Kart

Flybilletter til Lanzarote

Lanzarote

Hvis du fly til Lanzarote når den norske vinteren ligger tungt over landet får du fullt utbytte av det herlige været i denne flotte spanske utposten på Kanariøyene. Med en beliggenhet på bare 100 kilometer unna Afrikas kyst har Lanzarote et fortreffelig klima året rundt. Den vulkanske øyen er både fredelig og vakker, med en godt bevart tradisjonell stil. Fordi Lanzarote ikke er den best besøkte av Kanariøyene får de som velger å legge ferien hit et rolig, behagelig feriemål uten de store hordene av turister. Derfor er det populært å reise på ferie til Lanzarote for alle som vil nyte strand, sol og golf i relativ ro og fred. Hele familien trives på Lanzarotes mange flotte resorter og hotellanlegg med krystallklart hav, lange sandstrender og hyggelige småbyer. Det skorter ikke på kafekultur, museer og aktiviteter for både store og små heller, selv om det er strendene og det herlige, klare badevannet som frister de fleste. Bestill flybilletter til Lanzarote for hele familien og la deg skjemme bort til en rimelig penge!

Sesong

Med sitt behagelige klima og varmt vær året rundt er det fint å fly til Lanzarote når som helst. Gjennomsnittstemperaturen holder seg på mellom 21 og 29 grader hele året, og det regner lite. Årstidene er ganske stabile, uten store forskjeller. Høysesongen for turister på Lanzarote er mellom november og april. Det er særlig mange som velger å reise til Lanzarote rundt juletider, men da kan det være dyrt å finne hotell i de mest populære resortene. Hvis du vil ha det litt rolig og samtidig finne billige flybilletter til Lanzarote er mai, juni, september og oktober de beste månedene å reise. Været er på sitt beste, men det er færre turister, så du finner også gode tilbud på hotell på Lanzarote da.

Offentlig transport

Buss er det viktigste offentlige transportmidlet for å reise rundt på Lanzarote. Bussene er rimelige og behagelige, og de dekker store deler av øyen. Buss er dessuten en god måte å utforske Lanzarote og områdene utenfor de mest populære turistdestinasjonene. Du kan ta buss til mange av de populære feriestedene når du kommer med fly til Lanzarote flyplass, men dette tar lang tid så mange velger ofte å ta taxi. Det er også billig å leie bil på Lanzarote, og bensinprisene er svært lave, så dette er et populært valg.

Åpningstider

Når du er på ferie på Lanzarote er det ekstra billig å handle alkohol, tobakk og parfyme, fordi Kanariøyene er i en egen taxfreesone. Andre populære varer for turister er kanariske matspesialiteter, lokal vin, vakre tekstiler og håndlagde smykker. Butikkene på Lanzarote er stort sett åpne mandag til lørdag mellom 09.00 og 13.00, og på ettermiddagene fra 16.00 til 21.00, selv om flere forretninger i turistområdene nå holder åpent også i siestaen. Det gjør også kjøpesentre og supermarkeder, som har åpent mandag til lørdag fra 09.00 til 21.00. På søndag er det meste stengt, unntatt i de største resortene. Bankene på Lanzarote er som oftest åpne fra 09.00 til 14.00 mandag til fredag, og offentlige kontorer stenger vanligvis klokken 13.00.

Tips og driks

På Lanzarote finner du mange fremragende restauranter og spisesteder som serverer fristende kanarisk mat. Det er gjerne fersk sjømat, lekre farger og mye smak. Det er helt frivillig å tipse på restauranter på Lanzarote, men det er vanlig å gi rundt 10% av regningen, med mindre det allerede er lagt til et servicegebyr. Når du tar taxi er det hyggelig å runde opp til nærmeste 5 eller 10 euro, særlig om du tar taxi til og fra flyplassen på Lanzarote. Du kan også gi et par euro til taxisjåføren eller til ansatte på hotellet hvis de hjelper deg med bagasjen. På kafeer og barer på Lanzarote er det ikke nødvendig å gi tips, men du kan godt legge igjen vekslepengene.

Nødinformasjon

Nødnummeret på Lanzarote er det generelle europeiske nødnummeret 112, som du kan ringe dersom du er på ferie og kommer ut for et nødstilfelle.

Severdigheter

1. César Manrique-stiftelsen: Den verdensberømte kunstneren fra Lanzarote, César Manrique, satt sitt preg på øyen. Den dag i dag er store deler av bebyggelsen på Lanzarote lett gjenkjennelig med lave, hvite bygninger og blå eller grønne vinduslemmer etter hans innsats. Stiftelsen i huset hans er blant Lanzarotes mest populære severdigheter, og den ligger på toppen av en vulkan.

2. Nasjonalparken Timanfaya: Sørøst på Lanzarote ligger Timanfaya, et område med over hundre vulkaner som ser ut som et månelandskap. Selv om vulkanene er utdødd er det mye geotermisk aktivitet i området, og restauranten El Diablo serverer lokal mat tilberedt på varme fra bakken.

3. Teguise: Den tidligere hovedstaden på Lanzarote er i dag øyens kulturelle sentrum, med et stort marked, gamle festninger og kirker, flere museer og hyggelige kafeer. Teguise ligger i innlandet, 220 meter over havet og er en av Lanzarotes populære turistattraksjoner, særlig for dem som ønsker seg en strandfri dag eller to.

4. Museo de la Pirateria: Inne på et gammelt slott som ble bygget for å beskytte Lanzarote mot pirater ligger i dag et morsomt piratmuseum, der både barn og voksne kan lære om sjørøverne rundt Kanariøyene.

5. La Graciosa: Naboøyen til Lanzarote er La Graciosa, en øy helt uten hoteller og med få biler. Båtturen mellom de to øyene tar bare 15 minutter, og La Graciosa er et vakkert og fredelig sted å utforske til fots eller på sykkel, med krystallklart vann, frodig vegetasjon og et par små vulkaner.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 140 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +34

Religion: Romers-katolsk kristendom

Tidssone: En time foran Norge, UTC +0

Offisielt språk: Spansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Lanzarote

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.