Kart

Sammenlign flybilletter til Billund

Den lille byen Billund har bare noen tusen innbyggere, men her finner du til gjengjeld flere hundre tusen Lego-mennesker, i tillegg til de mange turistene som kommer til byen og området for å oppleve Billunds spennende attraksjoner. Den viktigste og best kjente er Legoland, fornøyelsesparken som hvert år ønsker over 2 millioner besøkende velkommen. Her kan hele familien la seg imponere og inspirere av byggverk konstruert av millionvis av legoklosser, og det er også mulighet for å bygge selv. I tillegg byr Legoland Billund på en rekke attraksjoner, som berg- og dalbaner, temaområder og andre fornøyelser. Du kan bestille besøk på fabrikken der klossene produseres, og dersom det blir for mye Lego og Duplo ligger Lalandia Billund like ved. Denne underholdende vannparken ønsker hele familien velkommen til en rekke våte fornøyelser, inkludert det enorme AquaDome, med vannrutsjebaner og bassenger.

Sesong

Billund ligger omtrent midt i Danmark, og klimaet er ganske typisk dansk, med milde somre og vintre, og temperaturer som varierer mellom rundt 20 grader om sommeren, til et par minusgrader vinterstid. Den absolutte høysesongen for besøk er sommeren, med de fleste attraksjonene i Legoland og Lalandia åpne mellom mai og september. Parkene er åpne fra april til oktober, og det er rimeligere å besøke dem tidlig eller sent i sesongen.

Offentlig transport

Billund flyplass er en av de travleste i Danmark, og den fungerer som cargo- og charterflyplass i tillegg til flyplass for rutefly til og fra Billund, særlig forbundet med København, Oslo og Bergen. Det er ingen togforbindelser i Billund, men transport til og fra flyplassen er raskt og effektivt med buss eller taxi.

Åpningstider

Butikkene i Billund holder stort sett åpent mellom 10.00 og 17.30 på hverdager, og til 13.00 på lørdager. Dagligvarebutikker er åpne fra 09.00 til 20.00 mandag til lørdag, med enkelte butikker åpne også på søndag. Bankene er åpne fra 10.00 til 16.00 mandag til fredag, med lenger åpningstid på torsdag.

Tips og driks

Det er ikke nødvendig å tipse i Billund. På restauranter inkluderes det som oftest service på regningen, og i taxi er det hyggelig å runde opp, men dette er heller ikke obligatorisk.

Nødinformasjon

Nødnummeret er 112 for brann, ambulanse og politi i Billund.

Severdigheter

1. Legoland: Grunnen til at de fleste besøkende reiser til Billund er det originale Legoland, med mange millioner legoklosser og flere spennende berg- og dalbaner og opplevelser. Få også med deg et besøk på Lego-fabrikken i Billund, der du kan lære om historien til de fargerike klossene.

2. Lalandia: Det enorme badelandet og fornøyelseskomplekset har rutsjebaner, svømmebasseng, sklier og boblebad for hele familien. I tillegg er det en rekke andre familieaktiviteter, som minigolf, bowling og lekeplasser.

3. Givskud Zoo: I denne spennende dyreparken litt utenfor Billund kan du ta med hele familien på safari i egen bil, og se løver, giraffer, kameler og aper på nært hold. Det er også en husdyrepark hvor de minste kan klappe på sauer og geiter.

4. Billund Rundflyvning: Dette lokale firmaet kan ta deg med opp i luften på en rundtur som inkluderer Legoland fra luften, dyreparken Givskud Zoo, eller andre turer i lokalområdet, fra helikopter eller småfly.

5. Skulpturparken i Billund: Parken er fin for en piknik eller en spasertur, og her kan du beundre de mange skulpturene av lokale kunstnere, eller slappe av på en av de mange gode benkene. Eller hva med en joggetur?

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 26 000

Valuta: Danske kroner (DKK)

Landkode: +45

Religion: Kristendom

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Dansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Billund

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.