Kart

Sammenlign flybilletter til Madeira

Solfylte Madeira er et lite portugisisk stykke paradis som ligger 750 kilometer sørvest for Lisboa. Øya tilhører Portugal og er kjent for å ha et tilnærmet perfekt klima: varmt om vinteren, men aldri for armt om sommeren.

Naturskjønn som få byr Madeira på både høye fjell og vakker flora og fauna, og det er ikke så rart at øya ofte blir sammenliknet med Hawaii. Hit reiser folk for å nyte stedets naturlige skjønnhet og for å oppleve alt fra golf, fotturer og fjellvandring til fine viner, sjarmerende småbyer og late dager i sola.

Visum

Norske statsborgere behøver ikke visum for å besøke Portugal, men husk å ta med deg gyldig pass da dette er eneste gyldige legitimasjon.

Sesong

Maderia er varm og fin hele året, men den tryggeste og tørreste perioden er fra begynnelsen av mai til slutten av september.

Reise rundt

Det er gode bussforbindelser i sør og langs kysten og flere av hotellene tilbyr gratis shuttle tur/retur hovedstaden Funchal. Taxi er passe rimelig og det er lett leie bil.

Åpningstider

Butikkene har vanligvis åpent mandag til fredag fra kl. 09:00 – 13:00 og 15:00 – 19:00 og lørdag 09.00 – 13-00. Noen kjøpesentre har åpent hele uka fra 10.00 – 22.00.

Tips

Service er inkludert i regningen, men det er likevel normalt å gi et tips på 5 - 10%. Det samme gjelder taxi.

Nødnummer

112 for ambulanse, politi/nødhjelp og brann

Ambassade

Det norske konsulat har adresse Quinta das Maravilhas, Rua das Maravilhas 23 A, 9000-177 Funchal. Telefon: +351 29 174 15 15 

Severdigheter (topp 5)

1. Funchal. Hovedstaden på øya er en attraksjoni seg selv. Her møtes gammelt og nytt, mat og museum, vin og underholdning. Byen er lett å ta seg fram i til fots og når kvelden kommer de samme føttene få danse seg slitne på en av byens utesteder. Du kan også ta taubanen opp til Monte hvor du får et fantastisk fugleperspektiv over byen.

2. Flower power. La deg forføre av deilige lukter og flotte farger. Madeira er viden kjent for sitt vell av blomster og det er ikke uten grunn at øya kalles Atlanterhavets botaniske hage. Et besøk til av de mange botaniske hagene er den beste måten å nyte blomstene på. Den største av dem Jardim Botánico og ligger ved Monte.

3. Naturlige saltvannsbasseng. I landsbyen Porto Moniz, på den nordvestlige delen av øya, kan du finne naturlige saltvannsbasseng. De er inngjerdet av vulkanske bergarter som fylles ved høyvann, hvilket holder vannet kaldt og forfriskende.

4. Fotturer. Maderia er turgåernes mekka. Mens andre øyer har nedfelt store områder skog, har Madeira tatt vare på og beskyttet naturen sin. Deler av øya ville fått dinosaurer til å føle seg hjemme og det forhistoriske landskapet byr på ultimate vandringsmuligheter. De såkalte ”Levadaene” er Madeiras gamle vanningskanaler og veiene langs disse er blitt populære turstier. En tur opp øyas høyeste fjell Pico Ruivo bør også stå timeplanen.

5. Ponto Santo. Det er ikke mange naturlige sandstrender på Madeira, men en båttur til naboøya Ponto Santo vil fikse det. Her ligger en 9 kilometer lang strand venter på deg.

Kjappe fakta

Innbyggere

Rundt 250 000, nesten halvparten av disse bor i Funchal

Valuta

Euro

Telefon

+351

Religion

Romersk-katolsk

Tidsforskjell

-1

Offisielt språk

Portugisisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Madeira

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.