Kart

Sammenlign flybilletter til Glasgow

Ved første øyekast kan Glasgow kanskje virke grå, gammeldags og kjedelig. Klassiske viktorianske bygninger, industri og produksjon tilsier en tradisjonell og traust by, men husk at en aldri bør dømme en bok etter omslaget.

For det er i Glasgow, Skottland største og Storbritannias tredje største by, som alltid har vært stolt av sin arbeiderklassebakgrunn, at det skjer. Gjemt bak gamle fasader ligger stilige barer, restauranter, nattklubber og konsertlokaler i ypperste klasse. Og på dagen kan du bruke tiden på Glasgows mange bra shoppingmuligheter eller unne deg noen nye kulturelle impulser i byens fremragende museer og gallerier. Kombinasjonen av hyggelige folk og edgy urbanitet, samt nok av steder å ha det moro på ulike vis tiltrekker seg mange besøkene hvert eneste.

 

Visum

Visum er ikke påkrevd for Nordmennsom reiser til Skottland.

Sesong

Været i Glasgow er like uberegnelig som resten av Skottland og det går mye i grått og vått. Mai og juni er muligens de fineste feriemånedene, men så lenge du husker å ta med paraply, spiller det i grunnen ingen rolle når du reiser.

Reise rundt

Det går buss (husk å ha eksakt myntbeløp) og t-bane. Taxier er det dessuten flust av.

Åpningstider

De fleste butikker i Glasgow sentrum har åpent mandag til lørdag 09.00 – 17.30. Torsdag er langdag og mange butikker har åpent til 20.00. Flere og flere butikker i byen har også åpent på søndager og mange supermarkeder er åpne døgnet rundt.

Tips

Noen steder er driks inkludert, men hvis ikke er det vanlig å gi 10 -15%. Det samme bør du gi til en taxisjåfør.

Nødnummer

112

Ambassade

Det nærmete norske konsulatet ligger i Edinburgh og har adresse: 86 George Street, Edinburgh. Telefon: +44 131 226 5701.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Glasgow-katedralen. Glasgow-katedralen har en sjelden tidløshet. Det mørke og praktfulle interiøret gir deg en smak av middelalderens stohetstid og er ”fryktinngydende” nok til å få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg. Den er et glimrende eksempel på gotisk arkitektur, og i motsetning til nesten alle Skottlands katedraler, overlevde den reformasjonen. Mesteparten av den nåværende bygningen stammer fra 1400-tallet.

2. Makintosh House. Rett ved siden Hunterian museum og kunstgalleri ligger Makintosh House som er en rekonstruksjon av det første hjemmet Charles Rennie Mackintosh kjøpte sammen med sin kone og designer Margaret Macdonald. Det er på sin plass å si at innredning og interiør var en av deres sterke sider; huset er interessant og inspirerende også i dag.

3. City Chambers. Glasgows rådhus ble bygget på slutten av 1800-tallet og på en tid hvor byen hadde mye penger mellom hendene, hvilket gjenspeiles i det råflotte interiøret og det ennå mer ekstravagante eksteriøret. Du kan ta en titt på overdådigheten i første etasje i åpningstiden; ønsker du å se mer er det gratis guidede turer, men det kan være lurt å forhåndsbestille i høysesongen.

4. Kelvingrove Art Gallery og Museum. Kelvingrove er et fantastisk museum som ligger i en vakker viktoriansk bygning fra 1800-tallet. Unn deg  god tid her og la øyet hvile på kunst og kulturminner fra hele verden. Museet har hele 22 tematiske gallerier som huser 8000 kunstneriske herligheter som helt garantert vil imponere besøkende i alle aldre. Og så er det gratis!

5. Barras marked. Barras er et stort innendørs helge-markedet i Glasgows vest, oppe hver lørdag og søndag fra 10.00 – 17.00. Dette er et skikkelig loppemarked med alt slags dill og dall. Pruting er lov.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Nesten 600 000

Valuta

Britiske pund (GBP)

Telefon

+ 44

Religion

Protestanstisk

Tidsforskjell

-1

Offisielt språk

Engelsk og gælisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Glasgow

Vanlige spørsmål

Det finnes 2 flyplasser i Glasgow: Glasgow International og Glasgow Prestwick.
Delta, KLM Cityhopper, Qatar Airways, KLM, Qantas, Kenya Airways, Alitalia og GOL Linhas Aéreas flyr alle direkte til Glasgow.
Billigste måned å fly til Glasgow er februar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.