Kart

Sammenlign flybilletter til Aruba

Aruba er et av de aller mest fristende landene å besøke i Karibbien. Øya, som stadig tilhører Nederland, har en beliggenhet midt i det karibiske smørøyet, litt nord for Venezuela. Her er det kritthvite strender, stabile temperaturer og Aruba ligger utenfor orkansonen som kan herje andre områder i nærheten. I dag er den fargerike øystaten et fristende feriested på grunn av det deilige ferieværet, og mange reiser til Aruba på bryllupsreise eller familieferie. En ting er sikkert: om det er strender, bading og vannsport som er fokus for ferien din er Aruba det perfekte valget. Strendene ser ut slik som drømmestrender gjør, med palmer, turkise bølger, perlehvit sand og god boltreplass. Selv om Arubas 179 kvadratkilometer er tett befolket er det fortsatt god plass til alle som besøker de langstrakte strendene rundt hele øya. Hovedstaden Oranjestad er fargerik og fin med pastellfargede hus og bærer preg av at landet er et av fire selvstyrte land i Karibbien som fortsatt tilhører den nederlandske stat. Aruba er en fin blanding av nederlandsk og sør-amerikansk: ispedd en god dose paradis. Det er praktisk å fly til Aruba via New York.

Visum

For norske statsborgere er det ikke nødvendig å ha visum for å besøke Aruba. Du må ha gyldig pass, og eventuelle spørsmål håndteres av den nederlandske ambassaden i Oslo.

Sesong

På grunn av det stabile klimaet på Aruba, med temperaturer som generelt ligger på rundt 28C året rundt er det fint å besøke landet når som helst. Det er høysesong mellom desember og april, da mange flykter fra kulden hjemme. Da er det litt travlere og noe dyrere på Aruba, mens lavsesongen fra midten av april til midten av desember har noe større sjanse for regn. Det regner imidlertid ikke lenge av gangen, så en skur eller to tåler de fleste. I september er det noe varmere på grunn av mindre vind, og da er det mange som har gode tilbud på hotell på Aruba ettersom de største turiststrømmene uteblir.

Flyplasser

Lille Aruba har bare en flyplass, og den ligger sentralt på øya like ved hovedstaden Oranjestad. Det er bare 15-20 kilometer til strandsonene fra flyplassen på Aruba. Oranjestad flyplass

Offentlig transport

Det går rimelige busser på store deler av Aruba. Mellom strandområdene og Oranjestad går det hyppige avganger, og det er heller ingen problem å komme seg rundt mellom de forskjellige hotellene. Taxi er ikke veldig dyrt, og prisene er basert på avstand. Drosjene på Aruba bruker ikke taksameter, og offentlige takster gjelder. Transport til og fra flyplassen arrangeres ofte av hotellet, men du kan også ta en taxi eller leie bil på Aruba. Motorsykkelutleie er også populært for å utforske øya.

Informasjon og nødnummer

Nødnummeret for brann, politi og ambulanse er 911, og politiet har også et eget nummer 100. Kystvakten nåes på 913.

De fleste butikker er åpne mellom 10.00 og 18.00 mandag til lørdag, mens større kjøpesentre er åpne til 22.00 om kvelden. På søndag er det reduserte åpningstider. Enkelte butikker stenger midt på dagen mellom 12.00 og 14.00. Bankene på Aruba er generelt åpne mellom 08.00-16.00 mandag til fredag.

Fem feriefavoritter

1. Strendene: Den aller fremste turistattraksjonen på Aruba er strendene, og her er det mange fantastiske strender å velge mellom. Eagle Beach er nydelig og rolig, mens Palm Beach er et mekka for solbadere. Ikke langt unna Palm Beach ligger The Strip med restauranter og utesteder. Baby Beach er fin for familier, og på Hadicurari Beach og Fisherman’s Huts er det vannsport som står i sentrum.

2. Natural Pool: Formet av gammel vulkanstein ligger Natural Pool som et digert, naturlig badebasseng nord på Aruba. Her er det populært å dra med jeep-safari, som også tar deg med rundt på den lille øya for å se flere geologiske høydepunkter.

3. Nasjonalparken Arikok: Nesten en femtedel av Aruba er nasjonalpark, og her finner du naturlig dyreliv, massevis av kaktus, lavaformasjoner og sjøskilpadder. Det er fint å gå tur i området, og fra de små høydene får du god utsikt over hele øya, som bare er 30 kilometer lang.

4. Undervannsopplevelser: Vraket av et gammelt tysk tankskip huser nå tusenvis av eksotiske fisker, og fargerike koraller vokser blant gamle skipsvrak. Dykkeentusiaster har rikelig å utforske under havoverflaten på Aruba, og du kan også ta en tur i ubåt for å oppleve livet under vann.

5. Oranjestad: Øyas hovedstad kan by på shopping, restauranter, kafeer og utendørsmarkeder. Den nederlandske arkitekturen er imponerende, og byen er fargerik og travel på dagtid. På kvelden er det roligere, da mange besøker The Strip for å spise og drikke.

Kjappe fakta

Hovedstad: Oranjestad

Areal: 179 km²

Innbyggertall: Litt over 100 000

Valuta: Arubiske florentiner (AWG)

Landkode: +297

Tidssone: Fem (vintertid) eller seks (sommertid) timer etter Norge, UTC-4.

Religion: Hovedsakelig romersk-katolsk

Offisielt språk: På Aruba er nederlandsk og papiamento de offisielle språkene 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.