Kart

Flybilletter til Faro

Attraktive Faro er hovedstaden på Portugals populære Algarve-kyst. Hit drar mange norske og internasjonale turister for å oppleve solfylte strender med ypperlig vannsport og billige hoteller og overnattingssteder. Portugal er fortsatt et av de rimeligere landene i Europa å feriere i, og flotte Faro er intet unntak. Mange leier bil i Faro og drar videre til villaer og små feriebyer i Algarve-området, men selve Faro by er et spennende feriemål i seg selv. I den idylliske gamlebyen kan du utforske katedraler, kirker og museer, flotte torg og sjarmerende, bilfrie gater. Ta innover deg det yrende folkelivet på de mange fortauskafeene som serverer fersk sjømat og tradisjonell portugisisk kjøkkenkunst. I de små butikkene i Faro sentrum kan du finne unike suvenirer og vakre kunstgjenstander. Faro har i tillegg til spennende severdigheter også deilige badestrender, og kystområdet rundt byen er fullt av små bukter, våtmarker og idylliske strender. Ta en båttur fra sentrum av Faro til noen av strendene som ligger et par kilometer unna sentrum for å få strandidyllen for deg selv.

Sesong

Faro ligger idyllisk til på sørkysten av Portugal, og den flotte Algarvekysten er et populært reisemål nesten hele året. Høysesongen er definitivt i årets varmeste måneder i Faro, juli og august, da horder av turister reiser til Faro for å nyte sol, sand, surfing og varmegrader. Klimaet i Faro betyr deilig sol og temperaturer på opptil 30 grader i de varmeste månedene, mens det på det kaldeste om vinteren blir mellom 10 og 15 grader. Det regner lite, særlig om sommeren, og du kan stort sett drive vannsport på Faros strender hele året. Det beste tidspunktet å reise til Faro er sent på våren eller tidlig på sommeren, eller tidlig på høsten, da temperaturene er behagelig og det er færre turister på strendene.

Offentlig transport

Faro er en liten by, så det mest praktiske er å utforske Faro sentrum til fots. Det går en rekke busser til andre attraksjoner i Faro-området, og bussene er billige, men ikke veldig raske. Dersom du vil utforske Algarvekysten kan du ta buss eller tog til mange steder i området, eller du kan leie bil i Faro for en rimelig penge. Dersom du kommer med fly til Faro går det rimelige lokalbusser til og fra flyplassen, og du kan også forhåndsbestille taxi eller minibuss. Vanlig taxi i Faro er relativt rimelig.

Åpningstider

Til tross for størrelsen finnes det et godt utvalg butikker i Faro, og du kan få tak i rimelige klær, sko, og tradisjonelt håndverk handlegatene og i shoppingsenteret Forum Algarve. Faro har også en rekke supermarkeder med stort utvalg mat og drikke, særlig praktisk om du leier ferievilla eller er på selv-catering-ferie i Faro. Kjøpesenteret er åpent fra 10.00 til 23.00 eller 24.00 hele uken, avhengig av turistsesong, og supermarkedene holder generelt åpent mellom 09.00 og 21.00, enkelte lengre. Banker i Faro holder åpent mellom 08.30 og 15.00, mandag til fredag.

Tips og driks

Det har blitt vanlig å tipse i Portugals populære turistområder, inkludert Algarve og Faro. På restauranter er servicegebyr som oftest ikke inkludert, så legg gjerne til rundt 10%, eller mer om servicen har vært eksepsjonell. Taxisjåfører i Faro forventer som oftest ikke at du tipser, men hvis de er hjelpsomme og hyggelige kan du gjerne runde oppover til nærmeste hele seddel. Dersom du drar til områder med færre turister er det som oftest ikke nødvendig å tipse.

Nødinformasjon

Det nasjonale nødnummeret i Portugal er 112. Hvis du befinner deg i en nødsituasjon i Faro eller på Algarvekysten ringer du 112 for å nå brannvesen, politi eller ambulanse.

Severdigheter

1. Cidade Velha: Gamlebyen i Faro består av sjarmerende brosteinsbelagte gater og trivelige torg innenfor murene fra middelalderen. En rekke arkitektoniske stilarter, som maurisk, gotisk, barokk og typiske portugisiske bygninger fra 1600-tallet skaper en interessant og vakker blanding midt i Faro sentrum.

2. Praia de Albandeira: Denne lille, uberørte stranden gir deg en smak av det ekte Algarve, uten vannsport, solstoler og parasoller. Hvis du heller vil få med deg folkelivet på stranden i Faro kan du prøve familievennlige Praia do Ancao, eller Praia do Martinhal som er perfekt for surfing og vannsport.

3. Sé: Katedralen i Faro har vært både romersk tempel, vestgotisk katedral og maurisk moské. I dag er bygningen en interessant blanding av byggestiler, og fra katedraltårnet kan du få en flott utsikt over Faro by.

4. Silves-slottet: Litt utenfor Faro ligger det imponerende Silves-slottet, et av de best bevarte mauriske festningsbyggene i Portugal. Citadellet har både spennende arkeologiske funn i tillegg til et moderne besøkssenter.

5. Det arkeologiske museet: Faros kanskje beste museum ligger inne i et godt bevart kloster fra 1500-tallet, og byr på romerske statuer, mauriske artefakter og kunst tilbake til middelalderen. Det Maritime museet er også verdt et besøk.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 50 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +351

Religion: Romersk-katolsk kristendom

Tidssone: En time etter Norge, UTC +0

Offisielt språk: Portugisisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Faro

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.