Kart

Sammenlign flybilletter til Auckland internasjonale

Auckland ligger på nordøya i New Zealand og er landets største og mest folksomme urbane område. Det er også den mest multikulturelle av New Zealands byer og har et stort asiatiske samfunnet samt en større polynesiske befolkningen enn noen annen by i verden.

Tanken om at alle skal ha en egen frittstående bolig og en viss størrelse på eiendommen sin har resultert i en stor og viltvoksende by. Sentrum var inntil nylig kun handel og kontor, men har etterhvert blitt en populært boligområde med shopping, restauranter og et rikt kulturliv.

 

Visum

New Zealand krever ikke visum fra norske statsborgere. 3 måneders oppholdstillatelse gis på grensa, men husk å ha gyldig returbillett ved innreise.

Sesong

Dette byen kan du fint besøke året rundt, men det er varmest mellom desember og februar med en gjennomsnittlig temperatur på 23 grader.

Reise rundt

Det finnes flere måter å komme seg rundt i Auckland. Buss er både det beste alternativet i sentrum; de kjører ca. hvert 10. minutt og billetten koster ikke stort. Skal du litt lenger unna, byr buss-systemet i Auckland på lange ventetider og rotete overganger. Ferjer og taxi er da bedre alternativer hvor førstnevnte byr på både fin utsikt og saltvannsluft.

Åpningstider

Butikker holder åpent mandag til fredag fra 09.00 – 17.00 og lørdag fra 09.00 – 14.00. Noen supermarked har 24 timer i døgnet. 

Tips

Det vanlig og høflig er å gi 10% tips når du er fornøyd med servicen.

Nødnummer

111 for ambulanse, politi og brann

Ambassade

Det norske konsulat har adresse 6b Wagener Place, Mt Albert, Auckland 1025. Telefon: (+64) 9 845 5747.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Sky City. Ta turen opp i Sky Tower som ligger i Sky City komplekset midt i byen og du vil kunne nyte en fantastisk utsikt over byen. Er du sugen på litt action, kan du begi deg ut på SkyWalk og gå en runde rundt utsiden av tårnet, godt fastspent selvsagt, eller hoppe fra 192 meters høyde med SkyJump. 

2. Auckland kunstgalleri. Her kan du fint bruke flere timer på å bli kjent med både lokal og internasjonal kunst. En ålreit aktivitet når det regner, hvilket det som kjent gjør i New Zealand av og til.

3. Wynyard Quarter. Aucklands havneområdet har gjennomgått store endringer i løpet av de siste årene og blitt et livlig område med flust av steder å spise og drikke. Ønsker du en aldri så liten innføring i lokal historie, er det bare å hoppe på den 15 minutter lange trikketuren som sirkler seg rundt deler av havna. Ellers er det alltid noe som skjer her; fra pop-up minigolf til fiskekonkurranser.

4. Albert Park. Selv om ikke Auckland er den mest masete byen, er det kjekt å kunne trekke seg litt unna bylivet av og til og søke skyggen under et at de store trærne i Albert Park. Med høye skyskrapere som nabo kan den minne noe om Central Park i New York, bare på en mye mindre skala.

5. Newmarket. Sett deg på en buss og kjør den korte turen til Newmarket og en hel shopping-verden venter på deg. Dyrt, billig, eksklusivt og trendy, her er det noe for alle.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 1,4 millioner

Valuta

New Zealand dollar (NZD)

Telefon

+64 9

Religion

Kristendom

Tidsforskjell

+12 sommertid  og +13 vintertid

Offisielt språk

Engelsk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Auckland internasjonale

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.