Kart

Austrian Airlines flybilletter

Austrian Airlines er det nasjonale flyselskapet i Østerrike. Selskapet ble stiftet i 1957, og er i dag et datterselskap av tyske Lufthansa. Austrian er dermed en del av det største flyselskapet i Europa, og reisende med Austrian kan benytte seg av et nettverk som dekker destinasjoner over hele verden. Austrian Airlines har hovedflyplassen sin i Wien, med ytterligere fokusflyplasser i Innsbruck, Salzburg og Graz. De flyr til over 130 destinasjoner, og er en del av Star Alliance, sammen med blant andre moderselskapet Lufthansa, SAS og United Airlines.

Flyreiser til mellom- og Øst-Europa er noen av hoveddestinasjonene til Austrian Airways. De knytter 40 destinasjoner i området sammen med hovedflyplassen i Wien. Austrian flyr dessuten til en rekke spennende reisemål i Midtøsten, USA og Asia. Bonusprogrammet til Austrian Airlines heter Miles & More, som drives sammen med Lufthansa, og her kan du samle poeng på flyreiser, hotellopphold og bilutleie. 

Hvorfor fly med Austrian Airlines?

Forfriskninger ombord

Hos Austrian Airlines serveres det et måltid på internasjonale reiser til alle passasjerer. Dersom du reiser på interkontinentale flyvninger får du servert både varm og kald mat i tillegg til en rekke forfriskninger. På økonomiklasse på kortere reiser kan du bestille et varmt måltid for €15 når du bestiller flybilletten din. Du kan velge fra en variert meny hos Austrians cateringspesialister DO & CO, senest 36 timer før flyavgang. Dersom du reiser fra Wien flyplass kan du til og med bestille måltidet ditt helt til en time før avgang, fra en spesiell a la carte meny ved innsjekkingsskranke 3. På Business Class får alle passasjerer hos Austrian Airlines servert mat, drikke og et utvalg internasjonale aviser. På interkontinentale flyvninger får alle reisende på Business også en komfort-pakke i en stilig østerriksk veske, mens økonomipassasjerer kan kjøpe en enklere ’Taschel’ med ørepropper, sovemaske og tannbørste for €5 på lengre reiser. Flymagasinet Skylines er tilgjengelig for alle om bord på flyet.

Bagasjeinformasjon

Reisende med Austrian Airlines får ha med seg ett stykk håndbagasje på opptil 8 kilo, med maksimale yttermål på 55 cm x 40 cm x 23 cm. Business-passasjerer kan ha to stykk håndbagasje med samme begrensninger, og alle reisende kan dessuten ha med seg en personlig gjenstand som en håndveske, laptopbag eller lignende på maks 40 cm x 30 cm x 10 cm. Innsjekket bagasje kommer an på billettypen din. Alle Austrian Airlines-passasjerer får ha med seg minimum en koffert på opptil 23 kilo på alle reiser. Dersom du reiser på Business Class kan du ha opptil 2 kolli på maksimalt 32 kg per stykk. Barn på under 2 år kan ha med et kolli på 23 kilo uavhengig av billettype. Dersom du har et Frequent Traveler-card med Austrian Airlines, eller STAR Gold-card kan du i tillegg ha med ekstra bagasje, og i enkelte tilfeller kan du ta med golfutstyr gratis. Se mer informasjon på austrian.com.

Slik sjekker du inn

Du kan sjekke inn på nett, mobil eller på flyplassen med Austrian Airlines. Innsjekking på nett er tilgjengelig fra 36 timer før avgang inntil 1 time før flyet ditt går. Du kan velge sete til deg og eventuelle reisepartnere på samme bestilling, og velge om du vil skrive ut ombordstigningskort eller sende det til mobilen din. På mobilen får du en barkode som du skanner ved gaten. Du kan levere bagasjen til drop-off-skranken, eller gå rett til sikkerhetskontrollen om du reiser uten innsjekket bagasje. Du kan også bruke selvbetjeningsautomatene på flyplassen til å sjekke inn med Austrian Airlines, eller du kan sjekke inn i skranken, senest 30-60 minutter før avgang, avhengig av flyplass og billettype.

Sitteplassinformasjon

På Business Class har setene hos Austrian Airlines minst 100 cm plass mellom seteradene, og på enkelte fly er det hele 150 cm. Setene på Business er 48 cm brede, mens de på økonomiklasse er 43 cm brede. Der har du også 76 cm benplass. Du kan bestille sete når du bestiller flybilletten din, det koster fra €10 per strekning.

Avgifter og rabatter

De fleste avgifter er inkludert i prisen hos Austrian Airlines, selv om valgfrie ekstratjenester som mat og setevalg kan koste ekstra på kortere reiser. Dersom du reiser med barn under 2 år koster det 10% av en voksenbillett. Barnebilletter for barn mellom 2 og 12 år er 75% av en fullpris-billett. Austrian Airlines har et godt tilbud til familier og barn på reise, inkludert gratis barnemåltider på flyreiser over 3,5 timer. Austrian Airlines har dessuten et eget bonusprogram for barn. Det heter JetFriends, det er gratis å bli medlem, og barn kan samle bonuspoeng som ikke går ut på dato.

Punktlighet

Austrian Airlines har blitt kåret til Europas tredje mest punktlige flyselskap.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i juli 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

Austrian Airlines

5,0/5
Basert på 5751 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.