Kart

Sammenlign flybilletter til Seattle

Seattle ligger på USAs vestkyst og er den største byen i den amerikanske delstaten Washington. Den ble grunnlagt på 1850-tallet og er oppkalt etter indianerhøvdingen Sealth. 

Delstatshovedstaden ligger fint til med blant annet lake Washington og Olympic Mountains som nærmeste nabo. Seattle er moderne og historisk på samme tid, urban og nær nok naturen til at den er også passer den som liker villmarka. Det er en livlig by med festivaler året rundt og den er kjent for både god øl, god kaffe (det er her Starbucks ble født) og masse regn. 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lenge det er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder.

Sesong

En reise til Seattle går fint an året rundt, men værmessig er det best å dra på våren og sommeren. Generelt renger det en del i byen og det er ofte tåke og dis. 

Reise rundt

Seattle sentrum har et godt utbygd bus-system som kjører både dag og natt, dog ikke fullt så ofte etter 20.00. Midt i byen går Seattle Center Monorail som dekker et lite område. Det finnes også nok av taxier. De kan praies på gaten og bruker taksameter.

Åpningstider

De fleste butikkene i Seattle holder 10.00 – 20.00, sju dager i uka. På sommeren blir utvides åpningstidene til 22.00. 

Tips

Å tipse er i langt større grad utbredt i USA enn her hjemme da det er en viktig del av inntekten i mange serviceyrker. En skal gi minimum 15% på restauranter, helst 20%+, selvfølgelig avhengig av hvor fornøyd du er. 

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse 7301 Fifth Avenue NE, Suite A Seattle, WA 98115 Telefon +1 (206) 284 2323

Severdigheter (topp 5)

1. Pike Place Market. Dette historiske markedet har vært i virksomhet siden 1907. Det er åpent hver dag hele året og byr på alt fra grønnsaker, ost og sjømat til blomster, håndverk og ”knick knacks”. Går du trappene ned til ”Down Under” finner du en labyrint av små butikker og boder.

2. Seattle Art Museum. Det perfekte stedet for en regnfull dag - eller en hvilken som helst dag - hvis du ønsker å se europeiske malerier, etnografisk asiatisk kunst, utskjæringer av urbefolkningen og moderne skulpturer.

3. Washington State Ferries. Disse fergene skysser deg rundt Puget Sound og er Washingtons hyggeligste framkomstmiddel. For en billig penge får en artig og fin sightseeing-tur.

4. Space Needle. Space Needle er et kitchy og kult ikon hvor du fra toppen har en fantastisk utsikt over byen. Det ser ut som et romskip på stylter der det ruver over Seattle Center; et kunst- og underholdningssenter hvor du let/fint slå ihjel noen timer.

5. Chinatown. Seattles Chinatown, nå også kalt “The International District”, dukket opp på 1880-tallet og er nesten like gammel som byen selv. Området er fullpakket med asiatiske restauranter og har vært et knutepunkt for kinesere, japanere, vietnamesere, filippinere og andre innvandrere. For en smak av Asia, ta deg en tur til Uwajimaya; et yrende supermarked med massevis av asiatisk produkter.

Kjappe fakta

Innbyggere

Litt over 600 000

Valuta

Amerikanske dollar (USD)

Telefon

+1

Religion

Religion i USA er preget av et mangfold av religiøs tro og praksis

Tidsforskjell

- 9 timer

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå i USA, men engelsk er de facto det nasjonale språket. 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Seattle

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.