Kart

Sammenlign flybilletter til New Zealand

New Zealand

Mange sier at å fly til New Zealand er nesten som å besøke Norge – bare litt lenger unna. Det sporty eventyrlandet med flotte fjorder, storslagne fjell og uendelige aktivitetstilbud har mange fellestrekk med den norske naturen, men New Zealand kan i tillegg by på et herlig klima, lange sandstrender, aktive vulkaner, tropisk regnskog og førsteklasses vingårder. Når du reiser til New Zealand kan du velge å fly til nord- eller sør-øyen. Helt øverst ligger Auckland, en spennende og moderne by med mye kunst og kultur. Lengst mot sør på nord-øyen ligger hovedstaden Wellington, full av museer, kafeer og restauranter. Stikk innom Rotorua og Hobbiton på veien mellom de to byene for å få noen av de mest unike opplevelsene på New Zealand, og glem ikke Art Deco-byen Napier. Mange som flyr til New Zealand velger å utforske den ubeskrivelig vakre South Island, der jordskjelvrammede Christchurch har vist bemerkelsesverdig kreativitet når det gjelder å bygge opp byen sin igjen. Her finner du også de beste nasjonalparkene i New Zealand, et paradis for alle som liker aktivitet og ekstremsport. Bestill flybilletter til New Zealand og få en eventyrlig ferie i et av verdens flotteste små land.

Visum

Hvis du skal fly til New Zealand og oppholde deg der i mindre enn tre måneder trenger du ikke visum, men du må ha reisedokumenter. Den newzealandske ambassaden kan gi mer informasjon. Det er strenge regler for hva du kan ha med deg inn i landet når du reiser til New Zealand, så det er lurt å sjekke dette på forhånd for å unngå bøter eller beslagleggelse.

Sesong

New Zealand ligger på andre siden av kloden, og på den sørlige halvkule er årstidene motsatt av våre. Sommeren i New Zealand varer fra desember til februar, og da er det mye som skjer i dette uteglade landet. Festivaler, konserter og andre festligheter arrangeres i fleng i sommermånedene, og det er høysesong for turister både nord og sør i landet. Hvis du er glad i å stå på ski har sør-øyen fantastiske skimuligheter på vinteren, som varer fra juni til august. Det beste tidspunktet å reise til New Zealand kommer an på hva du vil oppleve, men generelt er det smart å unngå skoleferien om sommeren. Bestill flybilletter til New Zealand i oktober-november eller april-mai, så vil det ikke være så trangt om plassen, og du har gode sjanser for å finne billige hoteller i New Zealands byer og tettsteder.

Flyplasser

New Zealand har mange flyplasser som dekker både små og store byer. De viktigste flyplassene er naturlig nok knyttet til de største byene som Auckland, Christchurch og Wellington, men også mange av de populære turistattraksjonene på mindre steder som ved nasjonalparkene og badebyene har egne flyplasser. Dette er flyplassene i New Zealand med mest trafikk: Auckland flyplass Christchurch flyplass Wellington flyplass Queenstown flyplass Dunedin flyplass

Offentlig transport

Byene i New Zealand har gode busstilbud, og det er også trikker og lokaltog i de største byene. Buss er det vanligste fremkomstmidlet for lengre reiser, og det er en opplevelse å ta bussen gjennom det varierte landskapet. Togreisene i New Zealand er også fascinerende, og mange bruker tog først og fremst for å se fjell og fjorder. Det er ellers populært å leie bil på New Zealand, noe som gir deg frihet til å utforske landet på egenhånd og i eget tempo.

Informasjon og nødnummer

I New Zealand har de ett nødnummer for alle nødtjenester. Om du trenger politi, brannvesen eller ambulanse ringer du 111 når du er i New Zealand, så setter de deg over til riktig tjeneste.

Banker i New Zealand er åpne fra 09.30 til 16.30 mandag til fredag, og i de største byene kan du finne enkelte filialer som har åpent et par timer på lørdag. Offentlige kontorer har åpent fra 09.00 til 17.00 mandag til fredag. Butikkene i New Zealand er som oftest åpne fra 09.00 til 17.00 eller 19.00 på hverdagene, og mange har lørdagsåpent til 14.00. Det er ikke vanlig med søndagsåpne butikker, men du kan finne lokale markeder i helgene. Det er mange spennende varer å kjøpe med seg fra ferien på New Zealand. De lokale hvitvinene er blant verdens beste, og med sine utallige sauer er det mange populære ullprodukter å få kjøpt på New Zealand. Tradisjonelt maori-håndverk, lokale varer av skjell og produkter med nasjonalfuglen kiwi er også blant de mest populære suvenirene fra New Zealand.

Fem feriefavoritter

1. Milford Sound: Den smale Milford-passasjen er et utrolig vakkert naturområde som må oppleves fra vannet, enten det er i kajakk eller cruisebåt. Stredet ligger i Fiordland nasjonalpark som er full av fjell, fossefall og fjorder. Besøk også Abel Tasman Nasjonalpark nord på Sørøyen.

2. Hobbiton: New Zealand er godt kjent fra Ringenes Herre-filmene, som ble filmet i det storslåtte landskapet. Midt på Nordøyen ligger Hobbiton, landsbyen som ble bygget opp som filmsettet for hobbitenes hjemsted i de populære filmene.

3. Coromandel: Denne naturskjønne halvøyen ligger ikke langt fra New Zealands største by, Auckland, men her finner du det motsatte av storbyopplevelser: kritthvite sandstrender, tropisk regnskog, fossefall og frodig natur.

4. Rotorua: Blant tette skoger ligger New Zealands vulkanske senter. Her finner du fargerike svoveldammer, sprutende geysirer, boblende gjørmepytter og varme kilder. Rotorua lukter ikke godt, men det glemmer du fort. Mountain biking og maori-senteret er også populært her.

5. Kassebyen i Christchurch: Christchurch har blitt rammet av flere store jordskjelv, men den dynamiske og kreative byen har blant annet laget et helt nytt handleområde av containere, kalt Re Start. Spennende og lærerike museer, elegante bygninger og en livlig bykjerne kjennetegner New Zealands nest største by.

Kjappe fakta

Hovedstad: Wellington

Areal: Ca. 268 000 km²

Innbyggertall: Ca. 4,5 millioner innbyggere

Valuta: Newzealandske dollar (NZD)

Landkode: +64

Tidssone: 10 timer foran Norge ved norsk sommertid, 12 timer ved norsk vintertid, UTC+12

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Engelsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.