da de varme kildene er flotte å bade i hele året. Det er finest å besøke Reykjavik mellom juni og august, da opplever du midnattssol og lange, lyse dager.

Offentlig transport

I Reykjavik er buss det viktigste transportmiddelet for offentlig transport. Du kan kjøpe billett på bussen, men sørg for å ha nøyaktig beløp, da bussjåførene ikke gir vekslepenger. Dersom du ber om det får du en overgangsbillett du kan bruke på flere busser innen 75 minutter. Bussene i Reykjavik tar deg til de fleste severdighetene i byen og nærområdet for en billig penge.

Åpningstider

Butikker i Reykjavik er generelt åpen mellom 10.00 og 18.00 mandag til fredag, og til 14.00 på lørdager. Større kjøpesentre, som det flotte Kringlan-senteret, har åpent på søndager mellom 13.00 og 18.00, og flere har langåpent på torsdag. Banker er åpne mellom 10.00 og 16.00, og dagligvareforretninger er stort sett åpne fra 10.00 til 18.00 eller 19.00, med kortere åpningstid søndag. Noen matbutikker i Reykjavik har døgnåpent hele uken.

Tips og driks

Det er uvanlig å tipse i Reykjavik. Islands tipskultur er litt som i Norge – det forventes ikke at du tipser, og selv om enkelte restauranter legger til servicegebyr på regningen for større grupper er det ikke nødvendig å legge igjen tips. På Reykjaviks mange barer og kafeer er det mer vanlig å se tipsglass, der det er hyggelig om du vil legge igjen noen mynter, men det er heller ikke nødvendig. Hvis du er fornøyd med servicen er det selvfølgelig fint å takke betjeningen når du går.

Nødinformasjon

Det europeiske nødnummeret 112 er Islands generelle nødnummer for brann, ambulanse og politi, så dersom du befinner deg i en nødsituasjon i Reykjavik ringer du dette nummeret.

Severdigheter

1. Perlan: Den særpregete bygningen som er en av Reykjaviks mest besøkte severdigheter er lett gjenkjennelig: en rund, roterende glassbygning med utsikt over hele byen. Spis på den eksklusive restauranten eller nyt en kaffe og utsikten fra Perlans terrasse.

2. Den Blå Lagune: Et must når som helst på året du besøker Reykjavik. De varme kildene gjør Den Blå Lagune utenfor Reykjavik til en helt unik og fascinerende badeopplevelse du bare må få med deg.

3. Hallgrímskirkja: Reykjaviks 74 meter høye landemerke er landets høyeste bygning, og en utrolig kirke som kan sees fra hele byen. Du kan ta heisen opp til toppen, eller oppleve en orgelkonsert fra over 5200 orgelpiper. 4. Viđey: På en liten, ubebodd øy like utenfor Reykjavik sentrum ligger et kunstmuseum, en kirke og hyggelige kafeer. Det går ferge ut hit hver dag så du kan slappe av på den spesielle øya med tusenvis av fugler. 5. Tjörnin: Midt i Reykjavik ligger det sentrale tjernet Tjörnin, som er Islands best kjente, og et populært sted å mate fuglene, gå søndagstur eller møte venner og bekjente etter en kveld på Reykjaviks mange hippe utesteder.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 120 000

Valuta: Islandsk króna (ISK)

Landkode: +354

Religion: Kristendom

Tidssone: 1 time etter Norge, UTC +0

Offisielt språk: Islandsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Reykjavík

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.