Kart

Iberia flybilletter

Iberia er Spanias nasjonale flyselskap, og de har vært i drift siden selskapet ble stiftet i 1927. Iberia har sine hovedbaser ved Madrid Barajas flyplass og Barcelona El Prat flyplass, og de flyr passasjerer til nesten 120 destinasjoner i 45 land. Iberias rutenett dekker Europa, Afrika, Midt-Østen og Amerika, og Iberia er det flyselskapet med flest flyruter mellom Europa og Latin-Amerika. Iberia var blant flyselskapene som i 1987 stiftet billettsystemet Amadeus, sammen med SAS, Lufthansa og Air France.

Bonusprogrammet til Iberia heter Iberia Plus, og medlemmene her får en rekke fordeler, inkludert tilgang til flyplassloungene Sala VIP, og muligheten til å samle poeng og Avios-fordeler. Iberia er med i oneworld-alliansen, sammen med British Airways, Cathay Pacific, American Airlines, Qantas, Finnair og Air Berlin for å nevne noen. De har også et eget samarbeid med British Airways, American Airlines og Finnair. 

Perché volare con Iberia

Forfriskninger ombord

Iberia serverer mat og drikke om bord til alle reisende. Avhengig av reiserute og billettype er det ulike tilbud. På innenlandsfly og korte internasjonale reiser har Iberia mat til salgs for passasjerer om bord på økonomiklasse, da det ikke er mat eller forfriskninger inkludert i prisen på disse reisene. På lengre flyreiser, og for alle passasjerer med Business-klasse, serveres det kalde eller varme måltider, i tillegg til varm og kald drikke, inkludert spanske viner og lokale spesialiteter. Iberia har også underholdning om bord på lengre reiser, med spanske og internasjonale filmer og TV-serier på personlige skjermer eller på skjermer i kabinen for reisende på økonomiklasse og på kortere internasjonale reiser. Selskapets flymagasin heter Ronda og deles ut til alle reisende på Iberia-fly.

Bagasjeinformasjon

Alle som flyr med Iberia kan ha med et stykk håndbagasje om bord på flyet, mens Business Plus-passasjerer kan ha med to. Dimensjonene på håndbagasjen kan ikke være over 56 cm x 45 cm x 25 cm, og den kan maksimalt veie 10 kg. I tillegg kan du ha med en liten håndveske eller laptopbag, kamera, og dersom du flyr med spedbarn kan du ha med en veske med mat og utstyr til flyreisen. Innsjekket bagasje hos Iberia avhenger av billettypen din. I Europa har passasjerer med de billigste Basic-flybillettene ingen innsjekket bagasje inkludert i prisen, mens Classic- og Flexible-passasjerer kan ha med en koffert på opptil 23 kilo, og maksimale yttermål på 158 cm (høyde + bredde + dybde). Reisende på business-klasse får ha med seg to kolli på 23 kg hver. For lengre reiser får passasjerer på Economy en eller to kofferter på maks 23 kilo, avhengig av reiserute, og business får en ekstra koffert. Maksvekt på et kolli bagasje er 32 kilo, og dersom kofferten veier over 23 kg påbeløper et overvektsgebyr på €60. Det er også mulig å bestille ekstra bagasje, og prisen for dette varierer med billettype og destinasjon. Prisen er fra €15, dersom du bestiller på nett, og det koster mer om du kjøper ekstra bagasje på flyplassen.

Slik sjekker du inn

Iberia tilbyr flere ulike innsjekkingsmetoder. Du kan sjekke inn på nett fra dagen før opptil en time før flyet ditt går. Du kan velge sete, printe ut boardingpasset ditt og gå rett til gaten om du kun har håndbagasje. Om du flyr med innsjekket bagasje hos Iberia leverer du den til bag drop-skranken senest 45 minutter før flyavgang. Det er også mulig å sjekke inn på mobil, og du kan bruke mobilt ombordstigningskort på en rekke flyplasser. Ellers har Iberia innsjekkingsmuligheter i skranke på flyplassen, eller på egne selvbetjeningsautomater.

Sitteplassinformasjon

Setene på Iberia-fly er minimum 43 cm brede, med minimum 71 til 76 cm mellom setene avhengig av flytype. På lengre reiser er det bedre plass, og reisende på businessklasse kan nyte mer plass og seter som kan legges flate til en 200 cm seng på de lengste reisene på Iberias nyeste Airbus-fly. Du kan velge hvilket sete du vil sitte i ved innsjekking, eller du kan kjøpe tidlig setereservasjon for mellom €4 og €80 avhengig av billettype, setetype og reiserute. Det er billigere å bestille sete på nett i god tid på forhånd. Passasjerer på businessklasse får velge sete uten ekstra kostnad.

Avgifter og rabatter

Hos Iberia har de billigste flybillettene lite inkludert i prisen, og du betaler ekstra for tjenester som bagasje, setevalg og lignende. Spedbarn under 2 år som sitter på fanget til en voksen betaler 10% av en voksen flybillett hos Iberia. Dersom barnet er mellom 2 og 11 år får de barnerabatt. Barn som reiser alene betaler 50% av prisen på en flybillett på ruter innad i Spania, og en rabattert pris på andre ruter. Iberia er med på en rabattordning i Spania for fastboende på enkelte av de spanske øyene, som gir spesialrabatt på flyreiser innad i landet. Se flyselskapets nettside for mer informasjon.

Punktlighet

Iberia er generelt et punktlig flyselskap, og rangeres blant verdens topp 10 mest punktlige flyselskaper.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i juni 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

Iberia

4,0/5
Basert på 19584 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.