Kart

Sammenlign flybilletter til Aalborg

Spennende Aalborg er Danmarks tredje største by, og den sjarmerende lille storbyen med en kompakt bykjerne pakker mange opplevelser inn på et lite område. ’Nord-Jyllands hovedstad’ er kjent for å ha et pulserende uteliv, med den berømte Jomfru Anes gade i sentrum, full av nattklubber, barer og utesteder som sørger for liv og røre døgnet rundt. Denne gaten stammer fra 1500-tallet, og det er mye historie å finne i Aalborgs bysentrum. Du kan oppleve både slott og klosterliv i og rundt byen, og midt i sentrum av Aalborg ligger også Danmarks best bevarte handelshus fra renessansetiden, Jens Bangs Stenhus. For barnefamilier er det også rikelig å ta seg til. Populære Aalborg Zoo byr på møter med eksotiske løver, isbjørner og orangutanger, samt restauranter og aktiviteter for store og små. Det er også flere opplevelsessentre i området, og mye interessant å ta seg til på Aalborgs museer og parker. Mange nordmenn reiser til Aalborg med fly eller med ferge, og i havneområdet ligger Springeren viser frem den maritime historien til byen. Publikumsfavoritten Lindholm Høje er en spennende utforskning av jernalderen og vikingtiden i området, et must om du skal på ferie i Aalborg.

Sesong

Aalborg har et typisk nord-europeisk kystklima, med kjølige vintre og milde somre. Det blir sjelden mer enn rundt 20 grader selv på de varmeste sommerdagene, og vinterstid dropper temperaturen aldri langt under null. De varmeste og mest populære månedene å besøke Aalborg er om sommeren, og mange norske turister legger sommerferien til Aalborg og nærområdet. Da er det flott å feriere i Aalborg og nær Limfjorden, med mye å gjøre for store og små.

Offentlig transport

Aalborg har gode transportforbindelser, og det er både flyplass, togstasjon og en rekke bussruter i området. Buss er det viktigste transportmidlet, og du kan kjøpe billett direkte fra bussjåføren. Bykjernen er også liten nok til at det er fint å gå eller leie sykkel. Du kan også leie bil i Aalborg, både fra utleiestasjoner i sentrum og på flyplassen. Det går direkte fly til Aalborg fra Oslo og Stavanger, og ellers flyr du enkelt via København. Flyplassen i Aalborg ligger bare 6 kilometer utenfor byen, og det går raskt å komme seg til og fra flyplassen med buss eller taxi.

Åpningstider

Det er mange gode shoppingmuligheter i Aalborg, både på de større kjøpesentrene i og utenfor byen, og i de mange flotte butikkene og spesialistforretningene. Vanlige åpningstider er fra 10.00 til 17.30 på ukedagene, mens mange butikker i Aalborg har langåpent til 19.00 på fredag. Kjøpesentrene holder som oftest åpent til 19.00 alle hverdager. Lørdag er vanlig åpningstid fra 10.00 til 16.00, og de fleste butikker er stengt på søndager. Aalborgs banker og offentlige kontor er vanligvis åpne mellom 09.00 og 15.00.

Tips og driks

I Danmark er det ikke spesielt vanlig å tipse, og servicegebyr er nesten alltid inkludert på regningen når du går ut for å spise eller drikke i Aalborg. Det er ikke nødvendig å legge igjen tips, men det blir alltid satt pris på om du legger noen kroner i tipsglasset. Du kan også legge igjen en seddel til rengjøringspersonalet hvis du bor på hotell i Aalborg, særlig om de har vært ekstra flinke og hyggelige.

Nødinformasjon

I Aalborg ringer du 112 for å nå ambulanse, politi eller brannvesen.

Severdigheter

1. Aalborg Zoo: Dyreparken i Aalborg er en av Danmarks beste, og her kan du møte eksotiske dyr på den afrikanske savannen, se isbjørner og pingviner, og la deg sjarmere av apene. More for både barn og voksne!

2. Aalborg-tårnet: Ta heisen opp det 55 meter høye tårnet for å få en fantastisk utsikt over Aalborg sentrum og store deler av Nord-Jylland, med Limfjorden og flere slott innenfor synsvidde. Tårnet ble bygget i 1933 og er en populær attraksjon i Aalborg.

3. Lindholm Høje: La deg fascinere av levende historiefremstilling fra jernalderen og vikingtiden slik den var i Aalborg og nærområdet. Dette spennende museet med vikinggraver og utstillinger engasjerer de fleste.

4. Utzon-senteret: Utstillingssenteret med fokus på Jørn Utzons arkitektur er en severdighet i seg selv, med en imponerende bygning ved havnen i Aalborg. Se hvordan mannen bak Operahuset i Sydney har påvirket arkitektur både i Aalborg, Danmark og i resten av verden, og ta deg et herlig smørrebrød i Utzon-kafeen.

5. Jomfru Ane gade: En av Danmarks best kjente gater er festgaten Jomfru Anes gade som strekker seg gjennom Aalborg sentrum og som er proppfull av barer, nattklubber og utesteder åpne nesten døgnet rundt. Hvis du vil oppleve utelivet i Aalborg kommer du ikke utenom denne gaten.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 205 000

Valuta: Danske kroner (DKK)

Landkode: +45

Religion: Kristendom

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Dansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Aalborg

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.