Kart

Sammenlign flybilletter til Porto

Porto er Portugals nest største by etter Lisboa. Den blir ofte satt i skyggen av sin storesøster, men har minst like mye å tilby sine besøkende. Den er alt en kan ønske seg av en storby og mer, men har samtidig klart å holde på en trivelig atmosfære. 

Portvinens fødested ligger i pittoreske omgivelser langs elven Douro og har mye å vise til av kultur og arkitektur. Byen bugner av små, smale gater og trange smug, sjarmerende hus og i den koselige bydelen Ribeira står det historie skrevet stor “H”.

 

Visum

Norske statsborgere behøver ikke visum for å besøke Portugal, men husk å ta med deg gyldig pass da dette er eneste gyldige legitimasjon.

Sesong

Porto er en helårsdestinasjon med fine temperaturer vinter som vår, men fra mai til slutten av september er du ”garantert” tørt og varmt vær.

Reise rundt

Buss, undergrunn eller taxi er best. Skal du reise til andre steder i landet, er det også gode togforbindelser.

Åpningstider

Butikkene holder vanligvis åpent mandag til fredag, fra kl. 09:00 – 13:00 og 15:00 – 19:00 og lørdag 09.00 – 13-00.

Tips

Service er inkludert i regningen, men det er likevel normalt å gi 5 - 10% ekstra. Det samme gjelder taxi.

Nødnummer

112 

Ambassade

Det norske konsulat har adresse Edifício Amorim
Rua de Meladas, 380
4535-186 Mozelos VFR
Tel: 227 475 419

 

Severdigheter (topp 5)

1. Besøk en vingård. Porto er berømt for sin vineksport, så et besøk til en av vingårdene som ligger rundt byen er et “must”. Og kanskje en omvisning samt smaksprøver i en portkjeller eller to, kunne vært no’?

2. Ponte de Dom Luis 1. Brua, som binder sammen Porto sentrum og Vila Nova de Gaia, var den lengste jernbura i verden da den ble ferdigstilt i 1886 av student Gustave Eiffel (og, ja, det er han som også tegnet Eiffeltårnet. I dag er øverste dekk reservert fotgjengere, samt en av byens metrolinjer, mens nedre dekk bærer vanlig trafikk. Ikke bare er brua funksjonell og fin, men den byr på en flott utsikt over både Porto og Vila Nova Gaia. 

3. Cais Da Ribeira. Den middelalderske bydelen er uten tvil den mest pittoreske delen av Porto og er stedet alle elsker - UNESCO gjorde også det, og erklærte det et verdensarvsted. Her holder dusinvis av kafeer, barer og restauranter til i nydelige omgivelser.

4. Prøv en Francesinha. Francesina er en type sandwich som vanligvis er fylt med ulike typer kjøtt, dekket med ost og deretter druknet i en tomat- og øl saus. Sunn er den kanskje ikke, men utrolig god.

5. Sao Fransisco kirken. Porto har mange vakre kirker og denne er den mest kjente. Det koster å komme inn, men de fleste påstår at det er verdt det.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 250 000

Valuta

Euro

Telefon

+351

Religion

Romersk-katolsk

Tidsforskjell

-1

Offisielt språk

Portugisisk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Porto

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.