Utleiefirmaene kan ta ekstra betalt for sjåfører under 25 år, normalt betales det når du henter bilen. Aldersrestriksjoner kan gjelde på visse steder. Sjekk utleiefirmaets nettside før bestilling.

Bilutleie i Glasgow - Sammenlign hos Skyscanner

sixt
alam
eury
thrf
avis
erac

Leie bil i Glasgow

I Glasgow kan en leiebil være kjekk å ha, enten det er shopping eller sightseeing du vil gjøre. Skottlands største by er en populær destinasjon både for storbyhelger, konferanser og kulturarrangementer, og med to flyplasser og flere togstasjoner er det enkelt å reise til Glasgow. Du kan velge hvor du vil hente leiebilen, enten fra skranken på en av flyplassene i Glasgow, der de største internasjonale leiebilfirmaene som Europcar, Budget, Avis, National og Hertz holder til. Alamo og Thrifty er der også, i tillegg til en rekke lokale utleiefirmaer som det store skotske selskapet Arnold Clark. Ved togstasjonene og i sentrum er det også flere selskaper, inkludert spesialister som Ferrari Hire, Atlas for bobiler og Limo Hire. Du kan leie praktiske personbiler, fine familiebiler, eller hva med en minibuss, varebil eller romslig kupé? I tillegg er det utallige limousiner og sjåførkjørte biler å få leid i Glasgow dersom du vil ha en annerledes kveld på byen.

Utforsk Glasgow

Glasgow er kjent som en travel og moderne storby med utallige butikker og rimelig shopping. Her er det et variert kulturliv med alt fra teater og kunst til musikk og komedie. Glasgow School of Art er en institusjon i skotsk kulturliv, og House for an Art Lover er et must på ferien. Hvis du foretrekker mer kommersielle aktiviteter kan du parkere i nærheten av gågaten Buchanan Street og fylle bagasjerommet med handleposer fra kjente merkenavn og små designforretninger. Kjør til Glasgow Cathedral i hjertet av det gamle Glasgow, ikke langt fra Kelvingrove Museum. Utforsk de grønne parkområdene ved Glasgow University og den elegante botaniske hagen. Her i West End finner du mange små gallerier og flere spennende museer, og du kan besøke de indiske restaurantene som er kjent for den beste curryen i Storbritannia.

Fakta om bil i Glasgow

Glasgow er en travel by med travle motorveier, et omfattende enveissystem og mange store rundkjøringer. For de som ikke er vant å kjøre på venstre side av veien kan det ta litt tid å bli trygg på veien i Glasgow. Unngå helst rushtrafikken mellom 07.30 og 09.00, og fra 16.00 til 18.00, særlig motorveien M8 som går gjennom Glasgow og som regnes som en av Storbritannias mest saktegående i rushtiden. Det er en rekke enveissystemer og deler av sentrum er stengt for biltrafikk, men Glasgow er godt skiltet og med GPS i leiebilen skal du kunne komme deg greit frem i byen. Vær oppmerksom på bussfelt hvor du ikke kan kjøre i enkelte perioder. I noen deler av byen er det sykkelfelt med mange myke trafikanter. Det er ikke uvanlig at fotgjengere i Glasgow krysser gaten når det passer dem, så hold et øye med trafikken både på veien og på fortauet.

Det er en rekke store parkeringsgarasjer og parkeringshus i Glasgow, og om ikke du bor på et Glasgow-hotell som tilbyr parkering er det stort sett greit å finne et sted å sette fra seg leiebilen. Mange lokalkjente foretrekker å parkere litt utenfor sentrum og bruke kollektivtrafikken for å komme seg helt inn i byen. Parkeringsprisene i Glasgow varierer fra ca. £1.20 i timen i utkanten av sentrum, og opptil £6.50 for to timer midt i byen ved Mitchell Street. Det er også mulig å parkere langs veien i deler av Glasgow. Se etter P-skilt og parkeringsautomater som oppgir pris. Stort sett må du betale rundt £0.80 for en time mellom 08.00 og 18.00 eller 20.00 mandag til fredag, i sentrum også på lørdager.

(Informasjonen var korrekt og oppdatert i april 2015)

Severdigheter i Glasgow-området

Leiebil i Glasgow gir deg muligheten til å komme deg komfortabelt rundt i byen, og det er også lett å kjøre på korte turer til flere av opplevelsene like utenfor byen. Mange som reiser til Glasgow er glad i whisky, og bare 30 minutter kjøring vestover ligger Auchentoshan Distillery, et av mange prisvinnende destillerier i Skottland. Her kan du få guidet rundtur, men pass på at du har en sjåfør som kan kjøre hjem uten å få smake på varene. For barn som vil bevege på seg er Air Space i East Kilbride en halvtime utenfor Glasgow et perfekt reisemål. Her finner du Europas største trampolinepark, med over 100 trampoliner under ett tak. Moro for spreke barn og voksne! På under en time kjører du langs fine motorveier til den berømte Loch Lomond som byr på naturopplevelser av alle slag. Her kan du fiske, gå tur, bruke båt eller sole deg og bade i det kalde, friske vannet. Det er en fin smak på det skotske høylandet bare en kort kjøretur i leiebil fra Glasgow.

Bilutleie med Skyscanner

Velkommen til Skyscanners omfattende leiebilsøk. Vi dekker tusenvis av destinasjoner og sammenligner tusenvis av leiebilavtaler for å hjelpe deg å finne din perfekte leiebil til en rimelig pris. Vi vil hjelpe deg å gjøre reisen så billig som mulig, slik at du kan smile på hele turen. Kom og kjør med oss.

Gratis sammenligning av leiebil

Med Skyscanner finner du noen av de laveste leiebilprisene som er tilgjengelig på nettet. Når du finner en leiebilavtale som er riktig for deg, vil vi sende deg direkte til bilutleiefirmaet for å legge inn bestillingen. Vi legger aldri til provisjon, slik at du alltid får den beste prisen.

Søk med Skyscanner

Har du behov for en leiebil? Da har du kommet til riktig sted. Uansett hvor du vil reise og uansett hva slags bil du trenger: vi har nøklene. Bare skriv inn hvor du vil leie bil og hente- og avleveringsdatoer, så henter vi alle tilbudene fra de beste bilutleiefirmaene, slik at du kan sammenligne og bestille bilen i løpet av sekunder.