Kart

Sammenlign flybilletter til Danmark

Danmark er blant nordmenns absolutte feriefavoritter. Vi har alle hørt uttrykket ’Det er dejlig å være norsk i Danmark’, og de fleste som har besøkt våre naboer i sør vet at akkurat det ikke bare er et tomt slagord. Med billigere øl, bedre klima og avslappet vennlighet er Danmark et av de beste stedene for nordmenn å feriere, enten det er familieferie eller storbyweekend vi er ute etter.

Visum

Norske statsborgere kan reise pass- og visumfritt i Norden, men det anbefales at du tar med deg pass eller andre gyldige identifikasjonspapirer til Danmark slik at du kan legitimere deg. Førerkort og bankkort vil ofte være nok, men pass er det beste for å unngå misforståelser.

Sesong

Det danske klimaet er mildere enn det norske, men sesongen er ganske lik. Vår og sommer er de mest populære tidspunktene å reise på. Sol og strand nyter du best på høysommeren, og utleie av sommerhus topper seg i juli og august. København og de andre større byene har også mye å by på ellers i året, og i desember er det mange som kombinerer juleshopping med besøk på vintervakre Tivoli i Danmarks hovedstad.

Flyplasser

De viktigste danske flyplassene er: København Kastrup Billund Århus Aalborg Esbjerg

Offentlig transport

Danmark har et godt utviklet offentlig transportsystem, og du kan reise nesten overalt ved bruk av buss, tog og trikk. Fergetransport er praktisk mellom de mange øyene. I tillegg er Danmark kjent for å være et av verdens beste steder å sykle, med over 4 millioner sykler, så ta gjerne pedalene fatt!

Informasjon og nødnummer

Nødnummeret 112 gjelder for alle nødtjenester, inkludert brann, politi og ambulanse.

Vanlige åpningstider i Danmark er 09.30-16.00 for banker, og 08.30-16.30 for de fleste offentlige kontor. Butikker og kjøpesentre holder stort sett åpent mellom 09.00 og 18.00 eller 20.00 i de større byene, og helgeåpne butikker er ganske vanlig på større steder.

Fem feriefavoritter

1. Tivoli: Danmarks best besøkte og mest berømte turistattraksjon ligger midt i København. Verdens nest eldste fornøyelsespark trekker fortsatt til seg både voksne og barn, med berg- og dal-baner, karuseller, fyrverkeri og teaterforestillinger blant de mange attraksjonene.

2. Legoland: Danskene er verdensmestre i lekeland, og Legoland er det beste av dem alle. Den vidunderlige verden de har bygget i miniatyr er fascinerende både for barn og voksne, og her er det mange muligheter for å leke med de verdensberømte klossene. Andre opplevelsesparker som er verdt et besøk er Djurs Sommerland, Lalandia, Bakken, BonBon-land og Fårup Sommerland (og enda mange flere…).

3. Louisiana: Kunstmuseet Louisiana ligger like utenfor København og regnes blant de bedre moderne kunstmuseene i Europa. Utstillingene og skulpturparken i de vakre hagene viser frem det beste innen dansk og europeisk kunst. Danmark har også mange andre fremragende museer, som Ny Carlsberg Glyptotek,

4. Odense: Sjarmerende Odense er H. C. Andersens hjemby, og i denne sjarmerende byen på Fyn kan du utforske eventyrfortellerens liv og virke, i tillegg til å besøke dyreparken, det danske jernbanemuseet og flere andre attraksjoner.

5. Kronborg Slot: Dette slottet har blitt foreviget som Shakespeares Elsinor-slott i Hamlet, og ligger på Øresunds smaleste punkt. Det er en av de viktigste renessanseslottene i Europa, og både barn og voksne lar seg imponere av slottet med både Hamlet og Holger Danske.

Kjappe fakta

Hovedstad: København

Areal: 42 915 km²

Innbyggertall: Cirka 5 600 000

Valuta: Danske kroner (DKK)

Landkode: +45

Tidssone: UTC +1, samme som i Norge

Religion: Nærmere 80% av befolkningen er registrert som medlemmer i den danske lutheranske folkekirken

Offisielt språk: Dansk  

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.